[Eski] Ses kartı ve ekran kartı çakısma sorunu.yardımmm

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

endi

Yeni üye
asus n61v serisi laptop uma via cipsetli FW pcmcia express aparatı taktım ve TC electronic impact twin ses kartı kullanıyorum. ilk taktıgımda fw aparat hiç tanımadı ama sonra forumlarda arastırdım ve fw aparatın surucusunu legacy(eski) yaptım ve ses kartımı tanıdı.cubase i calıstırdı mp3 calıstırdı.ancak bu seferde kesilmeye basladı sesler. 2-3 saniyede bir kesilip kesilip geliyor..sonra tesadufen soyle bir cozum buldum.aygıt yoneticisinden ekran kartımı geforce gt240m yerine standart vga bagdastırıcı olarak sectim..tum sorunlar cozuldu ancak bu sefer de ekran kalitem dustu :D laptop um windows 7 işletim sisteminde ve daha cok yeni ve tum suruculeri full ve guncel.. ya anakartta yada ekran kartı ve ses kartı çiplerinde bir cakısma var sanırım?? yardımcı olabilecek birileri varmı ?

Via chipset'i özellikle yazdığına göre bu konuda ön bir bilgin olduğunu düşünüyorum. TI chipset duymuş olmalısın. Win7 ve sürücü problemin yoksa büyük bir ihtimalle Via'dan kaynaklanıyor.

evet epeyce arastırdım via ve TI cipsetli FW aparatları..dogru ayarlamalarla ( legacy seçimi ) win7 de ikisininde duzgun calıstıgı soyleniyordu..ayrıca eger sorun FW aparat ın via cipsetinden kaynaklansa hiç çalısmaması gerekmezmiydi?? suan pc ses kartımı tanıyor ama sadece ekran kartımı kullanamıyorum..

Seslerin kesiliyor oluşu chipset'in kalitesinden kaynaklanabileceği gibi, chipset-Twin uyuşmazlığından da kaynaklanıyor olabilir.
Yapılacaklar:
1- Yeni TC sürücüsünü bekleyip, sorunun çözülmesini ummak
2- TI chipsetli bir PCMCIA kartı bulup onunla denemek
3- TI chipsetli FW kart yeni sürücülerle bile çalışmazsa ya Twin'i ya da dizüstünü değiştirmek, yani başka bir ürün kombinasyonu denemek

IRQ çakışması gibi görünüyor ama bu, yeni sistemlerde nasıl düzeltilir pek bilgim yok (çünkü herşey artık otomatik oluyor diye biliyorum :mrgreen: ).

Bios ve windows'tan iyi anlayan bir bilgisayarcıya göstermeyi dene ama öyle mahallenin bilgisayarcısı kılıklı bir yere gitme :mrgreen: eğer sorun bu ise kısa sürer düzeltmesi ama senin bunu yapmaman daha iyi olur (bios güncellemesi falan gerekebilir...)

Windows7 ACPI modu kullanıyor, IRQ çakışması olmaz. Ancak birden çok IRQ kullanan donanımlar tek bir IRQ'yu kullanıyor olabilir ama, onlar da muhtemelen öyle çalışması gerektiği içindir.

Bu sorun ne alemde acaba bende şu aralar aynı sorunu yaşamaktayım. Ses kartımı tanıyor ses kartı çalışıyor fakat pencereleri filan açarken pık pık pık pık tık tık tık tık sesler geliyor müzik çalarken. Normalde birşey yok :/

bu sorun halen cozum aşamasında :)) sana gecici cozum olarak ekran kartının surucusunu sistem--aygıt yoneticisinden vga ya cevirmen olabilir..

Onu denedim doğrulmadı ama ne yapınca doğruldu dersiniz? Wireless ı kapatınca kesiliyor pkırıtı tıkırtılar. Anlayamadım ne alaka ses kartıyla wireless çakışması? :)

Klavist' Alıntı:
Anlayamadım ne alaka ses kartıyla wireless çakışması? :)
Manyetik alan?

Aynı kutu içinde sıkış tepiş bir arada çalışan, birbirinden habersiz farklı firmalar tarafından üretilmiş cins cins donanımlar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri