[Eski] Ses Sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bloodbath

Yeni üye
selam arkadaslar,
maruz kaldigim bi sorunu sizinle paylasmak istiyorum.hemen konuya giriyim. Sound Blaster Audigy ES ses kartim var.Bazen durup dururken ses kesiliyor.misal winampta birşey dinliyorum,birden ses gidiyor ve çalan sarki duruyor.sonra gerek windows sesleri olsun gerekse diger (msn vb.) sesler olsun gelmemeye başliyor. bu oyunlarda da geçerli birden ses gidiyor. ayrica cubase de kayit yaparken de bu sorunla karşilaşiyorum ve orda şöyle bir uyari çikiyor: "ses karti ile olan baglanti kesildi." birde şöyle bi durum var winamptan müzik kesildiginde Radlight adinda bir program var.ordan müzik dinlemeye devam edebiliyorum. yani radlight adli programdan ses çikiyor. bunun sebebi nedir ve bu sorundan nasil kurtulabilirim? yardimci olursaniz sevinirim..
Baris

eski ses kartından kalan driver var ise ve creative ürünüyse bu tarz şikayetler olduğunu duymuştum. ikinci olarak ses kartını taktığın yerden çıkarıp başka bir yere takmayı dene belki düzelir. Main board ile ilgili driver larında güncel olmasında fayda var umarım düzelir..

kk,
ilgilendigin için sagol. driver ile ilgili oldugunu sanmiyorum ama main boardda agriza olup olmadigi konusunda garanti veremicem. yardimin için tesekkurler.

Kullandığın işletim sistemi Win 98 mi? Bir arkadaşımda aynı sorunla karşılaşmıştı. Win 98 kullanıyordu. Windowsla alakalı değilse dediğin gibi donanımsal bir arıza söz konusu olabilir.

Driver sorunu gibi gözüküyor anlattýklarýn.
Ama Windows sesleri çalýþmazken Radlight adlý programýn çalýþmasý
garip gerçekten.Acaba garip bir çakýþma felanmý var.

temiz kurulu bir üzerinde deneme şansın var mı?
yoksa temiz bir windows kur. windowstaki haberdar bile olmadığın herhangi bir program bunu yapıyor olabilir. çözüm olmazsa muhtemelen ses kartında problem var. başka bir bilgisayarda deneme şansın varsa dene..
bu tarz sorunlarda zaten elinde problemin oluşabileceği az kaynak var
windows - ses kartı - board . tek tek denemek lazım..

:mrgreen:

İnternetten en son driver yüklersen sorun olmaz. PC de herhangi bir port confilct olsa zaten baştan ses çıkmazdı.

internetten indirilen en son driver ile sorun çözülebilir. bir ihtimal.
ama kesin değil. çünkü en son versiyonu indirip de eskisinden daha kötü durumlara bile düşülebilir.
en temizi, herşeyi baştan bir kere yapmak.. sanki ilk defa alıp kuruyormuş gibi..

systemx' Alıntı:
internetten indirilen en son driver ile sorun çözülebilir. bir ihtimal.
ama kesin deðil. çünkü en son versiyonu indirip de eskisinden daha kötü durumlara bile düþülebilir.
en temizi, herþeyi baþtan bir kere yapmak.. sanki ilk defa alýp kuruyormuþ gibi..

Bana kalýrsada en temiz yöntem bu geçmiþ olsun :)

microsoft ile çalışıp da şu komutu bilmeyenimiz yoktur sanırım..
yani windowstan önce bu öğreniliyor

FORMAT C: :D

yorum yapan arkadaslara öncelikle tesekkur ediyorum. win 98 kullaniyorum. bu sorun meydana geldiginden bi kaç hafta sonra format attim bilgisayara, formattan yaklasik 1-2 saat sonra ayni olay tekrarlandi. yani windowsdan olmasa gerek.ses kartinin yerini degiştirip bakicam..
elinde problemin oluşabileceği az kaynak var windows - ses kartı - board . tek tek denemek lazım..

mantikli bir cevap :D tekrardan tesekkurler..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri