[Eski] sgm studio 24 ışık masası hakkında

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

djfaydo

Yeni üye
Merhaba..ilk önce burada çok değerli bilgileri bizimle paylaşan tüm üyelere teşekkür ederim..

Işık masaları hakkında bilgiye sahip değilim özellikle sgm studio 24 ün genel mantığı kurulumu hakkında açıklayıcı bilgi verebilen olursa sevinirim.
Genel olarakta bir ışık masası nasıl kurulur,bağlantıları nasıldır...sağolun arkadaşlar..

Robotları ( yada dmx ne kullanıyosan ) adreslersin, 1 - 2 vb... yada masasına göre 16 arayla 1 - 17 vb.. diye.

Sonra masadan kumanda edersin. Ondan sonra program yazarsın kullanırsın genel mantık bu ?

Sen neyi öğrenmek istiyorsun ?

En sağlıklısı kullanacağın ekipmanı yanına alıp kullanma kılavuzlarını da çıkarıp (yoksa SGM in sitesinde var)gayet sabırlı bir şekilde okuduğunu tek tek deneye deneye öğrenmek.Kullanma ve program yazma yı öğrenmek en fazla bir gününü alır.Bir süre kullanıp göz aşinalığı kazandıktan sonrada setup ayarlarını ve diğer standart dışı ayarlarını öğrenirsin.Menülerini ezberledikten ,neyin nerde olduğuna gözün alıştık tan sonra zaten gerisi çorap söküğü gibi gelir,çok da özellikli bir masa değildir ler kendileri ,sadece program yazarken bi süre sonra :lol: bıkkınlık hissedersin ,pratik bir masa değil ama sgm in ve küçük masaların mantığınıda çözmüş olursun.Bu arada ışık masalarının genel anlamda ki mantığı dışında birçok standart dışı özelliği vardır .Kolay gelsin.

Bu arada aklıma gelmişken sorayım,yeni başlığa gerek yoktur heralde.
Studio 24 için elinde servis manual (firmanın servislere verdiği tamir bakım kılavuzu) varmı?Yada en azından reset şifresini bilen varmı.Kitapçıkta yazmıyorda 2 sene birisi söylemişti kullanmaya kullanmaya unuttum,düşünüyom düşünüyom bir türlü hatırlayamıyorum... :D

Öncelikle Studio24 ün reset şifresi "121297" masayı kapatıyorsun grab tuşuna basılı tutup açıyorsun sonra grab tuşu basılı iken 121297 yazıyorsun ve masa resetlenmiş oluyor. robotları tanıtırkende robotuna göre degişiyor robotların 18 kanal ise örnek: 1. robot 50 2.robot 68 vs... adresleri veriyorsun sonra masada sağ tarafta setup tuşuna basıp orada unit pach bölümüne girip orada robotunun markasını buluyorsun ve aynı adresi masada tanımlıyorsun geriye program yazmak kalıyor. robotlarını seçip istediklerini yaptırdıktan sonra store basılı tutup yukarıdaki page atıyoruz programıda yazmış oluyoruz aynı şekilde.

Aradan uzun zaman geçmiş ama birilerinden öğrenip işimi halletmiştim, ama tesadüfe bakın yine unutmuşum tam bu sırada cevap geldi en iyisi dimmer lerin üzerine bir yere yazayım ,121297 :D aslında unutulcak sayı değil ama

Bu arada bi konuya değinmek istiyorum ,adresleme yaparken sanki masada yer kalmamış gibi niye herkes arka arkaya adresliyor,rahat olun biraz 512 tane kanal hemen bitmedi ya ,mesela 50,70,90 diye gitseniz hesaplama yaparken daha kolay olmazmı.2şer adreste dinlensin bazen kablo uzun oluyo falan sapıtıyo o an müdahele imkanı olmayabiliyor ,öyle durumlarda en azından unit ler birbirine bulaşmazlar ,haksızmıyım :D

Arka arkaya Adreslememizin sebebi düzenli olması . Adreslerin cakışmıyacağı bir şekilde birine 100 ver digerine 200 ver sen nasıl istiyorsan yap program sırasında robotlardan biri eger sapıtırsa hangi adresteki robotun sapıttıgını düzenli yaparsan hemen görürsün o robot u secip İRİS ini 08 yapıp bir süre beklersen o robot a reset atmış olursun herşeyin düzenli olursa bir problem cıktıgında problemi çözmek zamanını almaz.

emrebyrk' Alıntı:
robotlardan biri eger sapıtırsa hangi adresteki robotun sapıttıgını düzenli yaparsan hemen görürsün o robot u secip İRİS ini 08 yapıp bir süre beklersen o robot a reset atmış olursun .

Hemen duzeltme ozur dileyerek

iris ve 08 her robot icin gecerli degildir bunu da unutmayalim dmx protokolu uzerinden reset fonksuyonu olmayan bi ton robot var. Zaten her robotun fonk. kanali ayni degildir :)
Birde eger imkan var ise reset atilirken reset w/o lamp secilirse hem ballasti (sag olsun gunumuzde elektronik ballasta cevirdiler ki adindan yenmiyo ghrrrr) hem ampul slot yaylari hemde ampulu yormamis oluruz :)

selamlar, masanın sol tarafındaki (genelde parlar içi,n kullanılan) menunun programlama detaylarını kullanmaya kullanmaya unuttum bu aralar lazım oluyor bana yardımcı olabilir misiniz

Re:

djmalan' Alıntı:
En sağlıklısı kullanacağın ekipmanı yanına alıp kullanma kılavuzlarını da çıkarıp (yoksa SGM in sitesinde var)gayet sabırlı bir şekilde okuduğunu tek tek deneye deneye öğrenmek.Kullanma ve program yazma yı öğrenmek en fazla bir gününü alır.Bir süre kullanıp göz aşinalığı kazandıktan sonrada setup ayarlarını ve diğer standart dışı ayarlarını öğrenirsin.Menülerini ezberledikten ,neyin nerde olduğuna gözün alıştık tan sonra zaten gerisi çorap söküğü gibi gelir,çok da özellikli bir masa değildir ler kendileri ,sadece program yazarken bi süre sonra :lol: bıkkınlık hissedersin ,pratik bir masa değil ama sgm in ve küçük masaların mantığınıda çözmüş olursun.Bu arada ışık masalarının genel anlamda ki mantığı dışında birçok standart dışı özelliği vardır .Kolay gelsin.

selamlar, masanın sol tarafındaki (genelde parlar içi,n kullanılan) menunun programlama detaylarını kullanmaya kullanmaya unuttum bu aralar lazım oluyor bana yardımcı olabilir misiniz

8 aydır kullanmıyorum , bende unuttum :) Ankaradaysanız ,masa da mevcut ise beraber tekrar deneme yanılma yöntemi ile biraz karıştırıp ,öğreniriz... :mrgreen:Fazla zamanımızı almaz 10 dakikada çözeriz yeniden ,sanırım...

Geri