[Eski] Sistem Değişimine Önerileriniz

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

atib3rk

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar,

Elimde iki farklı sistem bulunmakta. İlki yaklaşık 2 yıldır her işimde kullandığım zaman zaman uprage ettiğim masaüstü bilgisayarım ve son haliyle;
AMD Athlon X2 64 6000+ CPU
2 GB Kingston HyperX 800Mhz DDR2 Ram
Asus M2N Anakart
Sparkle Calibre 8500 GT 256 MB 128 Bit Ekran Kartı
2 x WD 7200 RPM 320 GB Sata 2 Harddisk

Diğeri ise birkaç aydır kullandığım MacBook Pro 13.3 inc;
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz CPU
4 GB 1067 MHz DDR3 Ram
250 GB 5200 RPM Harddisk
Nvidia GeForce 9400 256 MB Ekran Kartı

Bugüne kadar masaüstü bilgisayarımı sıkıntı çekmeden kullandım. Hem müzik hemde asıl işim web programlama ve grafik tasarımda sınırlarım çerçevesinde beni hiç zorlamadı... Sorum şu olacak son bir kaç gündür düşünüyorum MacBook Proya 1 TB 2.5 inc lik bir harddisk alıp tüm işlerimi oraya aktarmak. Kullandığım bir kaç program nedeniyle hdd yi yarı yarıya bölüp mac & windows kurmayı planlıyorum.Masaüstü bilgisayarımıda satıp elime geçen paraylada JoeMeek threeQ bir Preamp almayı düşünüyorum... Görünüşte MacBook Pro daha yüksek performanslı görünsede sizce beni yarı yolda bırakıp aldığım karardan pişman edermi ? :roll: Tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlardan görüşleri hakkında yardım istiyorum.
Şimdiden Herkese Teşekkürler...

Ben de sistemi yükseltmek istiyorum. Öncelikle Anakart, işlemci, ram ve ekran kartı.

AMD mi Intel mi kararsızım. Onu halledersek ardından anakart seçimi gelecek. Fikir ve yardımlara hem açığım :)

Sanırım bundan sonra Intel seçmek daha doğru olacak. Amd Ati ile birleştikten sonra işlemci alanında pazar payını büyük ölçüde düşürdü ve geriledi. Bende 2.5inc 1 TB 7200 Rpm harddisk bulmakta fazla zorluk çekiyorum Türkiye'de neredeyse hiç yok :D WD nin taşınabilir 1 TB fakat 5200 rpm modelleri var alıp hddyi söküp MacBooka takmak gibi bir fikrim var buda fazlasıyla okuma/yazma konusunda hız kaybı olacak gibi..

Macbook güzel bir cihaz ama 13.3 inch'lik bir monitörde uzun süreler çalışırsan, gözlerini bozarsın.

Bilgisayarla yaptığımız işlerinde vakit aldığını düşünürsek benim önerim. macbook a monitor bağlamak icin bir aparat vardı sanırım. Ondan edinip mevcut monitörünü kullanabilirsin. Bir de logitech kablosuz klavye ve mouse alırsın. Şahane olur, hemde gözlerini bozmamış olursun. Hatta varsa laptop icin bir docking station ünitesi alırsın. tüm bağlantılar ona olur. Macbook dışarda lazım olunca tık diye alıp çıkarsın.

Joe meek threeQ evet güzel bir preanfi, doğrudur. Ama mevcut ortalama ses kartlarının üstündekilere göre daha güzel bir preamfi. Hepsi bu.
Ben sana tc electronic impact twin ya da konnekt live öneririm. kesinlikle yapabileceğin en iyi yatırım olur. Hem düzgün bir preamfin olur, hem iyi bir ses kartın hemde kompresör ve reverbi kendi dspsinden hallettiği için işlemcine yük binmez. Bilgisayar ortamında işini çözersin.

Tabi bir de threeQ nun üstünde equalizer ve kompresörü var ama sesi cihazdan yaptığın ayarla bilgisayara kaydedince biliyorsunki geri dönüşü yok. Bu işler vst ye benzemiyor. :)

Dediğin gibi Kutay kesinlikle 13 inclik bir monitörde çalışılmaz converter sayesinde LCD monitörüme aktarıyorum görüntüyü :D Preamp konusunda fikirlerim değişti TC Konnekt 24D ile devam edeceğim bir süreliğine artık tek sorunum 1 TB yada en azından 750 GB lık 2.5inclik bir harddisk bulmak :D WD modelleri var lakin Türkiye'de hiçbir yerde bulamadım :(

Şöyle bir değişim düşünüyorum; anakart biraz daha düşük olabilir; fiyatlara 3 siteden baktım - eksen - vatan ve exa - en düşükler eksenbilgisayar'da idi

Anakart : GIGABYTE GA-890FXA-UD5, AMD 890FX, Soket AM3, DDR3-1866, Anakart

http://www.eksenbilgisayar.com/?uru...AMD_890FX__Soket_AM3__DDR3-1866__Anakart.html

İşlemci : AMD Phenom II X4 965, 3400MHz, Soket AM3, İşlemci Black Edition

http://www.eksenbilgisayar.com/?uru...400MHz__Soket_AM3__islemci_Black_Edition.html

Ekran Kartı (biraz uçtum :) - Aslında Powercolor marka tercih edecektim - tasarımlar şimdilik aynı (referans tasarımlar kullanılıyor tüm markalarda)

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=34299

Bellek : KINGSTON HyperX (KHX1600C9D3K2/4GX), 4 GB Dual KIT (2x2GB) DDR3-1600MHz

http://www.eksenbilgisayar.com/?uru...4GX___4_GB_Dual_KIT__2x2GB__DDR3-1600MHz.html

Performans/fiyat ilişkisinde daha fazla kar sağlayabilir miyim (değişiklikler yaparak) Şu hali ile 1.300 gibi bir fiyata denk geliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri