[Eski] Sm 58'in sahtesi olurmu?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

cakewalker

Yeni üye
Arkadaşlar canımı çok sıkan bir konu var, kız arkadaşım bir grupta vokal yapıyor ve yaklaşık 1-2 ay önce ona sahibinden.com vasıtasıyla sm58 aldım. Aldığım kişi Makedonyadan kendisi için de aldığını ve elinde bir adet kablolu ve bir adet de kablosuz "0" sm58inin daha olduğunu ve onları da istersem satabileceğini söylemişti. Alışverişi yaparken çok dikkatli davrandım, kutulu ve poşetindeydi.Ben kendime daha önce Zuhalden sm57 almıştım,kutudan çıkan herşey bundan da çıktı. Hiç kullanılmamış gibiydi alet.

Parayı verip mikrofonu aldım, gel zaman git zaman hiç bi problem çıkmadı ancak ben geçen hafta şehir dışındayken kız arkadaşım bir konsere çıktı ve kendi mikrofonunu kullanmak isterken elemanlar kullandırtmamışlar ayrıca da "senin mikrofon sahte, sakın bunu kullanma" başın belaya girer falan da demişler.

Bu hafta olayı öğrenince sinirim tepeme çıktı, mikrofon şu an bende değil ama sahte veya gerçek olup olmadığını anlamanın bi yolu varsa lütfen yazın ilk fırsatta kontrol etmek istiyorum.

Hanıma hediye aldık, rezil olmayalım :oops:

Ýlginç bir olay eðer mikrofonun resmi felan varsa köþelerden (heryerini çekip bir as buraya merak ettim nasýl anlamýþlar sahte olduðu :?

Þimdi þöyle bir kendi mikrofonumu aldým saðýna soluna baktým çýplak halinde hiçbir seri no yok acaba senin mikrofonun shure yazýsýnda bir trick olabilirmi?

arkadaşım benim tanıdığımdada var sahte 58 ler in baş kısmında yuvarlak telden örülmüş top varya hani adı aklıma gelmedi şimdi onu ortadan kesen bi demirden şerit varya o orjinalindekinden daha kalın, sahteleri antalyada mı ne biri yapmışmı getirmişmi öyle duydum aman dikkatli ol...

Ýlginçmiþ :? Nelerle uðraþýyor adamlar. :evil:

cakewalker ,

Bir fotoðraf çekip buraya asarsan herkese örnek olur bu.Seninkide gerçekten sahteyse geçmiþ olsun.

Valla mikrofonu bilmem de,

ayrýca da "senin mikrofon sahte, sakýn bunu kullanma" baþýn belaya girer falan da demiþler.

Ne belasý yahu? Sahte ekipman kullanmak suç mu? Yani böyle bir cümle kurdularsa, o adamlarýn -neden bilmiyorum- böyle bir þeyi kafadan salladýklarýný söyleyebliriz. :)

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinde ... Id=2380675

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinde ... Id=2398444

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinde ... Id=2398437

Arkadaşlar;
Mikrofonları aldığım abinin ilanları bunlar. En yakın zamanda ayrıntılı bilgiyi de ekliycem cihazla ilgili.Kafamı çok bozdu iş :cry:

Batuhan, ben yoktum orda ama Bilgi Ünv. Dolapdere kampüsündeki amatör gruplar konserinin olduğu yerdeymiş, tesisatı hangi firma kurmuş onu bilemiyorum ama geçen sene laylaylomdu ondan eminim.

İşin garip tarafı mikrofunun sahtesini anlarım da kullanma kılavuzu, deri kılıf, sticker bunların hepsinin sahtesi de olamaz ki, ya da orjinal kutunun içine sahte mikrofonu koydular, offf neyse.Kafayı yiycem :x

Bilgi üniversitesinde kendi mikrofonlarını çıkartıp onu takmaya üşendiklerinden söylemiş olabilirler gibi geliyor. Öyle elit bir ortam değildi çünkü, basket sahasına küçücük bir sahne koymuşlardı en fazlada 30-40 kişi izliyordu. KAL'da daha iyi konserlerimiz olmuştu :)

Ses sistemini kimin yaptığını hatırlamıyorum ama Batuhan'a katılıyorum bana da inandırıcı gelmedi.

evet bak diyorumki içinde deri çantası ama orjinalinden dandik gerenti belgesi ve kullanma kılavuzu var sen benim dediğim yere baktınmı..

boyle bisey olacagini sanmiyorum..

sebebi ise her ne kadar sm 58 in karakteristigiyle tipiyle ve ozellikleriyle yetisebilsede shure yazamaz uzerine.

neticede shure konusunda dev bir marka.

(ama olmaz diye de bişey yok)

ayrica basi belaya girmesi olayi nedir ¿

neticede shure senin ürün partnerin degil bisey degil.

imkanın varsa sen bence bunu soyleyenlere bir sor bakalım neye dayanarak soylemişler.

adamlar yapmışlar kendim gördüm bende seslendirme şirketinde çalışıyorum mağazamıza getirmişti antalyadan bi müzik şirketi hemde..Bakın deri çantası orjinalinden küçük ve dandik, mikrofon tutacağı bile orjinal gibi, kutusunun baskısı ve kalitesi düşük ayrıca son olarak kapsülü koruyan oval tel örgüyü ekvator gibi kesen metal şerit orjinalinden kalın :wink:
sm58_by_sibaudio.jpg

tabi resimdeki orjinal galiba :lol:

Beatmaster hazir dukkana gelmisken takip bakmadiniz mi sahte mi degil mi diye? Ben izgarasindaki yuzugun kalinligina bakmazdim konu mikrofon oldugu zaman. Shure'lar meksika'da amerika'da kimbilir baska hangi memlekette uretiliyorlar, olabilir boyle farklar, yildan yila degisen, partiden partiye degisen ozellikler; adamlar belki ilk ciktiginda bizon derisi canta veriyodu simdi dana derisi veriyorlardir, onceleri garanti belgesini california'daki necdet ozalite yaptiriyodur sonra cindeki Huang copy center'a yaptirmaya baslamistir olamaz mi?

Cakewalker, seri numarasi yok mu abi aletin kutusunda ustunde bi yerlerde?
Ara turkiye distributorunu, seri numarasindan var mi boyle bir mikrofon, calinti mi nedir gorurler.

Nefan Ticaret Ve Sanayi Ltd. Sti
Hattat Halim Sokak No. 8
Dikilitas/Balmumcu, Istanbul
[90] (212) 2885705

Arkadaşlar mikrofunu elime anca geçirdim, zuhale sordum sahte çıktı. Orjinali ile yanyana koyarak farklarına baktım. Biraz canım sıkıldı ama adamı arayıp paramı geri alacağım, eğer işi yokuşa sürerse hakkında yasal işlem başlatacağımı söyleyeceğim ya da öteki mikrofonu da alıcakmış gibi yapıp yanımda polisle mi gitsem acaba? Ne yapsam bi fikri olan varmı?

Farklar;
1- Ojinalin kutusu daha parlak ve açık renkti
2- Orjinalin deri kılıfı daha uzun ve çatlak desenli sahtesinin deseni yok,dümdüzdü
3- Mikrofonun içindeki kablolar aynı renk sarı ve beyazdı ancak silikona benzeyen bi madde var dipte..Orjinalinde daha özenli olduğu belli.Neyse burayı pek anlatamadım :roll:
4- Beatmaster'ın dediği gibi kapsülü koruyan oval tel örgüyü ekvator gibi kesen metal şerit orjinalinden kalın
5- Orjinali daha ağırdı
6- Bütün baskı kaliteleri (Kutudaki, kullanma kılavuzundaki,mikrofonun üstündeki bi de siyah bant var kutunun içindeki o da) orjinaline göre silik ve kalitesiz

Eğer benim gibi önceden mikrofonlarla çok haşır neşir olmadan sm58'in kendini kanıtlamış bi mikrofon olduğunu bilip almaya kalkışırsanız farkları anlamayabilirsiniz...

Arkadaşlar parayı geri almak ve başkalarının kazıklanmaması için neler yapılabilinir fikri olanlar lütfen yardımcı olsunlar.

cakewalker, umarım en mutlu şekilde sonuçlanır bu konu senin için. Yalnız birşey dikkatimi çekti. Kutunun falan farklı olması sürümle alakalı olabilir. Mikrofonlarla ilgili değilim ama Jim Dunlop gitar pedalarının da kutuları farklı farklı oluyor, logolar farklı olabiliyor CryBaby'lerde. Bazı kutuların üzerinde "European Version" yazıyor. Acaba öyle bir durum olmasın?

Belki de üretim yılı ile ilgili farklılıklar olmuş olabilir...

Geçmiş olsun... Eğer haksızlığa uğradığını düşünüyorsan -ki bence öyle, Shure dendiyse Shure satılmalıdır- hakkını sonuna kadar ara...

Arkadaşlar beni dinleyin siz meksika yada abd malı diye tipinde değişiklik olacak değil ve partiden partiyede değişmiyo tecrübelerime dayanarak söylüyorum şuan bizde vardı. bizde Nefan ın yani Türkiye Shure distiributorunun yetkili bayisi olduğumuz için asla onları satmayız sahtekarlar 90 eurodan satıyo halbuki orjinal fiyatı 210$+kdv.. malzemesi dandik ve seside dandik ton farkediyo...

:(

off ya kafam çok karıştı. bende baya baya düşük bi fiyata sm57 ve beta 57 alıyorum. fakat satıcı arkadaş beni bi ay kadar bekletti yurt dışıdnan getirttiğini söyledi. acaba buda sahte shurelardan mı?gidip görme şansımda olmadığ ve daha önce 57 serisi kullanmadığım için bilemiycem hiç.off çok kıllandım şu sahte işine...

Re: :(

Kenan' Alıntı:
fakat satıcı arkadaş beni bi ay kadar bekletti yurt dışıdnan getirttiğini söyledi.

Elindeki mikrofonlar bitince sipariş üzerine evin alt katında fırına yeni bir parti sm57 ve beta57 attı galiba... :D

Merhaba Arkadaşlar..

Geçen Seneden Beri Bu konu Piyasada konusuluyor.. Bende bir kaç Araştırma yapyım hiçde öyle iç açıcı bir durum yok ortada :) ..

Olay Şudur.AZERBAYCAN- Haberidir.

SHURE-SM58'in Dünya Çapında Uretim aşamaları var yanı söyleki ''SHURE'' Üreten Fİrma Uretim MAliyetini Düşürmek için DUnya Ulkelkerine Üretim Fason Fiyatları Veriyor BUnlardan biride ''AZERBAYCAN'' Azerbaycan'da SHURE-SM58 Üretimi Başlıyor. Ve TEknoloji olarak USA' Teknolojisini yakalayamadıkları için Hem Maliyet Düşüyor Hemde Kalite & Teknik Dusuyor Mejburen. Piyasada SAhte SM58 Die DOlaşan Mallar Veyatta Konuşulan SM58Mic'Ler ASlında AZERBAYCAN'dır!! YAnı Aslında ortada Kaçak mal yok :eek: SHURE Ureten firma AZERBAYCAN da bir electronik firmasıyla anlasıyor Ve uretime başlıyor olay bu Damga gene SHURE ama Olay SU ki Aralarında Hem SOUND' Hemde Teknik Aksamalar oluyor :shock: Bizzat Kontrolumden geçti..

Şimdi Gelelim SHURE SM58 USA Daki Firmasından Çıkan SM58 Modeline Ve AZERBAYCAN'dan Çıkan SM58 Modeline..

USA'da uretilen SHURE-SM58 Modelinin başkısmını açarsanız yanı KABSÜLÜ! Dİyaframını DOkundunuz Zaman Bir yayasistemiyle şeffaflık yanı Oynama Göreceksiniz :) Bu USA Uretimi VE Birde USa URetimde Mİcrafonun SHURE-SM58 Yazısı yazan yerde YAzılardan anlaya bilirsiniz..

GELELİM AZERBAYCAN TEKNOLOJİSİNE..

Şimdi Azerbaycanda Uretilen SHURE-SM58'in ise kapsülünü açtımız zaman USA uretimindeki yanı gerçek dedimiz SM58 Deki Yaysistemi yokdur Ve yazıKarakderi biraz değişikdir.. Birazda Sound Farkı vardır....

Yani aslında ortada ''KAÇAK,KORSAN'' die birşey yok ama biraz teknik sorunlar var :lol: Bİrazcıkda fiyat Farkı var :p

FİYATI FARKI.
USA-SHURE-SM58-245$
AZERBAYCAN-SHURE-SM58-95$ :D

Umarım YArdımcı olabilmişimdir..
Yanlışlarımı duzeltiniz ustadlarım...

Bu bilginin kaynağı veya ispatı lazım.

İmla'ya dikkat etmek lazım.

Tüm mesajını "bold" yazmana da gerek yok bence.

nurkan' Alıntı:
Bu bilginin kaynağı veya ispatı lazım.

İmla'ya dikkat etmek lazım.

Tüm mesajını "bold" yazmana da gerek yok bence.

Tunel Çevresindeki bir kaç sağlam firmadan araştırma yaparsanız bu Verdiğim bilgi gerçek olduğuna inanırsınız Mesela ZUHAL Müziğe Sorabilirsiniz ordan çıkın sonra bi kaç yere sorun .. :)

Geri