[Eski] sonar dropout problemi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cho

Yeni üye
merhaba, sonar 7 kullanıyorum ve ciddi bir droput problemim var (ki bu problemi sadece sonar kıpkırmızı bir dropout yazısı ile gösterdiği için böyle söylüyüyorum).

şöyle ki P4 3Ghz intel işlemci, intel chipset anakart, 1gb ram, m-audio 24/96 ses kartım var. sonar'a edirol'un orkestral bir vst-i pluginini yüklüyorum bunun altına 4 tane midi kanal açıp bir çello iki violin bir viola section koyuyorum. çok ağır olmamakla birlikle alt yapı niteliğinde bikaç nota yazıyorum. üzerine 2 ya da 3 audio kanal açıp kaydımı yapıyorum. sonra da bir drum machine açıyorum. 30 saniyelik bu kaydı ya çatırdılardan dinleyemiyorum ya da cpu kullanımı tepeye vuruyor ve dropout mesajı veriyor sonar. bu problem sistemden mi kaynaklı?

bu problemi nasıl giderebilirim. bir de ben 20-30 kanal synth açıp kullanmak durumunda kalabilirim. 3-4 kanalda böyle sıkıntılar yaşarken 20-30 kanal açıp kullananlar nasıl kullanıyor? o kadar synth ile çalışabilmek için nası bi sistem kurmak lazım?

Sanki konu hardware değilde software ile alakalı gibi...

O nedenle cakewalk forumna açsaymışsın daha iyi olurmuş.

Çözüm önerilerim
1-Midi vst kanallarınla işin bitince frezee yap ki RAM den vede işlemcinden yemesin.Böylece kendine çalışmak için biraz daha işlemci vede ram ayırabilirsin (cakewalkın frezee teknolojisi ile grur duyuyorum...sonar 2 dönemlerinde ben midi trackleri audio haline çevirip işlemcimi rahatlatırdım, sonra bunu otomatik yapan frezee geldi)

2-Audio optiondan asio driver cache değerini yükselterek kaliteden ödün vererek (latency artırarak 15-20ms geçmesin) performansını artırabilirsin

3-Efekt kullanıyorsan audio çıkışlarına tek bir efekt fx kanalı açarak gene işlemci-ram tasarrufu yapabilirsin.(her kanala reverb yerine rever vereceğin kanalları rever fx e yönlendirerek)

4-RAM miktarını en az 2GB yaparak.

Benim aklıma şimdilik bunlar geliyor

Bir apartman dairesine stüdyo kurup sonarı çalıştırmaya çalışan arkadaşlarımdada bu sorun ortaya çıkmıştı. Sonar 7'nin demosunu kullanıyorlardı. Bu sorunu bir türlü çözemediler. Programla ilgili bir sorun. Demo olmasından kaynaklanıyordur kesin. Seninkide mi demo sürüm? Ben o zamanlar programı kurcalayıp bakmıştım ama olmadı,zaten sonarda kullanmadıgım için fazla bilmiyorum ama kesinlikle cakewalk forumuna açmalısın bu başlıgı. Bilgisayarınla ilgili bir sorun degildir yani. Zaten sonara ayar oluyorum. Nefret ettim o gün o programdan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri