[Eski] Sony Vegas Pro 9

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

psygnosis

Yeni üye
Mayıs 2009 demişler. Haydi hayırlısı :lol:

vegaspro-comingmay.jpg

vegaspro9_main.jpg

VegasPro9_MixerConsole.jpg

Video Features

* New! 4K support for frame sizes up to 4096x4096
* New! Support for capturing directly to XDCAM-compatible MXF files from supported SDK sources
* New! Automatic source media adjustment for working with mismatched media
* New! Enhanced 32-bit floating point video levels mode designed to work like 8-bit mode but with the precision needed for 10-bit and higher sources and render formats
* New! Gradient wipe transition
* New! Glint, Rays, Defocus, Starburst, Soft Contrast, and Fill Light video effects

Audio Features

* New! Place and edit audio without quantizing to frame boundaries, while still quantizing video edits
* New! Multichannel audio adds from Trimmer Window

Editing and Workflow Features

* New! Includes native 32-bit and 64-bit versions of Vegas Pro software
* New! Enhanced user interface with layout presets
* New! Impressive lighting effects including Glint, Rays, and Fill Light
* New! Darker color palette UI for optimized viewing
* New! Audio Mixing and Color Correction default layouts
* New! Browse XDCAM EX and AVCHD contents in Device Explorer

Capture, Export, and Hardware Features

* New! Native XDCAM EX reading and import
* New! Support for gigapixel size pictures
* New! Read and save DPX, OpenEXR, and Microsoft HD Photo formats
* New! Open and edit RED ONE™ files on the timeline
* New! Device Explorer for AVCHD and XDCAM EX devices

Supported File Formats

Opens: AA3, AAF, AIF, ASF, AU, AVI, BMP, BWF, CDA, DIG, DLX, DPX, DV, EXR, FLAC, GIF, HDP, IVC, JPG, M2T, M2TS, MOV, Sony MXF, MP3, MP4, M4A, MPEG-1 and MPEG-2 video, MTS, OGG, OMA, PCA, PNG, PSD, QT, R3D, SFA, SND, SWF*, TIFF, TGA, VOX, W64, WAV, WDP, WMA, WMV

Saves: AA3, AC3, AIF, ATRAC, AVC, AVI, DPX, EXR, FLAC, HDP, MOV, MP3, MPEG-1 and MPEG-2 video, MP4, M2T, Sony MXF, OGG, PCA, RM, W64, WAV, WMA, WMV

DVD encoding, Video: NTSC 4:3, NTSC Widescreen, PAL 4:3, PAL Widescreen
DVD encoding, Audio: AC-3 5.1 or stereo, PCM

BD encoding, Video: MPEG-2 or AVC, 1080-60i, 1080-50i and 1080-24p
BD encoding, Audio: AC-3 5.1 or stereo, PCM

http://www.sonycreativesoftware.com/vegaspro9

Bizim ülkemizde malesef Avid Media Composer Aldı başını gidiyor. Hemen hemen tüm post prodüksiyon şirketleri bu sistemle çalışıyr artık.

Maleseften kastıın hocam? Aslında iyi bir yazılım olmaması mı, yeni ve farklılıkara açık olunmaması mı?

Avid'in avantajı ortada Premiere, Vegas gibi kurgu yazılımlarının bulunmadığı zamanlarda piyasaya girmiş olması,şöhretli olması ve donanım desteği vermesinden başka birşey değil. Media Composer ise yıllardır kullanılan Xpress Pro'nun isim değiştirmiş halinden başka birşey değil o yüzden firmalar son zamanlarda Avid kullanmaya başlamadı zaten yıllardır kullanıyorlardı.

Media Composer özellik olarak Premiere, FinalCut, Vegas gibilerinden pek farklı değil, bariz üstün veya zayıf bir yönü bulunmuyor kaldı ki kurgu yapabilmek için compositing yazılımlarındaki gibi matah özellikler de gerekli değilken uzun yıllardır Avid kullananların devam etmemesi için bir sebep bulunmuyor.

solomonppp' Alıntı:
Avid'in avantajý ortada Premiere, Vegas gibi kurgu yazýlýmlarýnýn bulunmadýðý zamanlarda piyasaya girmiþ olmasý,þöhretli olmasý ve donaným desteði vermesinden baþka birþey deðil. Media Composer ise yýllardýr kullanýlan Xpress Pro'nun isim deðiþtirmiþ halinden baþka birþey deðil o yüzden firmalar son zamanlarda Avid kullanmaya baþlamadý zaten yýllardýr kullanýyorlardý.

Media Composer özellik olarak Premiere, FinalCut, Vegas gibilerinden pek farklý deðil, bariz üstün veya zayýf bir yönü bulunmuyor kaldý ki kurgu yapabilmek için compositing yazýlýmlarýndaki gibi matah özellikler de gerekli deðilken uzun yýllardýr Avid kullananlarýn devam etmemesi için bir sebep bulunmuyor.

buna pek katilamiyacagim, FCP kullanicisi olmamiza ragmen. Avid in diger bahsedilen urunlerden en onemli ozellikleri OMF,TimeCode, AAF, EDL import ve exporttaki basarilari(ses programlari arasindaki integrasyon), Server(Unity) uzerinden multi-client seklinde uzun yillar oncesinden calismasi ve bu konuda oncu olmaya devam etmesi. kotu ozelliklerinden biri olarak kullanici zorlulugu diyerbilirim. FCP ve Adobe gibi bakinca hemen baslayabilecegin bir arayuze sahip degil ve belki bir kac dahasi.(sahsi fikir) P2 workflow i yeni yeni cozmeye basladilar, RED support hala yok. ( ki bunlar dusuk butceli produksiyonlarin vazgecilmezi)
Dongle olayini ve Mojo zorunlugunu bu senede kaldirarak bence bir cok indie icin kapiyi actilar.
ama hala FCP, adobe, veya Edius indiee dunyasinda ilk 3 cekmeye devam edicek gibi...

OMF, AAF, EDL, timecode özellikleri Premiere'de mevcut. Yazılımların kullandıkları formatlar ve bunların versiyonlarının standartlarını firmaların kendileri belirlemiyorlar. Firmalar standardın dışına çıkarlarsa Adobe'nin MPEG4 AVC'yi ucundan köşesinden değiştirip F4V diye bir format üretmesi gibi farklı bir isimle kullanılma zorunluluğu doğar o yüzden "uygulamada başarı" ne anlama gelir bunu iyi düşünmek gerekir.

Avid 89'da temelini attığı arayüz mantığını kullanmakda ısrarlı lakin ilerleyen zamanlarda çıkan neredeyse her yazılım timeline mantığında Avid'in demode kaldığının ve aslında Avid'in kullanışsızlığınında ispatı. Vegas, Premiere, Finalcut, Speededit v.s. hepsinin Avid'den farklı olmasını şansa bağlamak pek doğru olmaz zira bu yazılımların çoğu Avid'in arayüzünü taklit etmiş ama kurgu işlemlerinde ayrılmışlardır.

Avid (Media Composer) avantajları olduğu kadar dezavantajları da olan bir yazılım. "elimde footage var, kurgu yapayım" dediğinizde "orada dur bakalım !, 40 saat import yapacağım" uyarısıyla orijinal formatla kurguya izin vermeyen, import işlemiyle dakikalarca bekleten, bu yüzden ekstra disk alanı dolduran, aynı videoya ikinci bir efekti uygulayamayan da bir yazılım.

solomonppp' Alıntı:
OMF, AAF, EDL, timecode özellikleri Premiere'de mevcut.
her NLE de mevcut o formatlar, sorun amacina uygun calisiyormu calismiyormu?
cevap ise hayir. sadece var mi var seklinde listeyi dolduruyor. sadece Avid in icinde amacina yonelik calisiyor. bahsetmek istedigim bu

Digerlerinde o formatlarda import ve export ederken neyi aliyor neyi senden goturuyor, esas onemli olan o.

bir iki ornek vermek gerekirse, orjinal TC yi (field den gelen) korumuyor, 23.976fps leri 24fps diye isaretliyorlar, AuX channeldeki TC yi Main TC yapamiyorlar, EDL de yanlis isaretlemeler, Non-drop, Drop frame sorunlari, pull-down pull-up sorunlari (son ikisi NTSC dunyasi icin).. etc...
liste gider..

Avid in savunmuyorum ve kullanmiyorumda. Setlerde double sistem uygulamalarinda, post conform teknolojilerinde, ve yukardaki format alisveriste Avid hepsinden ustun.
Avid avantajinin sadece ise onceden baslamasi diye bir degerlendirmenin yanlis oldugunu soyluyorum, yukardaki ornekleri gostererek.

kolay gelsin

Premiere hangi formatda, hangi yazılımlarla problem çıkartıyor ?, hangi 23.976'yı 24 fps yapmış ?, nerede main TC yapamamış ve listenin kalanında ne sorunlar çıkartmış ?. Cevapları mantık dahilinde değerlendirebilmem için bizzat tecrübe etmem gerekli zira şahsen soruna rastlamadığım uygulamalarda kişisel iddiaları tecrübe etmeden doğru olarak kabul etmem mümkün değil o yüzden ispatlı örnekler rica ediyorum.

sony vegas yardım

hocam bana sony vegas pro 9+ da nasıl png yada diger imaj formatlarında export yapacagımı anlatabılırmısınız lütfen ben bulamadım simdiden cok tesekkür ederım

Normalde yapamıyorsun. Ama aşağıda vereceğim dosyayı (11 kb :) )

C:\Program Files\Sony\Vegas Pro 9.0\Script Menu

klasörünün içerisine atarsan (açarsan),

tools>scripting>render image sequence.

yollarını takip edince render image sequence görebilirsin. Seçince pencere gelecek, browse'a basınca JPG yerine PNG seçebilrsin :) Yani script bulup o klasöre attıkça, tools>scripting> yoluna yenileri eklenecek.

http://rapidshare.com/files/236457169/P ... t.rar.html

Bunun gibi 10'larca script bulabilirsin.

merhaba Sony Vegas Pro 9 u yeni kullanmaya başladım bu sürümünde bir çok özellik olduğunun farkındayım geçenlerde özelliklerini karıştırırken nereden yaptığımı hatırlamıyorum ama video 'yu Hd ye dönüştürmeye başladı şu anda bu özelliği aramama rağmen bulamıyorum. Bu özellik hakkında bilgisi olan varmı? Hangi yolu izliyerek yapabileceğim konusunda fikri olan?

8.0 kullanıyordum... Gayet memnunum.

Burada güzel bilgiler paylaşılmış. Teşekkürler...

9.0'ı edinmeye çalışacağım.

Geri