[Eski] SSL Plugin'lerinin gerçeklik oranları?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

hasandelen

Yeni üye
Biliyorsunuz ki ssl konsollarının bir çok firma tarafından plugin'leri piyasaya sürüldü. Bu güne kadar ssl konsol ile hiç çalışmadığım için merak uyandırdı. Umuyorum ki benim gibi bir çok kişi merak ediyordur.
Bildiğim kadarıyla; Liquid Mix, SSL Duende, UAD, Waves gibi firmaların SSL plugin'leri mevcut.
Acaba hangi firmanın plug'lerinin gerçeklik oranı daha fazla?
Bu güne kadar, Waves ve Liquid Mix'in ssl plugin'lerini kullandım ve ikisi arasında az da olsun fark gördüm...

Bu konuyu GE' de okumuştum. Aradaki farklar büyük ihtimalle modellenen masalardaki farklardır diye bi sonuç çıkmıştı diye hatırlıyorum.

"GE" ne?

Pek çoğunu kullanan mühendisler, bunların "yeterince benzer" karaktere sahip olduklarını söylüyor. Özellikle Duende ve orijinal SSL konsollardaki channel strip'ler konusunda. Zaten "aynısı" iddiasında bulunmak biraz fazla olur, ya da pazarlama dili olarak kabul edilir.

Ben SSL sound'una duygusal bir bağ hissetmediğim için, hepsini yeterince güzel ve kullanışlı buluyorum. UAD ve Waves modellemelerini duydum; SSL masalar gördüm, dinledim.

Çok plugin seçen birin değilim, çok önemli kanallar olmadıkça stabilite ve performans mevzularından, abletonın pluginleriyle işimi görmeye gayret ediyorum ama The Glue on numara plug in.

"A Comparative Study on Perceived Audio Quality Differences between the Hardware Analogue SSL XL 9000 K EQ and its DAW Plug-in Emulation (SSL Duende Channel Strip EQ)"

Bitirme projem bu :) Bitince asarim orneklerden :) Indirip dinleyip kendiniz karar verirsiniz.

Ayrica Waves SSL vs. Real SSL karsilastirmasi var Digidesign tarafindan yapilan.

http://www3.digidesign.com/index.cfm?langid=100&navid=49&itemid=25669

2 yil kadar bir suredir geceli gunduzlu SSL basinda gecen sureden sonra 9/10 gibi bir sonuc cikartmistim arada farki ayirt etmek icin. Ama %98 hangisinin ne oldugunu bilemiyor, cunku SSL'in gercegini bilmedikleri icin kiyaslayamiyorlar. Su an proje uzerinde calistigim icin, plug-inlerin ne kadar gercekci, ya da iyi veya kotu olduklari hakkinda bir yorum yapmayayim. :)

Grego;

Bus Compressor kalitesi için mutlaka The Glue 'yu dene. Ozellikle stereo imaja olan etkisi ve soundu renklendirmemesi dikkatini çekecektir diye düşünüyorum.

Bende 2-3 ay önce tüm Bus Compressorleri denemiştim ve API 2500 (Waves) ve The Glue yu beyenmiştim.

bir de UAD'lar var tabi, demosunu bitirmemis olsam karsilastirma asardim buraya...

waves versiyonlarindan cok daha "hacimli" ve "hos" gelmisti ozellikle buss compressor bana...

sevgiler,
Aziz.

Çok markanın var ya, herbirinide detaylı incelemek çok ciddi zaman gerektirir. Duende bence (incelemek için) waves'den daha mantıklı bir seçim ayrıca grego'nun "Ama %98 hangisinin ne oldugunu bilemiyor" yorumu bence dikkatten kaçtı yurt-içi ve dışı forumlarda.

Elimde Focusrite Liquid Mix mevcut. İnanılmaz sıcak fakat cok fazla kanala kullanıldığında çok fazla tight olabiliyor tabi benim ses mühendisliğim de tartışılır. :) Daha bilgili ve kabiliyetli kişilerin elinde daha da başarılı olacağı kaçınılmaz bir gerçek.

Duende ' yi daha önce çok kez kullandım gerçeğiyle kıyaslayamıyorum tabiki fakat Türkiye'de bulunan bazı SSL masalarla karşılaştırırsam gayet başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Tabiki Türkiye'de bildigim kadarıyla sadece 4000 G bulunmakta. Pek bakımlı oldukları söylenemez. :) O nedenle pek sağlıklı bir karşılaştırma yapamıyorum. Fakat fiyat - performans olarak bakarsak bence ikisi de müthiş aletler.

Geri