[Eski] Stylus RMX Muadili

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

joenisatriani

Yeni üye
Herkese iyi geceler. Bir şarkı üzerinde çalışıyorum. Şarkının ritmi 5/4 lük. Stylus RMX sage'imde uygun birşey bulamadım. EZ Drummer'daki gibi 4/4 lük dışındaki ritmlerde looplar içeren davul yazma programı (AKustik olmayan) arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Yada Stylus RMX'te ritm değişikliğinin yapılıp yapılmadığını anlatırsanız harika olur. En kötü elle yazacağım. Şimdiden teşekkürler.

..

Addictive drums. İçinde hem akustik hem elektronik sesler, tonlar var. Direk 5/4 lük birşeyler yok sanırım addictivede ama biraz kesip biçmeyle halledebilirsin.

Valla bulana kadar yazmıştın... :) Yerinde olsam hayatta aramazdım.

4/4'lük döngüyü al, bir tane uzatıp orayı sen yaz. İçine sinmezse başını değiştir, ortadan gir falan...En uygununu böyle bulursun.

Vakitten kazanırsın. Hem de pratik olmuş.

İçerisinde 5/4 lük hazır loop olan bir vsti yok. Yapacağın olay aslında basit eğer cubase de çalışıyorsan ölçü rakamını 5/4 lük yapıp bir ölçüye hazır vsti lerden 4/4 lük bir ölçü atıp kalan 1/4 lük kısmına uygun olan sesi(kick snare alto veya hhat gibi) yerlerştirmek. :lol: :lol: :lol: :lol:

Stylus rmx hiç kullanmadım ama ezdrummer Addictive drums programlarıyla istediğini çok kolay yapabilirsin. :wink: :wink:

Nedir PC'nin durumu?
Ben 1,8 GHz Athlon XP2000+ ve 2 GB RAM ile Addictive Drums'ın Demo versiyonunu rahat rahat kullanabiliyorum. 1 GB RAM'le de kullanılır rahatlıkla.

1 gb ram xp2500+ işlemci. Sitedeki min. req 1.5 gb ram. Ayrıca 2500+ 1.84 Ghz'e karşılık geliyor. Kastırmanın durumu yok yani. Zaten yazdım sayılır :)

Yeni bi problem çıktı şimdide. Eski projemi stylus rmx'in eski sürümüyle yazmıştım. Yeni sürümüyle açmaya kalkınca out'unu sytlus rmx ve verdiğim bütün kanallar tek bi kanaldan çalmaya başlıyor. Hangi izin nerede durduğu önemli değilmiş gibi. Nasıl düzeltebilirim?

Bu tur programlar icin uretici firmalarinin ve ucuncu parti yazilim sirketlerinin hazirladiklari groove paketleri var, onlarin icinde 5/4 gibi farkli olculerde looplar mevcut. Stylus RMX icin var olan paketleri google'dan arayip bulabilirsin, cogu direkt uretici sitesinden satin alinip indirilebiliyor. Tabi benim bildigim kadariyla yine cogu 4/4 agirlikli oldugu icin arada bulunan sadece bir kac tane 5/4 loop cok tatmin edici olmayabilir.

2500+ 1.84 Ghz'e karşılık geliyor.
Doğru, ben yanlış yazmışım, bendeki de XP2500+.

Sitedeki min. req 1.5 gb ram.
Ya yanlış anlamışsın, ya da yanlış yazmışlar. O "tavsiye edilen" özellik olabilir. Ben bu aleti 1,4 GHz (XP1700+) 1GB RAM'de de çalıştırdım. Aranjede başka kalabalık yapan öğeler de vardı üstelik. Benim projelerim genelde kalabalıktır zaten :)

Ayrıca Kastırmanın durumu yok yani. Zaten yazdım sayılır :)
Tamamdır. Tabii ki kastırmanın durumu yok. :)

joenisatriani' Alıntı:
Eski projemi stylus rmx'in eski sürümüyle yazmıştım. Yeni sürümüyle açmaya kalkınca out'unu sytlus rmx ve verdiğim bütün kanallar tek bi kanaldan çalmaya başlıyor.
Stylus RMX'in 2 adet sürümü var. Biri versiyon 1, diğeri de versiyon 1.5.1 (update/güncelleme) ve bu ikisi birbiriyle tam olarak uyumlu.

"Eski sürüm"den kastın "Stylus" ise, o farklı bir yazılım sayılır. Stylus ile Stylus RMX arasında uyumluluk (backward compatilbility/geriye dönük uyumluluk) ya da ileri dönük uyumluluk yok. Stylus çok kanallı bir enstrüman değildi yanlış hatırlamıyorsam. Halbuki RMX çok kanallı.

Eğer bahsettiğin versiyonların ikisi de RMX ise, ürünün satıcısı ya da forumlarına yönel derim. Çünkü bende bu türden bir aksaklık olmadı. RMX 1 ile yazılan tüm groove/MIDI, 1.5.1'de de aynen çalışıyor.

Aslında ritm yazmanın en doğal ve kolay yöntemi ritm sampler'ı ile step sequencer'ları kullanmak. Ama ingilizanahtari'nın da dediği gibi, 5/4'lük (ya da herhangi başka bir ölçüde) sample/loop varsa, RMX onu dilimleyip kullanabilecek güzel bir yazılım (Hatta varolan looplar da, proje ölçüsü doğru ayardayken "groove" modunda değil de, "slice" modunda açılırsa ek bir programlamayla kullanılabilir hale getirilebilir. Ben çoğunlukla slice menüsü ile çalışıyorum, olan looplarda değişiklik yapmam gerekiyor zaten).
Aslında RMX'te müzikal açıdan bir sınırlama yok.

5/4'lük loop bulmak kolay olmayabilir, bu durumda ritmi elle kendimiz yazmak/programlamak durumunda kalabiliriz. O gibi durumlarda da ya Sampler (Battery/Kontakt/HALion) + Sequencer (Cubase/Logic/Reaper) yolu seçilecek, ya da alternatif davul programlama VSTi'leri kullanılacak (iZotope iDrum, pHATmatik PRO ya da ücretsiz Tatapoum gibi).

Geri