[Eski] synth alim onerisi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

8bit

Yeni üye
Selam,

Arkadaslar 3 tane sytnh arasinda bir secim yapmak durumdayim su an fakat bu hardware sytnh'e ilk adimlarim oldugu icin sizden de fikir almak istedim.

Daha makul fiyatlari oldugu ve garip bir sekilde kendime yakin hissettigim icin (cosmic olmali) asagidaki 3 modeli seceneklerim arasina aldim.

-Waldorf Blofeld
-microKorg
-Novation Nova

Ikinci el olarak alacagim. Cok fazla satan insan yok fakat fiyatlar 500 ile 700-750 tl arasi degisiyor. Hazir bahsetmisken eger satmayi dusunurseniz lutfen benimle irtibata gecin.

Urunler hakkinda kendi fikrim ise Nova eski bir synth ve tabiki iclerinde en ucuzu fakat istedigim seslere ne kadar sahip bundan emin degilim (elektronik muzik yapiyorum; minimal, idm, dub techno ve turevleri) , iclerinden Blofeld ise nedenini bilmiyorum ama secmem gereken oymus gibi hissediyorum -goruntusu, sesleri- fakat oteyandan (ayri mi yaziliyordu acaba bilemedim!) microKorg dinledigim bir cok sanatcida var oldugunu bildigim bir alet (bilemiyorum belki digerleri de oyledir) su an onu secmesem bile sanirim ikinci olarak bir synth almaya karar verirsem onu alacagim. Tabiki bir de microKorg un klavye artisi var fakat bu simdilik benim icin bir kistas degil.

Benim kafamdaki siralama Blofeld - microKorg - Nova seklinde ama anladiginiz uzere de bu sadece hislere, dis gorunuse ve icindeki hazir seslere gore verilmis bir siralama. Teknik kismini ne yazik ki (tabiki simdilik) karsilastirabilecek duzeyde degilim.

Muziktek'de ve internette kapsamli bir arastirma yaptim simdi sizden fikirlerinizi, varsa farkli onerilerinizi bekliyorum arkadaslar.
Simdiden tesekkurler.

Onur.

Belirttiğin cihazları görünce Alesis Micron'u da önermek isterim. Bende daha önceden vardı, oldukça keyif aldığım bir cihazdı. Neden sattığımı sorarsan evde 3. bir klavyeye maalesef yer yoktu. Alesis Micron, Alesis Ion ile aynı prosesöre sahip, sadece 49 yerine 37 tuşlu ve daha az sayıda kontrol düğmeleri var.

Waldorf Blofeld'in klavyeli versiyonu sanıyorum yakın zamanda Türkiye'de de satışa sunulur. Ama fiyatının çok büyük ihtimalle 800 Euro civarında arasında olacağını söylemeliyim (Kıvılcım Müzik'te öyle söylemişlerdi), bu nedenle fiyatı belirttiğin diğer modellere göre daha pahalı olacak.

Bir de NAMM fuarında Microkorg XL'i tanıtmışlardı, Microkorg XL'in de yakın zamanda piyasaya çıkması lazım. Onun da tahmini fiyatı 600 Euro civarında idi. Microkorg XL'e usb bağlantısı ve daha gelişmiş prosesörü sayesinde MS-2000 ile klasik Microkorg seslerini yükleyebiliyorsun. Ayrıca Microkorg XL'in üstünde klasik Microkorg'da olmayan akustik piyano ve DX piyano sesleri var.

Bir de Novation'ın Xiosynth modeli var, ama maalesef ülkemizde hak ettiği yere ve tanınırlığa gelmedi. 2 oktavlı modeli eğer zam gelmediyse Cemil Topuzlu Caddesi'ndeki adını hatırlamadığım distribütöründe 350 Euro gibi bir fiyata satılıyordu.

Haklisin bahsettigin synthler de ayni siniftalar ama xiosynth bana biraz soguk geldi boyle cok amacli urunlere hep temkinli yaklasmisimdir. Bu fiyata hem ses karti hem midi controller hem de synth olmasi bende gercekten doyurucu bir synth olamayabilir endisesi yaratiyor.

Micron ise zor bir kullanima sahipmis gibi geldi ustunde oldukca az kontrol elemani var ustelik yaniliyor olabilirim ama blofeld e gore daha yetersizmis gibi bir hisse kapildim, ki zaten blofeld oldukca ovulen bir alet arastirdigim kadariyla.

Aslinda kafamdaki, gercekten ihtiyaclarimi tam anlamiyla karsilayacak olan alet Access Virus TI Polar. Hayallerimdeki synth diyebilirm ama benim icin su an cok pahali :)

Adi gecen synthler arasinda gercekten one ciktigini dusundugunuz bir alet yok ise ben kendi hislerime gore bir tanesini secip kullanmaya baslayacagim ki bu sanirim blofeld olacak gibi.

Fikirlerinizi yine de bekliyorum arkadaslar.

İstediğin fiyata "doyurucu" synth var mı bilemiyorum. Ama Micron'u internette biraz araştırmanı öneririm - ki çoktan yapmışsındır belki de. Başta biraz zormuş gibi geliyor kullanması, ama öğrenme süreci hızlı bir alet bence. Ayırca tuş takımı herkesin kendi tercihi tabiki ama Microkorg'un tuşlarındansa Micron'un tuşlarını tercih ederim şahsen.

Micron'u ayrintili inceleyecegim fakat biraz once farkli bir synth e rastladim hemen hemen ayni fiyatlarda -tabi ki ikinci el- Novation K Station guzel bir alete benziyor.
Sizden, bahsettigimiz modeller ile kiyaslamanizi istiyorum hatta ayriyetten bir de nova ile kiyaslayip hangisinin daha ustun -teknik olarak- model oldugunu soylerseniz cok sevinirim (tam bir caylak cumlesi oldu bu !) cunku gercekten seslerini begendim.

Tercihimi Waldorf Blofeld'den yana kullandim arkadaslar ve bence cok da iyi yaptim cunku kurcaladikca gercekten tam istedigim sesleri elde etmeye basladim. Hani hep olsun bir kenarda dursun diyecegim bir alet.

Fakat sunu farkettim ki ses kalitesi olarak vsti'lar ile arasinda inanilmaz bir fark olmayabilir ama gercek bir hardware'e dokunma hissiyati kesinlikle cok onemli, hastalik gibi bir sey bu gozum hala synthlerde.
Boyle garip ama ucuz butun aletleri evime toplamak istiyorum.
evet..

Geri