[Eski] Synth Seçimimde Yardım!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ReCoRdD

Yeni üye
Arkadaşlar yakın bir zamanda Synth almayı düşünüyorum. Sound olarak modern ve sıcak tonları arıyorum. Ne yazık ki Synth için bütçem yeterince iyi değil.:cry: 1500YTL ye kadar uygun olabilirim.:roll:

Ben Roland SH-201 ve Roland JUNO-D ları biraz gözüme kestirdim deniyen var mı? Tonları nasıl?

Ve Tabiki sizlerin yardımlarını bekliyorum. :) :cry:

Juno-D için synth demek braz zorluyor beni. SH201 de zaman zaman oyuncak gibi kalmakla bilikte başlangıç seviyesi için ve synth programlama için fena bir cihaz sayılmaz o paraya. Başında bir yarım saat uğraştım, almadım ama alınabilir kanısındayım. Ses saklamak için çok fazla yer yok diyebilirim en büyük eksisi bu.

cevit' Alıntı:
Juno-D için synth demek braz zorluyor beni. SH201 de zaman zaman oyuncak gibi kalmakla bilikte başlangıç seviyesi için ve synth programlama için fena bir cihaz sayılmaz o paraya. Başında bir yarım saat uğraştım, almadım ama alınabilir kanısındayım. Ses saklamak için çok fazla yer yok diyebilirim en büyük eksisi bu.

Peki başka hangi marka model önerirsiniz?

Yamaha nin yeni nesil MM6 synthseizer ini dusunebilirsin. Sicak sesler konusunda isini gorecek duzeyde bir alet. Fakat syn pad ve lead leri o kadar basarili degil.

yamaha_mm6.jpg
[/code]

Merhaba, ben Roland Juno-D kullanıyorum. Aletten gayet memnunum. Çoğunlukla tonları bana yeterli geliyor (tabi bu kişisel birşey), bilgisayarla birlikte kullandığım için alet yetersiz kaldığı zamanlarda softwareler yardıma koşuyor zaten.

ReCoRdD' Alıntı:
Sound olarak modern ve sıcak tonları arıyorum.

Sıcak tondan kastın nedir tam bilmiyorum. Tonları modern mi dersen, aslında tonlar biraz vintage. Genelde eski Jupiter serisinden alınan tonları kullanmışlar. Bunun dışında piano ve pad tonları biraz yetersiz geliyor bana.

Merak ettiğin tonları belirtirsen vaktim oludğunda kısa bir kayıt yapıp asarım.

Temucin'in tavsiye ettiği MM6 da güzel bir alet ama tonlar bana biraz basit gelmişti videolarını izlerken, Jonu-D tonları daha hacimli ona göre. Ama
MM6 yı kullanmadığım için bu yorumum doğru olmayabilir.

ReCoRdD' Alıntı:
Peki başka hangi marka model önerirsiniz?

1000YTL'ye sıfırı bulunan SH201 ile ilgili görüşümü belirttim zaten alınabilir fakat kısa sürede yetersiz kalma ihtimali çok yüksek. Biraz daha ciddi makinelere ya da modüllere yönelinebilir. Virus'lerin B serisi ikinci el olarak sanırım o bütçeye uyabilir.

Temucin' Alıntı:
Berkay' Alıntı:
İyi bir klavye ile böyle de bir seçenek olabilir diye düşünüyorum.

http://www.mydukkan.com/urunler.asp?gid=1532

Bencede dusunulmesı gereklı bır konu. Bu alet ıle orta duzey bır klavye ıle oldukca basarılı bır ısler cıkar sanırım. Netıce ıtıbarıyle ne ıle yaptıgın onemlı degıl onemlı olan ne yaptıgın.

Almanyada bu aletin sıfırı 350euro ya Satılıyor. Oraya gittiğim zaman bir tane almayı düşünüyorum. :wink:

Eğere sadece synth için düşünüosan yani pianolar filan benim için gereksiz diyosan roland sh 201 i alablrsin ama sana synth model olarak başka bi önerim microkorg olablir yada daha başka seslerde lazım diosan keman v.s. korg microx i tavsiye edebilirim ama micro x in sorunu 2 oktav olması çok sıkıntı yaratıyor

Halen ihtiyaç fazlası olan Alesis Micron klavyem var. Söz konusu klavyenin satışı için gittigidiyor'da ilanım var. İlgilenirsen irtibata geçelim.

motifes7
Sinyalci

Tarih: Pzr Ağu 10, 2008 5:11 pm Mesaj konusu:

--------------------------------------------------------------------------------

Eğere sadece synth için düşünüosan yani pianolar filan benim için gereksiz diyosan roland sh 201 i alablrsin ama sana synth model olarak başka bi önerim microkorg olablir yada daha başka seslerde lazım diosan keman v.s. korg microx i tavsiye edebilirim ama micro x in sorunu 2 oktav olması çok sıkıntı yaratıyor

Synth dışındaki seslere de ihtiyaç varsa 1500YTL civarı ikinci eli bulunabilen MO6 en iyi tercih.

O fiyatlara bir de Access Virus Indigo alınabilir. Ama tek klavye kullanılacaksa yeterli olmayacaktır.

Geri