[Eski] Synth tercihi ..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Belki bilgisayarın cazırtısını cuzurtusunu audio processing maksatlı olarak PPG filtresinden geçirip üzerine efekt uygulayarak sana müziksel uygulama ipuçları veriyordur :D Şaka bir yana, bu aletlerin bilgisayara bağımlı hale gelmesi bazen abuk subuk problemler yaratabiliyor. Kodomo belki yardımcı olur.

Ses kartımda Midi In/Out yok.

Zaten durum bunla ilgili değil aletin ayrı bir Midi Out çıkışı(5 Pin) yok.Usb üzerinden sağlanıyor Midi Out.Dendiğine göre tabi...

Anladim, bu noktada pek yardimci olamayacagim sanirim. Ama Waldorf tarafindan mutlaka dusunulmus olmasi gereken bir konu. Umarim hallolur da guzel guzel tadini cikarirsin aletin.

E.

Evet düşünülmüş ve bası insanların mesajları esrarengiz bir şelikde silinmiş :lol: :lol: :lol:
Ucuz etin yahnisi derler ya öyle hissetmeye başlamak üzereyim.

merhaba,
Ozel mesajlarini gordum simdi, tam olarak problemini anlayamadim, sen bir vst filan gibi acilan bir bilgisayar arabirimimi istiyorsun sanirim, boyle bir ozelligi yok bildigim kadari ile, bu ozellik bildigim kadari ile virus ti da var mesela ama onlarinda fiyat farki malum,
Yapmak isteyipde yapamadigin islem nedir, merak ettim?
Ben usb kullanmiyorum, o konuya o yuzden deginmedim, sonraki bir zamana, deneyebilecegim bir zaman birakmak istedim yorumu
Hic bir cihazimi usb den kullanmiyorum, istedigim herseyi yapabiliyorum su an midi bunun icin yeterli oluyor, uzerindeki ekranda cok net bir geri donus veriyor, herhangi bir sorunda yasamadim.

Evet Vst entegrasyonundan bahsediyordum.Usb bağlantı yazınca tamam dedim ama software araştırmadım nasılsa Cd sinde vardır diye.

Bir tane software buldum (unofficial) oda editör sadece çok da gerekli değil.

Vst entegrasyonu bir yere kadar olmasada olur ama aleti başka aletle nasıl bağlayacağım? Ritmik sesler arasındaki senkronizasyon nasıl sağlanacak? Misal bir groovebox olsa ....

Dediklerine göre Midi Out komutları Usb üzerinden gönderilebiliyor ama öyle bişey yapmıyor alet.
Bu konuda bir link var

http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=216674

Senkronizasyonu midi uzerinden yapacaksin.
Mesela groovebox inin midi out undan, waldorf un midi in ine gireceksin
Waldorf da midi clock unu senin groovebox indan alacak
Yani senin groovebox master, waldorf slave olacak
Bunu groovebox yerine bir daw ile de yapabilirsin.
Ben ableton live ile kullaniyorum herhangi bir sync sorunum olmadi, yolladigim mesajlari basarili bir sekilde aliyor.

Editing icin bircok software mevcut, detayli editing kolay olsun diye ama, waldorf da zaten ekran cok iyi bencede gerek yok.

Demin aklıma bişey geldi denemediğim ve çalıştırmayı başardım.

Klavyeyi Blofeld'e yönlendirince bilgisayardan gelen sinyali aldı.Şu an tamam gözüküyor.Çok gerilmişim ben :lol:

Şimdi iki Midi klavye ile daha efektif nasıl kullanabilirim ona bakacağım. 8)

Kodomo Blofeld'in üstündeki Global Midi ayarlarını yazabilirmisin ?

Dün oluyordu ama ufak bir kayma vardı,bugün yakın bir senkronizasyon bile olmuyor nedense...

selam bende blofeld kullanıcısıyım. sanırım stereo line in i olan bir ses kartına ihtiyaın olacak çünkü usbden böyle bir işlem yapmıyor. sakın ucuz diye fasttrack usb alma ben öyle yaptım üzerinde stereo\mono input monitor diye bir düğme var beni aldatan o oldu fakat o düğme mono sesi her iki kanala dağıtmaya yarıyor yani kartın line ini mono. şimdi bende ses kartımı değiştirmek zorundayım ses kartı tavsiyelerini bekliyorum :)

Ses kartı kullanıyorum zaten halihazırda.Presonus Inspire'a bağlıyor-dum. :)
Bazı ihtiyaçlarım yüzünden satmak zorunda kaldım 1.5 ay kullanıp.

Geri