[Eski] Synth'ciler: Bize Single Cycle Waveform örnekler miydiniz?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

bulent_biyikoglu

Synthmaster
Arkadaşlar:

http://www.muziktek.net/modules.php?nam ... 7&start=45

başlığında yazdıpğımız gibi, SynthMaster 2.0 üzerinde tam gaz çalışıyoruz. SynthMaster "single cycle waveform" import destekliyor, bu yüzden analog synth ses dalgalarından oluşan bir kütüphane derlemek istiyoruz: Bu yüzden sizlerden ricamız: Analog synthesizer'ı olup "single cycle waveform" örnekleyebilecek olanlarınız var mı?

İhtiyacımız olan şu: synthesizer'ınızın tek bir osilatörünü kullanarak, en alt notayı çalacaksınız (C1 notası mı oluyor?). Her çalışta yanlız dalga tipini değiştireceksiniz: Yani kısaca her bir dalga tipi için en alt notadan (C1?) çalıp ürettiğiniz 44.1 khz 16/24 bit WAV dosyalarını bize gönderebilirseniz harika olur. Dosyaları nette paylaşıp linklerini de buraya asabilirsiniz, biz onları single cycle'a çeviririz.

Önemli not: Oscilatörü çalarken filtre tam açık olmalı, rezonans olmamalı! Efektler kapalı olmalı, yani kısaca sadece osilatorün ham (raw) sesi olmalı duyulan.

Bize yardım edebilecek olanlarınıza ücretsiz SynthMaster lisansı göndeririz hemen. Ayrıca Credits bölümünde de isminiz yer alacak :)

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Bedava lisans veriyorsan ben varım bu işte. :p

Virus hiç fena olmaz. Hatta basit bir otomasyon vsvs ile yapılır heralde virus'de. Yani efektler filtreler kapalı, C1 notası çalıyorsun tum waveform'lardan? Her birini 0.5 saniye çalmak yeter.

Tamam Bülent. Ob matrix1000, LP, sh-101, juno60, waldorf pulse, poly800 hazırlarım sana virus ile beraber.

İstersen synth dışında absürd şeyler de örnekleriz. :) Grain ve formant sentezleme olaylarına girecek misin?

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Tamam Bülent. Ob matrix1000, LP, sh-101, juno60, waldorf pulse, poly800 hazırlarım sana virus ile beraber.

İstersen synth dışında absürd şeyler de örnekleriz. :) Grain ve formant sentezleme olaylarına girecek misin?

Süper! :D

Abi grain'i bilmem de, formant'ta benim gördügüm bir tane saw ile frekansı yüksekten aşapı değişen bir sinusu mesela ring modulasyonu yapıyorsun. Format synthmaster ile mümkün olur gibime geliyor.

Sayılanları tekrar örneklememek için benden de şu ilaveler geliyor:

Prophet-5
Alesis Andromeda
Korg Trident
Crumar Orchestrator
Vermona
Juno-106
Poly Evolver

Birçok sintide filtreyi bypass etmek mümkün olmadığı için filter cut off tam açık olmalı, rezonans sıfır olmalı. Envelope değerleri ile ilgili bir kısıtlamaya şimdilik gerek yok, çünkü seslerin sustain kısmı daha stabil olacağı için single cycle'lar o bölümlerden üretilebilir. Ama yine de filter ve amplifier envelopelarda attack ve decay zamanlarını sıfırlayıp, sustain seviyeleri maksimum yapılırsa iş daha kolay olur. Bir de osilatör, filter ve amplifier üzerinde hafif bile olsa LFO modülasyonu olmamalı.

Ben de microkorg var, 1 aya kadar korg r3 alıcam. mikrokorgu satana kadar sample örnekleyebilirim. İlginç bi çalışma olur benim için. Lisans işi de fena olmaz, ama işte 2 tanecik synth var :)

Ben elimdekileri yazayim siz istedikleriniz soyleyim, malum bazilari diger arkadaslarda da var.

Analog
Moog Voyager Electric Blue
Moog Little Phatty Stage 1
Korg ms-10
Futureretro Revolution

Virtual-Analog
Access Virus B
Clavia Nord Lead 2
Waldorf Blofeld (su an arkadasimda isterseniz iletirim)
Roland V-Synth XT
Roland Sh-201 (su an arkadsimda isterseniz iletirim)

Birde benim favori cihazlarimdan Commodore 64, mssiah64 kartus ile kullaniyorum, bundan orneklemeler isterseniz, en sekilde istediginizi soylerseniz yardimci olmaya calisirim, ise 8 bit katmis olursunuz biraz :)

Bende de bayağı alet var. Yalnız böyle hepsini tek tek kur ses al kayıt et. Açıkçası şu aralar pek vaktim yok. Yolunuz istanbula düşerse stüdyomun tüm imkanlarını kullanabilirsiniz.

Aletler şu şekil: Synth olanlar

Oberheim Ob 12
Vermona Synth
Roland JD 800
Yamaha CS1X
Yamaha CS6X
Yamaha DX7 mono olan eski versiyon bunun bi sürüde kartuşları var. Daha henüz üzerinde deneme vb.. yapamadım.

Bi kaç tanede rack modül vb.. var. Modelleri şu an aklımda değil.

Geri