[Eski] Synthesizer tavsiyesi (Filtrelenmiş) :)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Cantor

Yeni üye
Önereceğiniz ürüne göre, bütçem yeterse 0, yetmezse temiz 2. el düşüneceğim.

Benim için belirli bir önem sırası var:

1-) Leadler
2-) Yaylılar
3-) Piyano
4-) Pad
5-) Bas

Geriye de pek bir şey kalmıyor gibi. Yani hepsini istiyorum. Hepsi benim olmalı. :lol:

Yukarıdaki listeye bakarak, bana hangi marka/model synthesizer önerirsiniz? Yani , mesela 1+1 şekilde de öneri yapabilirsiniz. İlk etapta bir tanesini alırım, daha sonra bütçeyi ayarlayıp ikinci için yürürüm.

Elektronik tarzda müzik icra ediyorum. Pop, House, Dance, Rnb, Hip Hop gibi sayabiliriz türleri.

Alacağım ürünü sadece stüdyoda kayıt için kullanacağım. Şimdilik sahne olayım yok. Hem içindeki sesleri kullanacağım (içindeki sesler çok önemli) hem de elimdeki VSTI'leri çalmada (bir nevi midi klavye olarak da) kullanacağım.

Tuşe konusu da önemli.

Uyarı: İlk defa synthesizer alacağım. Fakat ses konusuna doymuş olduğum için giriş seviye synthesizerların sesleri büyük ihtimal beni tatmin etmeyecek ve tuşeleri de genelde kötü oluyor.

Çok uzattım sanırım. Gelsin öneriler, fikir paylaşımları.

Teşekkürler şimdiden herkese.

Kendin ses yazmak mi istiyorsun, yoksa icinde bol bol preset i olsun, bu preset ler kullanilabilir olsun mu istyorsun.

Benim anladigim kadari ile 2. secenek seni cezbediyor gibi gorunmekte.

Klasik bir tavsiye ama Virus TI2 nin keyboard versiyonunu alabilirsin, hem bolca hemde iyi preset lei var, hemde interneten para ile istedigin tarzda baska preset ler alip zenginlestirebilirsin, tuseside oldukca iyidir bir synth icin.

Bir gun yahu bu alet le bende ses yazayim dersende, koca bir deniz gibidir, kim ne derse desin virus lerde, kendin ses yazmaya baslayinca aletler ucuyor bence, cok yuksek kapasitel bir synth dir.

Yok bunlarla isim olmaz diyorsan, millet kullaniyor bu fantom lar filan var, sahsen benim hic tecrubem olmadi o tarz aletlerle, ama iclerinde ise yarar her turlu sesin iyi ornekleri oluyor, ama ne kadar edit edilebiliyorlar bilemiyorum, bu forumda populer ama bu workstation synth ler, sanirim sana daha iyi yol gosterirler, onlarda daha cok, string lazim ac string tonunu, hammond lazim, ac hammond u, yaklasimi calisabiliyor.

Yaylılar,pad ve piyano söz konusu ise Kurzweil pc serisi derim ben. Hatta bass'larda dahil buna. Led'ler de bol seçenekli olsun diyorsan Kurzweil K serisi olmalı bence. istanbulda isen ant müziğe gidip denersen kesinlikle fikrini değiştireceğine inanıyorum.

Öncelikle çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için.

Şu aralar İstanbul'a yolum düşecek gibi görünmüyor. Ankara sınırları içerisinde deneyebileceğim/önerdiğiniz bir yer var mıdır? Genelde müzik mağazalarında birkaç org oluyor. Pek synthesizer a rastlamadım.

Sanırım Roland için Zuhal Müzik'e gideceğim. Korg, Yamaha, Kurzweil nerede bulunabilir?

kodomo,

Aslında hem bol bol preset olsun, bu presetlar kullanılabilir olsun, hem de kendim ses yazayım istiyorum.

Virus Tı2'yi listeye aldım. Keyboard versiyonu baya pahalı gibi görünüyor. Eğer Virus'e yürürsem, şimdilik tek olarak kullanırım.

Onun dışında tüm fikirleri bekliyorum.

Teşekkürler hepinize. :)

Ayrıca arkadaşlar kara cahilliğimi bağışlayın ama, bu Desktop versiyonları nasıl kullanılıyor? Midi klavye mi bağlıyoruz kullanmak için?

cancan' Alıntı:
Yaylılar,pad ve piyano söz konusu ise Kurzweil pc serisi derim ben. Hatta bass'larda dahil buna. Led'ler de bol seçenekli olsun diyorsan Kurzweil K serisi olmalı bence. istanbulda isen ant müziğe gidip denersen kesinlikle fikrini değiştireceğine inanıyorum.
Kurzweil TR disribitörü ANT müziktir.Avrupa fiyatlarıyla başabaş hatta daha ucuza satıyorlar diyebilirim. Ve şunuda belirteyim; Kurzweil klavyelerde, 'ya bu seside neden koymuşlar ki klavyeye', diyeceğin bir ses bulamazsın.Tüm sesleri kullanılabilir düzeydedir yani.Tabi bu yinede kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Cantor' Alıntı:
Ayrıca arkadaşlar kara cahilliğimi bağışlayın ama, bu Desktop versiyonları nasıl kullanılıyor? Midi klavye mi bağlıyoruz kullanmak için?
Midi klavyelere veya midi giriş/çıkışı olan tüm klavyelere bağlayabilirsin.

Virus'un youtube'da videolarını izledim. Bana arpeggiator ağırlıklıymış gibi geldi. Bu da pek işime gelmiyor. Yani arp. presetı olmasın, (işe yarar 1-2 tane olabilir) ama ben yapmak istersem buna imkan versin istiyorum alacağım synthesizer'ın.

Şimdi sıra Kurzweil'de. Biraz da onun seslerini dinleyelim. :)

Dream_Gypsy' Alıntı:
modül + midi klavye de düşünebilirsin, sahnede kullanmayacağım demişsin.

Sanırım bu durumda midi klavyenin sadece tuşesini kullanacağız. Yani knob/slider olmasına gerek yok?

Peki o zaman tuşe rahatlığı açısından hangi midi klavyeyi önerirsiniz? Almışken en az 61 tuşlu midi klavye tercih ederim, eğer modül+midi klavye alırsam. Bir de pitch bend, modülasyon gibi olayları fazlaca kullanmayı düşünüyorum. O yüzden onun da kullanışlı olması gerekiyor.

CME UF7--76 tuş ilk akla gelen midi seçeneği. Tuşesini bilmiyorum ama kontrol özellikleri oldukça gelişkin.

arpegiator u ister acarsin ister kaparsin canim...
bu bir synth, o duydugun sesin aklina gelebilecek herseyini degistirebilirsin, ama dedigim gibi, sen keman sesi, piano sesi, org, simdi soyle lead bir ses olsun filan tarzi birseyler ariyorsan, al baba bir soft sampler, guzel bir de midi klavye al, hem daha ucuza cozmus olursun hemde daha gercekci sesler elde edersin. Bilgisayarda sampler larin ust limiti bilgisayarin gucu (ki her an gelistirilebilir) ve hard diskinin buyuklugu ile sinirli. 10gb lik piano, 40gb lik orkestra lar var, gercekten akil almaz modellemeler yapiyorlar. O yonlede ilgilen istersen, bana senin ihtiyacin synth degilmis gibi geldi...

Uzun süredir soft synth kullanıyorum. Ses olarak doymuş olduğumu söyleme sebebim de bu. Ama bilgisayar belli noktadan sonra kaldırmıyor. O yüzden biraz bilgisayar dışında gelişsin olaylar istiyorum. Örneğin bir projede 3-4 SampleTank açtığımda CPU'nun yaşadığı durum... Projeyi kapatıp film izliyorum. Moralim bozuluyor.

O yüzden bir synthesizer düşünmüştüm.

Şimdi benim anlamadığım hem sintisayzır önerisi isteniyor hem de yaylı, piyano gibi sesler bekleniyor?

Bu arada benim kısa yoldan önerim, Yamaha Motif XS ile Virus TI serisi bi alet olurdu.. Yani sizin isteklerinize %100'e yakın bir cevap verecektir bu kombinasyon..

Bahsettiğim gibi benim için en önemli olay leadler. Ama içerisinde yaylı ve piyanolar varsa da, kaydadeğer bir şeyler olsun istiyorum. Olağandışı bir istek mi bu anlamadım?

Yani sıradışı değil de lead ağırlıklı bir sintisayzır istiyormuşsun. Bir sintisayzırın piyano ve yaylıları ne denli iyi olabilir ki diye düşündüm kendi kulağımca.. Ama bu son yazdığın mesajdan sonra kesinlikle Motif XS'e karar kıldım çünkü istediğin gibi bir alet.. Hoş bilemem iç duyuşundaki leadler nasıl, ben duyamam onları ama kendi kulağımca hem güzel leadleri var hem de bahsettiğin yaylı piyano özellikle de elektro piyano sesleri oldukça başarılı.. Kendi kulağımca yani..

Gerçekten tam istediğim gibi bir şeyler bulursam borç harç bir şekilde halletmeye çalışacağım.

Eğer 2 tane alırsam da, sırayla gideceğim.

Orçun,
Denildiği gibi Motif + X (karar verilecek bir başka synthesizer) şeklinde gitmek gerekiyor sanırım.

Diğer bir alternatifse,
1 midi klavye + 2 desktop şeklinde yapmak istesek,

1-) Virus TI Desktop
2-) ?

İkinci için ne önerirdiniz?

(Bu durumda piyano-yaylılar konusunu soft sampler ile çözmeye devam edeceğim.)

Bence hiç midi klavye ile laptoptan ses açma olayına devam etme.. Nacizane fikrim.. Motif XS ile Virus TI senin yazdığın kriterlere son derece uygun iki ork.. Bu ikisini al. (al demesi kolay da bütçeyle alakalı tabi.. bol keseden atıyoruz biz bakma ama sen de kendi örneklerinde Virus TI felan yazıyorsun abi ordan güç alıyorum)

Tabii Virus'ü desktop alacaksan midi klavye de alırsın ama bulabilirsen Ti Keyboard veya Polar al (Ti 2 hakkında pek bir fikrim olmadığı için ondan bahsetmiyorum, belki de o daha bi işini görecektir)

Ama dediğimiz gibi, bunlar kişisel fikirler.. Defalarca kez yazıldı çizildi.. Ben derim Motif al başkası der Korg M3 al.. Sen de arada kalırsın.. Bu hep böyle oldu çünkü.. Benim duyuşuma ve icra etmeye çalıştığım müziğime göre Motif XS ve Virus TI ikilisi, bana gelen her türlü işi kotarabileceğim ve kendi müziğimi yapmaya kısmen yeterli olacak bir ikili.. Karar senin tabii abi..

Çok teşekkürler Orçun. Zaten sizlerin önerdiği tüm modelleri listeye ekliyorum ve son olarak hepsini dlnieyip, araştırıp alacağım.

Motif'in sesini birebir dinlemedim ama bir arkadaşımda mm6 vardı. Sanırım sesler motiften alınmaymış ve hiç fena değildi. Buna rağmen arkadaşım mm6'sını satmak istiyordu çünkü tuşesinden şikayetçiydi. Ben de bu işlerde fazla tecrübeli biri olmamama rağmen rahatsızlığı fark edebiliyordum. O yüzden mm6, mo6 gibi ürünleri es geçtim.

Motif hakkında şu ana kadar olumsuz bir şey duymadım. Aynı şekilde m3 için de iyi şeyler söyleniyor.

Son olarak Ankara'da motif ve Virus'u nerede bulabileceğimi sorabilir miyim? Kıvılcım derseniz şayet ağlarım. Hiç sevmiyorum orayı. :(

Geri