[Eski] SynthMaster huzurlarinizda, tum MuzikTek uyelerine ucretsiz

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Kursun kursun :) Tabi abicim sart bu :)

Ya bu arada, ben artik yavastan SynthMaster ile neler yapilabilir babinda ornek sesler koyacagim, bu basligi hangi forum altinda acsam en uygun olur acaba? Demo klinigi?

Bülent bence onları şimdilik Diğer Programlar bölümüne koy, olmazsa sonra sana yeni bir bölüm açarız, öz be öz kendi yazılımımız diye.

Bence bu programda ciddi miktarda easter egg bulunmalı, biz de yavaş yavaş bunları açığa vurmalıyız sağda solda. Hem programın karizması da artar bu sayede.

Tamam Doruk, oraya koyarim abi, sagol :)

Umarim bugun/yarin bir surum daha yapacagim (1.0.1.10), ondan sonra da habire parametreleri aciklayacagim, ornekler verecegim.

Bu arada SynthMaster'ı kurup kullanmaya başlayan var mı? Ben henüz başaramadım. Stand alone olarak açtığımda 1) inatla yanlış ses çıkışını seçiyor, Edit -> I/O Setup yaparak doğru çıkışı seçiyorum, düzeliyor, ta ki programı kapayıp yeniden açana kadar. Seçilen ayarları hatırlarsa sevineceğim. 2) ses gelmeye başladıktan sonra bu kez de çıtırtıların arasından duyuluyor.

Sonar'ın içinden DXi olarak açmaya çalıştığımda ise açılıyor, ve ilk MIDI tuşuna basmamla birlikte kendisiyle birlikte Sonar'ı da göçerterek kapanıyor.

Oysa ben presetler üretmek istiyorum...

Yardım et bana Bülent :D

Doruk Somunkiran' Alıntı:
Bu arada SynthMaster'ı kurup kullanmaya başlayan var mı? Ben henüz başaramadım. Stand alone olarak açtığımda 1) inatla yanlış ses çıkışını seçiyor, Edit -> I/O Setup yaparak doğru çıkışı seçiyorum, düzeliyor, ta ki programı kapayıp yeniden açana kadar. Seçilen ayarları hatırlarsa sevineceğim. 2) ses gelmeye başladıktan sonra bu kez de çıtırtıların arasından duyuluyor.

Abi az once yeni versiyon yukledim: 1.0.1.10, bu versiyonda input/output device'lar ve sampling rate config dosyasina kaydediliyor artik. Surekli secmek zorunda kalmiyorsunuz.

Seslerin citir pitir gelmesi aklima driver problemi / buffer size uyumsuzlugu secenegini getiriyor. Ben simdi bu yeni versiyonda 256/512/1024/2048 disinda buffer size'a izin vermiyorum, o durumda direk ASIO device'in control panel'i aciliyor dogru buffer size'in secilmesi icin. Problem bence bununla alakali.

Doruk Somunkiran' Alıntı:
Sonar'ın içinden DXi olarak açmaya çalıştığımda ise açılıyor, ve ilk MIDI tuşuna basmamla birlikte kendisiyle birlikte Sonar'ı da göçerterek kapanıyor.

Bence bu problem de buffer size ile ilgili olabilir. Buffer size ile oynayip sonucu bana bildirir misin valla cok sevinirim :)

Yarin aksam artik tutorial uretmeye basliyorum, bekleyin :)

Bülent şimdi imzandaki linkten yeni versiyonu indirdim. Date modified: 9/27/2005 olarak gözüküyor. Bunu install ediyorum (daha doğrusu installer'ın terminolojisiyle Repair SynthMaster diyorum). Sonra Help- About yaptığımda versiyon 1.0.1.7 olarak gözüküyor. I/O Setup da yine her açışımda kendi bildiği seçenekten açılmaya devam ediyor.

Yeni versiyon başka bir linkte mi yoksa?

Arkadaslar dun gece yeni bir release (1.0.1.13) yayinladim. Bu release ile birlikte su degisiklikler/eklemeler oldu:

1. ASIO Hardware buffer size konusunda SynthMaster artik biraz daha esnek. Buffer size 64 sample'in katlari olabilir (1.3 ms @ 48 kHz, 1.45 ms @ 44.1 kHz). Yakinda bu sinirlamayi 16 sample'a indirmeye calisacagim, boylece hicbir ASIO device ile problem cikmaz o zaman.

2. ASIO Input / Output portlari secilebilir hale getirdim I/O Setup ekraninda, boylece side chain input hangi porttan geliyor, L/R output hangi portlardan cikiyor secebiliyorsunuz. Seciminiz tabii ki config dosyasina kaydediliyor :)

3. RTAS versiyonuna ProTools 7.0 ile birlikte gelen variable buffer size ozelligi ekledim. Boylece plugin 32 sample'da bir degil HW buffer size araliginda processing yapabiliyor ProTools 7.0 ve uzeri ile.
Herkese SynthMaster ile iyi eglenceler, feedback'lerinizi esirgemeyin :)

Bülent abi, yine çalýþmadý bende(buffer sorunu, ayarla ve restart et). Ama mevcut buffer sayýsýný göstermen iyi olmuþ, 5ms'de 220, 10ms'de 440, ve tabi 20ms de 880 buffer kullanýyormuþ ses kartým.

Ancak daha önce bufferýmdan þikayetçi olan hiç bir asio programým olmadý. Acaba bunu standart hale getirmenin baþka bir yolu mu var programcýlýk açýsýndan? Bütün kartlarla uyumluluk için steinberg tarafýndna uygulanmasý öngörülen gözden kaçýrdýðýnýz baþka bir yol vardýr belki. Çünkü sen þimdi buffer katlarýndan bahsedince, pek çok kartýn farklý farklý bufferlar kullanabileceðini düþündüm. Ve ortalama bir kullanýcýya "bufferlarýný ayarla öyle çalýþtýr" demek pek hoþ olmayabilir belki. Bilemiyorum.

Rapor vereyim dedim, sevgiler.

Batuhan cok tesekkur ederim feedback icin. Simdi bu buffer size'a niye takmis durumda SynthMaster, bunu anlatayim:

Buffer size bir kere 16 sample'in katlarindan daha asagi olamaz, cunku 16 SynthMaster'in process edebildigi en kucuk buffer araligi. 16 sample'da bir bilgiler tazeleniyor, bazi rutinler (SIMD optimized) 16 block size'a gore yazilmis durumda, o yuzden 64'den 16'ya indirebilsem bile 16'nin asagisina inemeyecegim :).

Ben M-Audio Firewire Solo, MBox ve SoundMax (onboard) ile test ettigim icin bir problem yasamiyorum tabi dogal olarak.

Batuhan senin durumunda 16 ms'de (704 samples -> 64*11) sanirim SynthMaster calisir abicim :) Yarin ben 64'u 32'ye indireyim o zaman 8 ms'de de calismasi lazim :) 48 khz ornekleme denersen onda da saniyorum 192 sample ve katlari (3ms, 6ms, 9ms) isini gorecektir.

Bülent abi, control panelimden seçebildiðim latencyler þöyle:
2, 4, 5, 7, 10, 20, 40, 50, 60, 80,100, 125, 150, 200, 300, 500...

Þimdi konsepti tam bilmediðimden soruyorum, durum bu ise, cubase altýnda vst plug-in olarak da mý çalýþmayacak mevcut durumda?

EMU kartlara has bir sorun diyeceðim, ama hiç bir yazýlýmla böyle bir sorunum olmuyor. Bu yüzden baþka bir yolu mu var acaba dedim, bilmiyorum ne yapýlabilir..

VST versiyonunda sorunun çevresinden dolaştım, ara bir buffer'a sesleri atıyorum ve buradan hardware'in istediği boyutta sample'ları host'a veriyorum ve her türlü buffer size'da çalışıyor....
Velakin henüz sidechain implement edilmiş değil. İşin içine sidechain girdiği zaman ara buffer gerçek zamandan kopuk olduğu için çıtırtı-pıtırtı olacak, o yüzden Bülent'in buffer'la ilgili yapacağı değişiklikleri bekliyorum.

Su anda motorun yapisini degistiriyorum beyler :) 4 sample ve katlarinda calisir hale getirecegim insallah bir iki gun icinde bu aleti boyle kisitlamalar ortadan kalkacak :)

Eveet, bugunku guncelleme duyurumu bu baslik altinda yapiyorum, cunku RTAS versiyonu hemen hemen bitirdim gibi. Easy parameter'ler + pattern isiklari disinda arayuzde bir eksik yok gibi, ha bir de sag mouse'a tiklayinca preset editing icin popup menu planliyorum, bakalim umarim RTAS'de problemsiz yapilabiliyordur bunlar...

RTAS versiyonda bazi yenilikler de ekledim soyle ki:

1. ProTools 7.0'daki buffer size optimizasyonundan faydalanabiliyor. Tabi farki gorebilmek icin ProTools 7.0'a upgrade etmeniz lazim, sunun surasi 1-2 gun kaldi :)

2. Mouse Wheel destegi ekledim: Artik parametrenin uzerine gidip mouse wheel'i cevirerek parametreleri degistirmeniz mumkun :)

3. Mouse'u midi controller olarak kullanma destegini synth'in motor kismina ekledim boylece RTAS / VST / DXi / Standalone tum versiyonlarda bu ozellik var artik. Mouse'u midi controller olarak kullanabilmek icin orta tusa basiyorsunuz.

Yeni surumumuz 1.0.1.18. ProTools kullanan herkesi indirmeye davet ediyorum arkadaslar, artik SynthMaster'in "pro" bir arayuzu var, sevgili AwakeOne (Umut) sayesinde :) Sagol varol Umut :)

Bu son versiyonu bu hafta sonu bir yükleyip deneyeyim o zaman, heveslendim şimdi. Aynı key çalışıyor değil mi Bülent?

Bu arada bir de disclaimer vereyim, ara sira rastgele bir sekilde, ornegin saate bir kere filan (nedendir cozemedim henuz!) ProTools cakilmakta. SynthMaster'dan midir, yoksa bendeki 6.7 debug versiyonu oldugu icin midir, cozemedim hala, alet exception verip cozurtuyor :!:

Evet az once 1.0.1.19 numarali surumu yukledim server'a. Bu surumle birlikte RTAS versiyonda artik "Easy Page" var, 8 adet "Easy" parametre mevcut. Bu parametrelerin her birisi 16 taneye kadar parametreye link edilebiliyor. Orn: Env Attack/Decay/Sustain/Release parametrelerini link ediyorsunuz, easy parametrelerden kumanda ediyorsunuz butun envelope'lari.

Simdi bir de easy parameterlerin konfigurasyonu var onun penceresini de yarin ekleyecegim...

Sonunda easy page'imizde son noktaya geldik. Iste boyle birsey oldu arkadaslar:

easypage.jpg

Geri