[Eski] Tüm kanalları gösterebilen vumetre arıyorum

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

psygnosis

Yeni üye
Ses kartından giden bilgiye göre tüm kanalları gösteren bir vumetre ya da benzeri bir şey var mı? Örneğin film izlerken ya da müzik dinlerken gelen sese göre ( 5.1 ya da stereo) tek tek kanalları gösterecek bir şey arıyorum. Küçük bir programcık şeklinde var mıdır? Masaüstünde öyle çalışacak. Ses kartından bağımsız olacak. Şöyle; ses kartının bazı efektlerini yer yer abartıp dinliyoruz (bas - tiz ya da dolby güçlendirme gibi) Bunlardan bağımsız bir şekilde, gelen sesi gerçek seviyesinde gösterebilecek bir şey.

teşekkürler.

ufkabakan codec paketinde (turk codec paketi) icinde var. yani windows media player in option larina girince gozukuyor hepsi.
basligi okuyunca gordum
bunlar linear digital metredir... dbfs de birimi...

VU meter sart ise; DVD lerden ses kanalarini rip edip, DAW na import edebilirsin, eger plug-in olarak VU meter in varsa

kolay gelsin

berk

Kanal giriş ve bypass çıkışları olan Meterbridge arıyorsun. Öyle aparatlar cihaza özel üretiliyor ve satılıyor. Evrensel bir metre köprüsü için özel yaptırman lazım.

Cemal sana yardımcı olabilir bu konuda, elimizde bol miktarda pro seri VU ve PPM metre var çünkü.

Bu başlığı göstereyim ona. Şu an yolculuğa hazırlanıyor ama Cuma günü vardığı yerden sana cevap yazabilir.

M.

Teşekkürler abi. Yalnız benim sorduğum şöyle bir şeydi;

dolbysurroundmetereu9.jpg

Yazılım olarak var mı diye merak etmiştim. Demosunu denedim, sadece 2 kanala izin veriyor tabi. Biraz da pahalıymış :)

http://rbytes.net/software/dolby-surround-meter-review/

arkadaşım pinguin meter'in üst versiyonları işini fazlasıyla görür yalnız pahalı bir yazılım sanırım...

Geri