Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir
ListeyeMahcem' Alıntı:Staras.
Playback.
Phantom.
Altınçizme.
Modül.
LeventUslu' Alıntı:Doğru firma ve kişilerin yanında olursan iyi bir tecrübe olacaktır. Ancak canlı seslendirme işi oldukça yorucudur. Önceleri çok hırpalanırsın, hırpalarlar.![]()
LeventUslu' Alıntı:Önceleri çok hırpalanırsın, hırpalarlar.![]()
Mahcem' Alıntı:Bittiğinde yeniden başlar gerçi, o başka... :roll:
Hehe 8)
M.
LeventUslu' Alıntı:Mahcem' Alıntı:Bittiğinde yeniden başlar gerçi, o başka... :roll:
Hehe 8)
M.
En dayanılmazı da budur değil mi?Toplamak için ayrı bir ekip kurmalı.
![]()
TuncaEskiyerli' Alıntı:Meyer Milo da katıcaklar sanırım ekipman Parklarına. Sırf line array olarak EV Xline, EAW KF 730, Nexo Geo D nin yanına meyer milo ve melodie de eklemiş olacaklar.
grego' Alıntı:TuncaEskiyerli' Alıntı:Meyer Milo da katıcaklar sanırım ekipman Parklarına. Sırf line array olarak EV Xline, EAW KF 730, Nexo Geo D nin yanına meyer milo ve melodie de eklemiş olacaklar.
Bu yukarida bahsettiklerinin yaninda halen duzgun calisan KF650 ve KF850 sistemlerde var. Line arraylerin avantajlarini saglamasalarda bir ton arti ekipman. Bu arada ufak bir 'inside information', Milo'lar katildi benim duydugum kadariyla. Buradan duymak zor oluyor biraz.![]()
Ayrica Staras EV Xline'i dunyada ilk kullanan kiralama sirketlerinden birisi. Hatta kullandiklari ilk set prototip bildigim kadariyla. Butun gelistirmeler o sistem uzerinde yapildi, EV'nin teknisyenleri birebir Staras'tan feedback(geribildirim) alarak gelistirdiler. Bu da buyuk bir fark tabi.
Tunca, Sonisphere'a katilma imkanim olmadi, fakat bir cok yerden Metallica'nin sesi disindakiler berbatti yorumunu duydugumda, ekipmanda bir problem olmadigini, isin icinde insan faktoru oldugunu anladim. Zaten ekipman bir problem etmez cogu zaman. Konserlerde calisan bir ses muhendisi icin kaliteli ekipman sadece isi kolaylastirir, isi daha iyi yapmaz. Eger sistemde kalite eksikligi varsa, ses muhendisi onu kompense edebilmeli, edemiyorsa da cekedini alip gitmeli. Ayrica o kadar grubun ise dahil oldugu bir organizasyonda bir buyuk goze batan problem cikmadan isler cozuldugu icin Purple Concerts'i tebrik etmek lazim. Super bir management ornegi sergilemisler.
Staras'da uzunca bir sure cay ismarlarsiniz herkese. (Cay ocagindan cay alip getirmek olur, cebinizden para cikmaz, korkmayin) Kablo toplarsiniz, kablo silersiniz, lehim yaparsiniz, angaryadir bu isler, ama o yerinde olmaya ozendiginiz, imrendiginiz kisler bu yollardan gecerek oralara geldiler, var demek ki bir bildikleri.
tahautku' Alıntı:Çok yakın bir zamanda staras ın bir konserinin kurulumundan toplanmasına kadar her aşamasını izleme fırsatı buldum ve bende(acizane benim fikrim) görülen ekipmanlara yakışır bi sound olduğunu düşünmüyorum.hatta müzik teknolojileri bölümünden arkadaşlarla tartıştık ve sanki tüm sistem özensizce kurulmuş ve çalıştırılmış gibi bir sound vardı.Sesler inanılmaz boğuk ve birbiriyle orantısızdı.Ama çok kapsamlı bir iş ve içinde olmadan,aşamalarını,sorunların nedenlerini bilmeden birşeyler söylemek haksızlık olur.Okul kapanır kapanmaz böyle bir firmada(her alanda) çalışmak üzere başvuruda bulunacağım.Bir yerlerden başlamak gerek...
TuncaEskiyerli' Alıntı:tahautku' Alıntı:Çok yakın bir zamanda staras ın bir konserinin kurulumundan toplanmasına kadar her aşamasını izleme fırsatı buldum ve bende(acizane benim fikrim) görülen ekipmanlara yakışır bi sound olduğunu düşünmüyorum.hatta müzik teknolojileri bölümünden arkadaşlarla tartıştık ve sanki tüm sistem özensizce kurulmuş ve çalıştırılmış gibi bir sound vardı.Sesler inanılmaz boğuk ve birbiriyle orantısızdı.Ama çok kapsamlı bir iş ve içinde olmadan,aşamalarını,sorunların nedenlerini bilmeden birşeyler söylemek haksızlık olur.Okul kapanır kapanmaz böyle bir firmada(her alanda) çalışmak üzere başvuruda bulunacağım.Bir yerlerden başlamak gerek...
Sorun Staras ta mı? yoksa Hayko nun tonmaisterindemi peki sence? özensiz kurmak ne demek? line arrayler havaya mı bakıyordu? monitör mü yoktu? nedir?
TuncaEskiyerli' Alıntı:grego.. sonisfer de sadece elektrik kablolarının dizilişini gördüm oda bizimle almanlar arasındaki farkı gösteriyor valla.. bizde arapsaçı gibi gider herifler nerdeyse bi 50 kabloyu yanyana dizmiş ve çekmişler köşeyi bile yanyana dönüyo kablolar bozulmadan keşke fotoğrafını çekseydim.