[Eski] tavsiye...??

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

siroco

Yeni üye
selamlar.. biraz bakındım ama bununla ilgili bir başlık bulamadım( belki de gözümden kaçtı, kusura bakmayın öyleyse eğer)

yaklaşık 2 ay kadar sonra evimde bir stüdyom olacak.. sadece prova için ve belki ufak ufak , ne yaptığımıza dair kayıtlar..ama kesinlikle profesyonel bir kayıt değil.. ve ben bir davul almayı düşünüyorum.. muhtemelen ikinci el.. ve çok fazla bilgim yok..nelere dikkat etmek lazım.. illa çok pahalı mı olması lazım? kısacası bir davul alırken püf noktaları nelerdir? bildiklerini paylaşacak herkese şimdiden teşekkürler..

Çok basit...

Öncelikle;

-----Kime hitap edeceğin...

-----Yaş ortalamasının ne olduğu

-----İcra edilecek müziğin türü

Aklıma ilk gelen bunlar...özellikle zil konusunda araştırma yapmanı tavsiye ederim fakat çoğu gruptaki davulcularda çoğunlukla zilleri ile beraber gelirler stüdyoya ama tabikide aksi durumlar mevcuttur...

Davul konusuna gelirsek takım alacaksan,ki anladığım kadarıyla bütçe kısıtlı,sana tavsiyem alt seri Yamahalara bak derim...tabi Stage felanda var ama Yamahanın Pro serileri fena değildir...((ucuz))

Ama tabi davul tamamen neredeyse;Pearl,Tama ve Gretsch üzerinde dönüyor marka olarak..yinede deneyip araştırman gerekecektir..

iyi çalışmalar..

tama swingstar başlangıç seviyesi için en uygun davullardan biri bence.. tonu falan gayet güzel. alt modelde olsa tama sonuçta. (5-6 kadar önce davul piyasasını bayaa bi araştırmıştık kardeşim için. o zamanlar 1000 ytl civarı bir fiyatı vardı bu modelin) tabii 500-600 ytl ye de çok davul var piyasada.. bir de ikinci el bir davul aldığını farzedersek bu fiyat daha da düşebilecektir. ayrıca kuzenim de şu an mapex kullanıyor.. çok da memnun.. iyi bir araştır derim.. yığınla alternatif var çünkü.

bir de şu var,ikinci el davul bana ikinci el bisiklet almak gibi geliyor...

ayaklar yorulmuş,çoktan bilyeler ayaklanmış gidiyor...bence sıfır al ama kafana yatanı cebine uygun olanı al..

örneğin;
PEA-rt705c.jpg

Pearl davul örnekte gördüğün gibi...Dışarıda 400 dolar..burada araştır derim

şöle 600 700 dolara bi tane pearl elx en doğru ve fiyat performans bakımından en iyi davul olabilir. her yola gelir pişman olmazsın hem davul hemde hardware olarak

Pearl davullar,türkiyede 900 euro dan başlıyor bildiğim kadarıyla(pearl export EX).ELX de ektradan bir lowfloor-tom var.

pearl%20elx.jpg
284_ex825_91.jpg

Daha ucuza getirmeyi düşünürsen sonorlara bakmanı tavsiye ederim.Yeni çıkan modelleri gayet kaliteli.

Ben force serisini kastetmiştim,türkiyede genelde tutan bunlar,sonorun tabiki diğerleri gibi aşmış modelleri var. :roll:

Geri