[Eski] tc Electronic C300 Compressor-Gate-Limiter

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

KronikDeli

Yeni üye
Fiyat açısından oldukça uygun bir parça. Canlı müzik seslendirmelerinde davul , vokal vb. ne kadar kullanılabilirliği var acaba?

Bu ürünü setinde bulunduranlar memnunlar mı?

Daha çok hangi özelliği ağır basmakta. Compressor özellikleri için mi tercih edilmeli yoksa Gate olarak mı iş görür?

Davul mikrofonlamada etkinliği ne düzeyde.

Bu alet yerine bu fiyat skalasının biraz daha üzerinde alternatifleri neler olabilir?

Cevaplarınız ve ilgilniz için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Canlı müzikte TC Electronics'in efektleri ilk sırada tercih edilir. Özellikle M-3000 diye bir alet vardır ki tadından yenmez. Aynı şekilde M-300 diye onun bir sıfır eksik ucuz modeli vardır ki, oda aynı şekilde!

Fakat bu tip compressor vs cihazlarını hiç görmedim, duymadım canlı müzikte. Belki Home-Studio da kullanılıyor olabilir.

Davul mikrofonlama etkinliği dediğinden hiç bir şey anlamadım??? o yüzden cevaplayamıyorum.

dbx Tercih edebilirsin. Orta düzey serisinin fiyatları aşağı yukarı Tc civarında.

Sevgili Özgür Çakıcı;

Davul mikrofonlarken , örneğin trampet mikrofonu yoğun şekilde cross un seslerini ya da diğer alt sesleri alabiliyor. Bunu gate etmek açısından kullanım etkinliğini merak etmiştim.

Ayrıca böyle bir şeyi rack ımıza koyduğumuzda çift masa çalışmaya kalkarsak sinyal sıralaması nasıl olmalı kabaca? Direk olarak sahne masasında mı kullanılmalı yoksa , dış sesi kontrol eden masada mı kullanılmalı.

PA mikserinde kullanabilirsin tabi ki. Monitör mikserinde eğer davulcuyu rahatsız ediyorsa kullanmak gerekebilir, ama zannetmiyorum. Snare için kullandığın mikrofonu gate lemeye monitör mikserinde gerek yok.
Ayrıca Snare mikrofonu, kick'i çok fazla alıyorsa, bu işte bir terslik var diye düşünüyorum??
Belki kapalı veya akustiği kötü olan bar-club gibi mekanlarda sorun olabilir.

Şunu da unutmamak lazım, compressor, limiter ve gate gibi işlemciler, çok iyi ayarlama gerektirir, ufak bir hata da her şeyi berbat ederler.

tc electronic C300 bende mevcut. ufak P.a'ler için almıştım ancak cihazı 1 kere kullanıp kaldırdım. birkaç nedeni var, öncelikle cihazı sisteme insert ettiğinizde bypass modunda bile sound'un hi-mid'leri yükseliyor. compressor/limiter'ı ise diğer dbx gibi markalar için bir hayli güçsüz olduğu kanaatindeyim. bence açık hava işlerinde olmuyor. denildiği gibi home studio işlerinde olabilir belki. biraz da cihazdan ne beklediğinize bağlı..

KronikDeli' Alıntı:
Acaba c400xl modeli içinde aynı dezavantajlar mevcut mu?
Yukarıda verdim cevabını.

KronikDeli' Alıntı:
Aynı skalada başka hangi marka önerebilirsiniz?

dbx, bss, drawmer, klark teknik....

Gate olarak bu işin piri : Drawmer'dır.

ds201_main.jpg

Geri