[Eski] Televizyonda Sound Problemi--Live-concert,delta-1010Lt

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

GokhanDur

Yeni üye
Merhaba Arkadaşlar..

Benım baya buyuk bir sorunum var Sanırsam işin içinden çıkkamıyorum umarım yardımcı ola bilirsiniz :)

Öncelikle uydu uzerinden yayın yapan bir Televizyon istasyonunda SES'ci oLarak çalısıyorum ...

Şimdik Sizlere Genel olarak kullandığımız Kurulum(STUP) Tamamını yazmayacağım ama Tüm kullandımız mazemeyi bilmek isteyen ve bunları bilmem gerekir yardım etmem için dien birisi olursa yazarım.Ama Temel olarak MİXER'den Direk uydu'ya (fitted)'e Yollarken bugün alınan(BEHRINGER-TUBE COMPOSER)bağlandı ama ben genede seslerden memnun değilim teneke gibi ses var yayında :roll: ama! Soundchekyaptımda her hangi bir sorun yok (STUDİO)'içerisinde (MONÜTÖR)'ler ve kendi ön izleme monütörümde bir bozukluk söz konusu değil seslerde ama yayına yolandı zaman sesler inanılmaz irenç EQ yok Mixer'de Sadece dedim gibi composer bağli MASTER çıkıslarına :? Önerilerinizi ve palasımlarınızı beklıyorum bu arada ilk defa bir Tvde Sesci oalrak çalısıyorum :?

Konuyu anlata bildim kadar anlattım sizlere .. ben diyorumki sesin daha iyi çıkış vermesi için profesyonel ses kartımı taksak :?

BÖyle bişe olursa Neleri önerirsiniz ve önerdiniz ses kartlarının amaçlarınıda analtırsanız sevinirim :mrgreen:

Öteki soruna geleyim hemen, bugun bu Tv başlarken dikkatimi çeken yayın yapan (AİRBOX) Çıkışı bilgisayarında Dandik bir ses kartı olması Bugun Hemen Birtane M-Audio-Delta-1010lt Serisini aldırdım Videolikler için :) aldım almasına ama Sorunda geldi ses kartıla birlikde Kartı Takdım Ve (AİRBOX)'daki ses kartının uzerinde göruntu çıkışıda var yanı onu çıkarıp Deltayı takdımda göruntu olmuyor ses oluyorsadece Ve ikisini bir takdımda bord birini göruyor birini görmuyor ve ye deltayı çlıstırmıyor yada airbox'ı :? ve ayrıca Telta'yı takdım mixere ses alıyorum ama mixerden öndinleme yapamıyor ve kulaklık çıkısından ses gelmiyor :? main outlar direk uydu çıkışının ses kanlına bağlı yanı diceksiniz main outtan al monutöru veyatta dinlemeyi ama ben ordan ses veiyorum ordan veremezsem ben dinlersem klipler ve canlı yayınlar sesiz olur başka öneri lütfen olayböyle arkadaslar. :mrgreen:

Behringer malesef bu tür profesyonel uygulamalar için uygun cihaz değildir.

100USD lik bir cihazdan, üstelik içinde tube yerine bildiğimiz ampul kullanan bir cihazdan ne bekleyebilirsin ki?
Direk olarak sök onu, eminim farkı duyacaksınız...

ozgurcakici' Alıntı:
Behringer malesef bu tür profesyonel uygulamalar için uygun cihaz değildir.

100USD lik bir cihazdan, üstelik içinde tube yerine bildiğimiz ampul kullanan bir cihazdan ne bekleyebilirsin ki?
Direk olarak sök onu, eminim farkı duyacaksınız...

abi evet composer'i çıkardım zaman yanı composer'in Tonundan daha iyi bir sonuc alıyorum mixer'den :? ama arıza adamlar diyoruzya işte bu tv sayibide öle bir adam Şu Şu lazım dedin zaman adam kafasına göre alııyor mesela Bu composer gibi bu uygun değildedim zamanda en iyisi buymuş dedi adam bişe diemedim artı chazın fiyatıda 400USD abi .. bende diyorumkı bu chaz alınmıs arrtık bunla tonlama yapacağım birazdaha tok ses için 31band EQ alsam bağlasam diyorum siz ustadlara sorayım dedim .. yukarıda belırttım gibi veyatta 8-12 bir ses kartı alıpda ordanmı geçirsem die dusundum :shock:

GökhanDur,

Foruma hoş geldin.

Forum yazım kurallarını iyice oku, daha dikkatli ve Türkceyi doğru kullanarak yaz. Özellikle bişe, oluor, yapıor vs gib ifadelerin kullanılmasın müsaade etmiyoruz.

Kaliteli ses kartı çok daha iyi netice verecektir ancak senin problemin şu anda ses kartı değil.

Alınmış diye illaki de bir cihazın kullanılması da gerekmez.

Asıl problemin ses sinyaline ihtiyacı olan EQ'yu uygulamıyorsun. Anlattığına göre yeterli hi ve low boost yok. Bunun için de ses mikserinin EQ'su büyük bir oranda yeterli olacaktır.

İzleme monitöründen sesin sana nasıl geldiği önemli değil. Bir alıcıyı da kontrol odasına kur ve ondan aldığın sesi monitör et.

Ben bu sorunu zamanında yaşadım ve sana tek önerim up-link sisteminde bulunan ilk sinyalin girdiği cihaz olan encoder daki ses için ayrılmış olan audio rate kısmını genişlettirmen. Bunun için öncelikle uyduda kaç mhz yere sahipsiniz bunu bilmen ve bu band genişliğine göre encoder daki video ve ses için ayrılmış olan bant genişliklerini tekrar gözden geçirmen gerek. Biraz videonun yerinden çalıp sese eklemelisin.Ayrıca yayın çıkışına compressor yerine güzel bi broadcast processor bağlaman daha verimli olur.

Cemal' Alıntı:
GökhanDur,

Foruma hoş geldin.

Forum yazım kurallarını iyice oku, daha dikkatli ve Türkceyi doğru kullanarak yaz. Özellikle bişe, oluor, yapıor vs gib ifadelerin kullanılmasın müsaade etmiyoruz.

Kaliteli ses kartı çok daha iyi netice verecektir ancak senin problemin şu anda ses kartı değil.

Asıl problemin ses sinyaline ihtiyacı olan EQ'yu uygulamıyorsun. Anlattığına göre yeterli hi ve low boost yok. Bunun için de ses mikserinin EQ'su büyük bir oranda yeterli olacaktır.

İzleme monitöründen sesin sana nasıl geldiği önemli değil. Bir alıcıyı da kontrol odasına kur ve ondan aldığın sesi monitör et.

Wallaği Abicim öncelikle kusura bakmayın. Yani dikkat etmedim Yazılarıma Umarım birdakine bir sorun olmaz.

Şimdi EQ yok bende yanı bu Tv de yok :? ama aldırcam galiba .. Ve Mixer'dede yok Bizde YAMAHA (MG/32)serisi var. Bir alıcıda yarın REjiye kurucam Cemal abi ozmaan umarım istedim sonucu alırım :shock:

screamindream' Alıntı:
Ben bu sorunu zamanında yaşadım ve sana tek önerim up-link sisteminde bulunan ilk sinyalin girdiği cihaz olan encoder daki ses için ayrılmış olan audio rate kısmını genişlettirmen. Bunun için öncelikle uyduda kaç mhz yere sahipsiniz bunu bilmen ve bu band genişliğine göre encoder daki video ve ses için ayrılmış olan bant genişliklerini tekrar gözden geçirmen gerek. Biraz videonun yerinden çalıp sese eklemelisin.Ayrıca yayın çıkışına compressor yerine güzel bi broadcast processor bağlaman daha verimli olur.

ÖnceLikLe TeşekkürEderim Cevap için.

Şimdi ben 2.günüm benim bu Televizyonda daha önce hiç çalışmadığımdan dolayı biraz Televizyon Ses tekniğinden anlamıyorum. Rica üzerine burdayım oda ayrı bir konuda :) Yarın Audio-Rate Mhz ayarlarına bakacağım yarın daha iyi sana bilgi vereceğim.

Ayrıca ben Bu Televizyona (Broadcast Processor)' önerdim ama alırlarmı bilemiyorum biraz Tuzlu fiyatı senın önereceğin bir marka ve model varsa incelemek isterim :)

Benmi Önerdiğime bir göz at istersen Sennide düşünceni almak hoşuma gidecekdir..Teşekkurederim yenıden yarın görusmek üzere.

http://www.compel.com.tr/Include/Modules/ProductDetail.php?CatID=9&ManID=14&ProID=74

Bence processor için çok güzel bi öneride bulunmuşsun zaten yanlış hatırlamıyosam TRT de bu cihazı kullanıyo çok güzel sonuçlar elde edeceğini tahmin ediyorum.

screamindream' Alıntı:
Bence processor için çok güzel bi öneride bulunmuşsun zaten yanlış hatırlamıyosam TRT de bu cihazı kullanıyo çok güzel sonuçlar elde edeceğini tahmin ediyorum.

Bakalım alırsalar İnşallah güzel olacak .

Bu arada Up-Link Deki ayarları aldım sabah .. :lol:

Up Converter-ModeL U-9545
14155,000MHz-15,0db

Comtec Ef Data -ModeL SMD-2020
POWER Level-8,0dbm

Cadıco E-1000 profesionel Encoder
poL cv F 332 2733 kbs

GokhanDur' Alıntı:
Cemal' Alıntı:
GökhanDur,

Foruma hoş geldin.

Wallaği Abicim öncelikle kusura bakmayın. Yani dikkat etmedim Yazılarıma Umarım birdakine bir sorun olmaz.

Şimdi EQ yok bende yanı bu Tv de yok :? ama aldırcam galiba .. Ve Mixer'dede yok Bizde YAMAHA (MG/32)serisi var. Bir alıcıda yarın REjiye kurucam Cemal abi ozmaan umarım istedim sonucu alırım :shock:
Vallahi yi Wallaği yazarak bu konudaki uyarıyı ciddiye aldın sanırım.

Cadıco E-1000 profesionel Encoder senin işinin olduğu cihaz bu.Bu cihazın içindeki video rate ve audio rate ayarlarını gözden geçirmelisin ama malesef ben bu cihazı hiç kullanmadım ve menüsünüde bilmiyorum.Streamtel yada Thomson marka olsaydı sana yardımcı olabilirdim.

Şöyle bi örnek veriyim kendi sistemimden ; bizim türksattaki yerimiz 4 mhz genişliğinde. Ben bu 4 mhz genişliğindeki bandımı şöyle kullanmışım encoder da. 4.776 Mbps si data rate'e 3.700 Mbps si video rate'e 2.256 Kbps ise audio rete'e vermişim.Ben bu 4 mhz ye maximum bu değerlerle çıkış yapabiliyorum. Bu değerlerin üzerinde çalışabilmem için türksattan yerimi genişletmesini istemem lazım.

Yani seninde Cadıco E-1000 profesionel Encoder bu cihaz üzerinde bu değerleri kontrol etmen ve mümkünse resmi deforme etmicek şekilde biraz resmin yerinden çalman gerek. Kanaldaki UP-link çi arkadaşlar bunun üstesinden kolayca gelebilir. Tabiki videodan çalıcak yer yoksa yapabilicek bişey yok demektir.Bu durumda yayın çıkışına takıcağın processorden en alt ve en üst frekansları düşerek biraz daha yayında çıkan sesi rahatlatabilirsin diye düşünüyorum.

screamindream' Alıntı:
Cadıco E-1000 profesionel Encoder senin işinin olduğu cihaz bu.Bu cihazın içindeki video rate ve audio rate ayarlarını gözden geçirmelisin ama malesef ben bu cihazı hiç kullanmadım ve menüsünüde bilmiyorum.Streamtel yada Thomson marka olsaydı sana yardımcı olabilirdim.

Şöyle bi örnek veriyim kendi sistemimden ; bizim türksattaki yerimiz 4 mhz genişliğinde. Ben bu 4 mhz genişliğindeki bandımı şöyle kullanmışım encoder da. 4.776 Mbps si data rate'e 3.700 Mbps si video rate'e 2.256 Kbps ise audio rete'e vermişim.Ben bu 4 mhz ye maximum bu değerlerle çıkış yapabiliyorum. Bu değerlerin üzerinde çalışabilmem için türksattan yerimi genişletmesini istemem lazım.

Yani seninde Cadıco E-1000 profesionel Encoder bu cihaz üzerinde bu değerleri kontrol etmen ve mümkünse resmi deforme etmicek şekilde biraz resmin yerinden çalman gerek. Kanaldaki UP-link çi arkadaşlar bunun üstesinden kolayca gelebilir. Tabiki videodan çalıcak yer yoksa yapabilicek bişey yok demektir.Bu durumda yayın çıkışına takıcağın processorden en alt ve en üst frekansları düşerek biraz daha yayında çıkan sesi rahatlatabilirsin diye düşünüyorum.

ValLaği hocam çok yardımcı oldun çok teşekküredrim.

Ben Televizyon seslenmdirmesinde ilk defa çalıstıhım için bilmiyorum :lol:

Senın dediğin gibi up-link'cile görustum bizim yayın israile gidiyor israilden almanayaya ordan Turksata gidiyormus benım İsrailden dönüşüm mukemmel ama almanya 'dan turksatım kötu :) bende aradım adamları bandımı genısletin suanda onla ilgileniyorlar Bu arada benburdan Cıkışımı 128MHz ayarladım Almanya'dan turksata çıkısım 64 Mhz Bunu 128 yaptıkları zaman bir sorun kalmayacak yenıden tşk :) :lol: Bu arada Televizyon işi beni sarmadı hergün sorun çıkıyor allah bana kolaylık versin:D

GokhanDur' Alıntı:
screamindream' Alıntı:

ValLaği hocam çok yardımcı oldun çok teşekküredrim.

Ben Televizyon seslenmdirmesinde ilk defa çalıstıhım için bilmiyorum :lol:

Senın dediğin gibi up-link'cile görustum bizim yayın israile gidiyor israilden almanayaya ordan Turksata gidiyormus benım İsrailden dönüşüm mukemmel ama almanya 'dan turksatım kötu :) bende aradım adamları bandımı genısletin suanda onla ilgileniyorlar Bu arada benburdan Cıkışımı 128MHz ayarladım Almanya'dan turksata çıkısım 64 Mhz Bunu 128 yaptıkları zaman bir sorun kalmayacak yenıden tşk :) :lol: Bu arada Televizyon işi beni sarmadı hergün sorun çıkıyor allah bana kolaylık versin:D
buradan uyduya çıkıyosun, israile, israilden almanyaya almanyadan nereye? türksata demişsin kaç uydu dolaşıyorsun ve neden merak ettim açıkçası..

Geri