[Eski] Trigger finger

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

NorthStar

Yeni üye
Arkadaþlar trigger finger aldýk.Ancak bu cihazýn tuþ atamalarýnda zorluk çekiyoruz.Reason 3.0 ile kullanýyoruz.Cihazýn Enigma adýnda birde yazýlýmý var.Bu sayede cihazý redruma göre ayarlýyoruz.Ancak cihazda 16 tane pad var ve biz bu pad'lerin hepsini istediðimiz gibi atýyamýyoruz.16 tane padin bazýlarý redrum kanallarýna otomatik olarak atanýyor.Geri kalanlar ise mute iþlevi görüyor.Bunu deðiþtiremiyoruz.Knoblada bir sorunumuz yok istediðim gibi atama yapýyorum.Sliderlarda ayný þekilde.ancak Pad'lerde sorun yaþýyoruz.Birde atadýðýmýz knob ara sýra 2 düðmeyýde çeviriyor.Örneðin Redrumda hem velocitye atanmýþ biz onu deðiþtirdiðimiz zaman artýk velocitynýn dönmemesi lazým ama dönüyor.Otomasyonu silmek gibi bir özlellikte yok.
Trigger finger kullanan birileri varsa bize yardýmcý olsun çünkü zor durumdayýz...

aynı sorunu radium 49'la yaşıyorum, benim durumum daha farklı yalnız, ben sliderlerı ve knobları da nası atayacağımı anlayamadım bir türlü :)

Radýumu ne ile kullanýyorsun merak etým.Reasonla kullanýyorsan problem yok.hangi tuþa otomasyon vereceksen ona gel.sað tuþa basedit remote override mappinge gel.sonra knobu çevir yada slýderi kaldýr o otomatik tanýr tuþu.

Bendeki sorun garip compelden reason cracklýdýr ondan olmuþtur dediler ama reasonda crackli deðil ondan deðil yani.Garip bir durum bende çözemedim çözen varsa iyi olur... :arrow:

Selçuk þu enigmaya bir açýklýk getirsen iyi olur ya bende altýndan kalkamadým programýn , asýl bana laðzým ya bende pro88 var ve çoðu knob öylesine boþ boþ bakýyor bana sýkýntý bir durum , klavyenin tüm özelliklerini vsti ve diðer iþlerde kullanmak istiyorum . Bende beklemdeyim haberlerini bekliyorum...

Saygýlar Sevgiler..

Bende, Roland Falntom X8 in Trigger pad ini kullanmayı bir türlü öğrenemedim.Cihazın karıştırmadığım yeri kalmadı.

Trigger bölümünde 16 tane tuş/kanal/knob, var.Hepsine belirli sesler atıyıyorum.Ama bunlar kendi kendine değişiyor.

Fantom X8 in içinde yüklü olan belli ritim setler var.Çalışma esnasında triger pad e ne sesi atarsanız atayın.Bu sesler kendini farkettirmeden kayboluyor.Cihaz otomatik olarak, içindeki setlerden en son hangisi seçiliyse triger pad e o sesleri atıyor.Bunu nezaman/ ne yaptığımda yapıyor daha anlayamadım.

Belki bağlantılı olabilir konuyla.Merak ettim :?

Arkadaþlar uðraþtýðýnýzý biliyorum.Ancak hala bir sonuç olmamasý üzücü.Bende çok kurcaladým ama bir türlü olmuyor bu enigmayý çözemedim.Uðraþan arkadaslardan acil yardým talep ediyorum....Þimdide teþekkürler.

Bu cihazdan ben de almayı düşünüyorum. Evde yapacağım demolar için reasondan davul yazıcam bununla.

Yukarda ki konularda yazan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

Alet stabil çalışıyor mu, kullanımı kolay mı?

Bu tarz işlerden anlamayan birisi olduğum için beni çok zora sokacak bir alet olmamalı, sonuçta analog bir kişiyim :D

Ne demekse.

s

benimde aklımdan trigger finger almak geçiyordu ama m audio nun midi klavyelerinde ki bence kötü olan tuşe'den dolayı vaz geçmiştim. tuşeyi nasıl algılıyor sizce ?

Bir cozum degil ama onceki yazilan mesajdan dolayi tavsiye vermek isterim.
Bildiginiz gibi bu tarz triggering Akai nin mpc serisi ile piyasaya sabitledigi bir tarz.
Akai cok bekledi ama simdi bir midi controller uretti ki bu tarz isler icin cok uygun. Hem beat programlama pad leri akai mpc kalitesinde, hem knob lar var, hem slider lar var, transport butonlari var, okunakli bir ekrani var... |Bir bakmanizi oneririm.

http://www.akaipro.com/prodMPK49.php

Geri