[Eski] Triton Le - Fantom XA

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Dream_Gypsy

Yeni üye
İkisi de "flagship" diye tabir edilen ürünlerin ucuzlatılmış, kırpılmış versiyonları.. Bilenler, deneyenler fikir beyan etsin efenim, kurcalıyor bu aralar kafamı fazlasıyla.

sampling seslerle işin olacaksa eğer fantom xa derim çünkü 516 ram mevcut 4 mb üzerinde var 512 mb de kendin takıyorsun

Açıkçası sampling henüz kullandığım bir özellik değil, her iki alette de sampling özelliği olduğu için, ikisinden birini aldığım zaman öğreneceğim klavyeden sampling kullanma konusunu..

Aslında kafamda XA hiç yoktu, ama çevremde bir sürü klavyeci LE'sinin tonlarından hiç memnun değil, tabi bu klavyecilerin büyük çoğunluğu türkçe pop işinde, ve kendilerine en çok lazım olan yaylı, üflemeli gibi akustik tonları istedikleri gibi alamadıklarıdan şikayetçiler. Bu da biraz midemi bulandırdı açıkçası, sonuçta dance ya da elektronik müzik ağırlıklı projelerim yok, daha çok rock, pop rock yönündeyim, bi de jazz çalışıyorum.

Roland XA'yı deneme şansım da hiç olmadı, o yüzden kafadan bir karşılaştırma yapamıyorum LE'yle.

Ben fantom-s kullanıyorum ve şahsen patchlerinden genelde memnunum. Serinin diğer bazı modellerini denemiştim genel anlamda patchler benziyor birbirlerine. Ben de rock çalıyorum. Senin yerinde olsam fantom tercih ederdim. Fakat Xa nın fiyatı nedir tam olarak bilemiyorum belki fiyat nedenli tercihler değişebilir. Ben de bunu alırken senin durumundaydım fantom almam tesadüf olmuştu.
Tritonda 250€ harcayarak elde edeceğin sampling özelliği fantomda kendiliğinden var. SRX slotu da var. Tritonların klavyeleri de benim pek hoşuma gitmiyor hissiyat açısından. Bir de beni en cezbeden yanlarından biri fantomun metal kasalı olması olmuştu. Kenarı köşesi, knobları kırılmış bir çok triton gördüm. Bir de triton adaptör falan kullanıyor o olay da pek hoş değil. İlerde sorun çıkarabiliyor.

SRX slotu yeni nesil Roland klavye ve modüllerin kullandığı expansion board'larının takıldığı slot, parasını verip yeni patchler alıyorsun işte.

Türkiye fiyatı olarak Triton LE + Sampling board fiyatı, Fantom XA'nın fiyatına yakın sanırım. Ben İzmir'de sordum Fantom XA'nın peşin fiyatını, 2.180 gibi bir rakam söylemişlerdi, küsurattan emin değilim.

Evet türkiye fiyatları biraz enteresan. Ben de triton almak için fiyat araştırması yaparken 600€ kadar aynı alette fiyat farkları görmüştüm.

SRX genişleme kartları eski Roland'ın geliştirdiği yeni nesil bir genişleme kartıdır. (Belki ticari bir olaydır onu bilemeyeceğim. ) Eski nesil SR-JV kartlara göre daha yüksek kapasiteye sahipler. Hatta bu kartlarda eski SR-JV kartlardaki bir kaç kartta alabileceğiniz waveform ve patch ler tek kartta birleştirilmiş durumda oluyor kimilerinde. Ama yeni örneklemeler de mevcut kartlarda. Piyanoları içeren srx-11 in en iyi piyano örneklemelerini içerdiğinden bahsediliyor. Güzel bir olay yani. Bildiğim kadarıyla fiyatları 250€ şu an.

diabolusinmusica' Alıntı:
Evet türkiye fiyatları biraz enteresan. Ben de triton almak için fiyat araştırması yaparken 600€ kadar aynı alette fiyat farkları görmüştüm.

öğrendiğin fiyatları paylaşır mısın? sonuçta her yer faklı fiya söylüyor, bazen uçurum bile olabiliyor.

triton le için 1100€ ile 1700€ arası fiyatlar vardı ama genel olarak 1150€ ilk fiyat veriyorlardı. Fantom-s için o sıralar 1600€ ile 2200€ arası fiyat veriyorlardı ve genelde 2000€ civarındaydı. Ben şanslı bir insan olduğum için 1300€ya bir hafta kullanılmış garantili olarak almıştım :D . Tabi bu fiyatlar bir sene öncenin fiyatları. Şimdi Fantom-s sorduğumda 1950€ demişlerdi ilk fiyat olarak. Artık zaten fantom-s in malum üst modelleri çıktı fiyatları düşüktür.

ben 1200 euro civarına aldım aleti.ama şu anda satmak istiyorum çünkü sampling ihtiyacımı tyros 2 ile gidereceğim sahnede.fantom xa güzel alet sampling falan olarak kaliteli veriyor.bu korgu anlayamadım gitti rakipleri 512 ve 1 gb iken o hala 96 mb ile uğraşıyor

Bir Triton Le sahibi olarak aletin ram kısmını her açtığımda güldüğümü söylemeliyim. Hala Edo-ram görmek pek iç açıcı değil...
Evet Korg Triton Studio Pro bile en fazla 96 mb edo-ram kullanabiliyor. Bunun da sebebi triton serisini ilk dizayn edilmeye başladıklarında takvim 1995-1996 yıllarını gösteriyordu ve o zamanlar sd-ram ve diğer teknolojiler ya hiç yoktu ya da yaygın değildi.
Korg Pa1x, Pa1xPro ve OASYS hem Sd hem de Edo Ram kullanıyor...

Karşılaştırmaya gelince...
Triton Le ve FantomXa aslında aynı kategoride deiller bile fiyat farkından dolayı. Ve biraz üstüne para koyup FantomX serisi bişey alabilirsin. Kesinlikle her türlü işini görür. Roland'ın patch leri ve multisampleları çok kaliteli, çok doğal ve gerçekçi ayrıca sesler dengeli... Ben triton le de bir padden bir distorted wah lead e geçerken işkence çekiyorum aralarında çok volüme farkı var... Gerçi düzeltilebilir şeyler bunlar ama dediğimi gibi fantom serisinde bütün sesler zaten dengeli... Ayrıca 512 mb sampling ram opsiyonunun olması büyük avantaj..

Synth seçimi çok zor aslında Yamaha Motif de bakabilirsin veya rock çaldığın için çok değişik çözümler bulabilirsin kendine.. Sampling işi genelde popçu işidir :)

Dediğim gibi dükkanlara git, çal, dene. Netten çeşitli aletlerin demolarını indir hatta mümkünse video indir. 2. el bulabilirsen bak, Alesis QS bile sana uygun gelebilir, mümkün olduğunca fazla modele bakman avantaj...

Kolay gelsin...

MurtyKbd sampling işi popçu işidir demişsin lütfen... :)

Aslında ne için kullanacağına bağlı. Bazen atmosfer ve efektler için oldukça işlevli olabiliyor.

Ben de popçuyum ondan :) Doğru söylüyorsun şaka yaptım sadece... Ben de birçok parçanın introsunu örnekledim kullanıyorum. Saygılar...

Geri