Sonuç olarak, Türkiye'de ki tv stüdyolarının çoğunda herşey karga tulumba yapılıyor, ve bu insanların bu işi artık ciddiye almalarını öğretmemiz gerekiyor. Benim bütün derdim ızdırabım budur
Kolay gelsin herkese....
Sadece TV stüdyoları değil her işte ,maalesef zihniyetimiz böyle ,özel sektör daha berbat bende yıllardır özel sektörde çalışıyorum ,askerdeyken herkesin isyan ettiği bir sırada benim kendimi tatilde hissetmem boşuna değildi heralde.
Özür dilerim olayı başka bir açıya çektim ama kendimin bu konuda büyük bir acısı var.Yani bunları niye söylüyorum.Kendim bir kamu kurumunda yıllardır bu işi yapıyorum.Çok sanatçı ilede çalıştım.Çok önemli canlı yayınlarıda yaptım.Çok sorunlarla da karşılaştım.Ama ne aldığım para arttı nede değerim
Başınızdaki insanlar genelde yetkinliği olmayan veya işinizle ilgisiz insanlarsa iki seçenek çıkıyor karşınıza ya işi tamamen size bırakma cesaretini gösterecek profesyonel bir yöneticiniz olacak (rüyada görülecek bir durum),yada eli ayağı birbirine karışan sadece görüntüye takılan size iş yaptırmamak için elinden gelen çabayı gösteren ve bu yaptıklarının da farkında olmayan insanlar.
Siz çözüm üretirsiniz ve aksaklıkları önceden tahmin edip har ayrıntıyı düşünüp önlem almaya çalışırsınız ama izin vermezler ,ayrıntıya girip durumu açıklayıncada gözleri korkar kafalarını kuma sokarlar ,siz sorun çıkartan ,olumsuz düşünen,felaket tellalı bir adam durumuna düşersiniz.Etrafta hep koşturan amatörce iş yapan bir adam ararlar,siz rahat olursanız iş yapmayan görüntüsü verirsiniz daha da uzar bu konular.
Özel sektörde iseniz bir süre sonra oradan ayrılır başka birilerinin kucağına düşersiniz ,devlet kurumunda iseniz ayrılamazsınız ama maaşınızı ve haklarınızı tam alırsınız.
Benim size tavsiyem kimseye acımayın ( yanlış anlaşılmasın ,işinizi düzgün yapın ama fazlasını vermeyin),çoğu zaman daha iyisi diye düşündüğünüzü inan sizden başka kimse anlamıyordur ve boş yere riske giriyorsunuzdur ,gerektiğinde tribünlere oynayın en önemli şey iş bitiriciliktir ,iş yaptıran insanlar işin sorun çıkmadan bitmesini isterler ,mantıklı bahaneleriniz olsun ayrıntıya girmeyin bazende haklıda olsanız karşı çıkmayın (sürekli itiraz eden adam durumuna düşmeyin),hallederiz deyip psikolojik yönden rahatlatın herşeye rağmen olmuyormu o zaman siz onları bunaltın sizi gördüklerinde midelerine ağrı falan girsin azarlarını duymazdan gelin ,işinize karıştıklarında yada sizi bunalttıklarında kasıtlı olarak ufak sorunlar çıkartın ,sopayla eğitin onları ama iş haricindede hiç birşey olmamış gibi güler yüzlü ve sevecen takılın ,sinirlenmeyin siz onlara iş yapmak için çabalamayın onlar size iş yaptırmak için kendilerini parçalasınlar nasıl olsa devlet kurumu
Yada bunların hiç biri benim kaliteme uymaz diyorsanız başka bir yere tayinizi çıkarttırın ,alakız bir işe falan