[Eski] TV Stüdyo Işığı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

sedatyilmaz

Yeni üye
Merhabalar,

Öncelikle uzun süredir iş yoğunluğudan dolayı yazamadığı belirtmek ister, foruma tekrar geri dönmenin haklı mutluluğunu yaşamaktayım. :)

TV stüdyosunda ışık ile ilgili bir problemi yüzeysel olarak anlatıp, yol gösterecek bir fikir almak peşindeyim.

2.45 tavan yüksekliğine, 40 m2 alana sahip olan alanı iyi bir şekilde ışıklandırmak istemek sanırım pek iyi bir fikir değil ancak, tam anlamıyla prof. olmasada iyi bir ışık nasıl elde edebiliriz?

Bilmeden de olsa bir fikir yürüttüm ama ne kadar doğru, ne kadar yanlış bilemiyorum.

4 adet alan ışığı olarak 1000 watt lık sıcak ışıkları 4 köşeden vurup ortayada diktörgen bir ışık borusu yerleştirip, 300 - 500 watt projektörlerle gölgeleri öldürmek ? Çok mu hayal perestim :)

Bu konuda fikirlerini paylaşacaklar olursa sevinirim.

Sedat Suat Yilmaz

kural 1 halojen ışık kullanırsan içerisi cehennem gibi yanar.
şöyle bir uygulama yapabilirsin
studyoornek.jpg

yani 4 tane aygıngerli 2kw lık sarı kafa ana aydınlatma için 2 tanede 1kw lık fresnel mercekli lamba
kontur için.
normalde stüdyo aydınlatmaları pole operated dır yanı aşağıdan tekstil dükkanlarındaki adamların üstlerden askı aldıkları aparat gibi bir aparatla lambaların sağa sola yukarı aşağı ve puanlarının spot ve flood ayarlarını yapabilirsin.
picture2be.jpg

surada kırmızı ile işaretli olan yere takılan pole ile bu işler yapılır.
stüdyoya soğuk ışık kurmak hem soft hem az elektrik harcadığı hemde ısıtmadığı için mantıklı
eğer istersen Türkiyede
http://www.basar.com.tr/
http://www.mmsvideolight.com/
gibi firmalar üretiyorlar.
eğer istersen ben sana ikinci el olarak
1x 8 li İnce Ampullü Kendinden Ballastlı Kino (Fransız Malı)
1x 4 li İnce Ampullü Kendinden Ballastlı Kino (Fransız Malı)
4x60 cm yerli uretim Kino Flo
4x120 cm yerli uretim Kino Flo
satabilirim
yaktığın her ışıkla bir tane daha gölge elde edeceğini unutma.

Selamlar. Benzer bir sorum olacak. Bilmediğim ve yeterince araştıramadığım için buraya yazıyorum. 6 tane 150 W halojen projektörü bir dmx controller ile nasıl kontrol edebilirim acaba? DMX controller'in de 6'lı olduğunu düşünürsek... Saçma bir soruysa da şimdiden pardon. : )

Babbazulla' Alıntı:
Selamlar. Benzer bir sorum olacak. Bilmediğim ve yeterince araştıramadığım için buraya yazıyorum. 6 tane 150 W halojen projektörü bir dmx controller ile nasıl kontrol edebilirim acaba? DMX controller'in de 6'lı olduğunu düşünürsek... Saçma bir soruysa da şimdiden pardon. : )

Sorunu çözdüm teşekkürler...

Geri