[Eski] Twin pedal kararsızlığı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Lexius

Yeni üye
Merhabalar....

İhtiyaç nedeniyle bugün pearl eleminator p2002C twin pedal aldım. Fakat aklıma tama iron cobra çok takılıyor acaba aralarındaki farklar nelerdir bunun hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim :)

Pearl eliminator kullanmadim, ama Tama Iron Cobra senelerdir vaz gecmedigim bir pedal. Bildigim kadari ile elminator'lar cam dedikleri ozel plastiklerle geliyor. Bu plastikler pedal'in hissini degistiriyor. Birkac kere gittigim music shop'larda denemistim ve pedalin genel hissi dizayni falan hosuma gitmisti gerci. Yani bence Iron Cobra ile ayni seviyede bir pedal. Iron Cobra'da olmayan ozelliklerden biri bu cam'ler. Traction control dedikleri, pedalin uzerindeki kayganligi onleyen ve pedali kullanma sekline gore dizaynini degistirebilecegin lastikten parcalar var bir de farkli olarak. Bana Iron cobra her zaman daha rahat geldi butun bunlara ragmen. Pearl'da olan butun bu opsiyonlara ragmen Tama daha basit bir bicimde isi kolaylastiriyor bence. Yani gerekli olan her seyi zaten ayarliyabiliyorsun pedalda. Pedalin acisindan, beater'in agarligina kadar. Bundan fazlasi ise bana gereksiz geliyor. Ayrica 5-6 tane plastic cam ile feel degistirmek beni biraz limitliyor. Tama'da ise bu feel'i kafana gore ayarliyabiliyorsun. Bana gore Tama'nin en onemli ozelligi power glide sistemi ve oiles bearing olayi. Yani senin pedali al bir eline ve birlesme noktalarina bak. Mesela topugunun oturdugu yer ile foot board (pedal)in birlestigi yere bak. Farki goreceksin. Ve tama gercekten cok dayanikli ve cok daha uzun sure yeniligini koruyor bence. Yani gordugum uzun sure kullanilmis butun eliminator pedallar ne kadar kullanildigini belli ediyordu. Oyda kullanilmis iron cobra'lara baktigimda ayni eskimeyi gormuyorum. Yani bence iron cobra cok daha iyi bir pedal. Ama aldigin pedal da hic kotu bir pedal degil . Ama degistirme imkanin varsa ben degistir derim. Iyi calismalar...

Tama'nin kullandigi teknolojiyi buradan bakip elindeki pedalla karsilastirabilirsin. Tama'da ayarini degistiremeyecegin sey yok.

http://www.tamadrum.co.jp/world/products/hardware/pedal/ic_power/index.html

abi bende anlamam o değişem cam ler cart curt bilmemne sistemi falan ama iron cobra tam bi twin pedal klasiğidir yani bu bi gerçek. en azından bu bi fikir verebilir sanırım. ( 5 senedir yaklaşık olarak kullanıyorum çok rahat ve herşey olması gerektiği gibi kullandıım model power glide)

Esas pedal klasigi yine Tama'nin 80'lerde urettigi Camco'lardir. Bu pedallari bugun hala bir suru pro davulcu kullaniyor ve vaz gecemiyor. Cogu da 20 senedir ayni pedali kullaniyor. Ayni pedal derken ayni model degil, pedalin kendisini 20 senedir kullaniyor adamlar...

Selamlar,

Twin pedal almayi dusunuyorum. Kafamda eledim ve elimde iki tane secenek biraktim. Biri Tama Iron Cobra digeri ise DW 9002PC Double Pedal.

DW'nun da fiyati biraz tuzlu oldugundan sanirim Iron Cobra'ya yonelecegim. Fakat Tama'da iki cesit var o konuda kararsiz kaldim.Biri Power Glide digeri Flexi Glide. Bunlarin arasinda ki farki bana aciklayabilir misiniz? Ayrica ecnebi forumlarindan birinde soyle de bir yorum var.

"the power glide has an offset cam that adds speed and power of the beater at the end of the stroke. the rolling glide has a continuously curved cam that keeps the speed and feel of the beater the same throughout the stroke."

Tama'nin sitesinde power glide, flexi glide, rolling glide diye 3 twin pedal var. Ozellikleri yaziyor fakat bugune kadar kalin odun parcasiyla bas davula vurmus biri icin sizce en uygunu hangisidir?

Iron Cobra'nin bilmedigim bir cesidini ders aldigim yerde denedim gayet iyi gorunuyor fakat DW 9002PC daha iyidir diyen var mi? Gidip onuda denemeli mi?

Yardimci olursaniz sevinirim.

Konuyla alakasız ama yazmadan edemedim; bir davulcu arkadaşım Sonor davulunun kick pedalının ayak basılan yerini, çalarken kırdı.

Yarin pedali alicam ama soyle son dakika da biraz bilgi verebilecek biri yok mu?

Davulcu hadi yok forumda sagdan soldan duydugunuzu soyleyin bari.

Merhaba (forum'da ilk mesajım!).

Eğer - ne bileyim- çok özel bir müzik türü ile uğraşıyorsan veya bazı davulcular gibi en özel en tipik pedalı arıyorsan bilemem ama ben yıllardır Yamaha'nın en alt seri pedalını da çaldım, en üstünü de. Hepsi birbirinden işler ve görevini tamamıyla yapan pedallardır. İllâ Yamaha demiyorum. Diğer pedallar da öyle...

Çok düşünmene gerek yok. Hangi marka olursa olsun "ayarlanabilir" bir seri alırsan iyi olur. Her markanın üst serilerine gittikçe ayarlanabilirliğinin arttığını görürsün. Onun dışında, bence bazı karikatür özellikler vardır; bilmem ne derece dikkate alırsın.

Hani, sürat olarak uçlarda, sınırlarda gezen şahsen bilgisayar gibi çalan (veya diğer bir deyişle motor-davulcular) davulcular gibi akrobasi yapacaksan -tamam- Pearl Eliminator veya Axis vb. pedallar bu noktalar için cam veya özel şaft sistemi geliştirmeye çalışmışlar. Ama twin pedalı "ne şekilde", "ne için" kullanacağını gözden geçirerek kendine göre isabetli bir marka-model'i alabileceğini düşünüyorum.

Ya da tüm bu metni unut, gir bir mağazaya ve deneyerek beğen.
:lol:

Kolay gelsin...

Denediklerimden yola cikarak soyleyeyim. Dun deneme firsatim oldu. Genel gorusum su ki aralarindaki fark atla deve degil. Sanirim hepsi bir sekilde olur. Profesyonel is yapmiyorum en nihayetinde.

Pearl guzel ama cok incik cincigi var. Ucuza Iron Cobra vardi ve bayagi rahatti sanirim onu alacagim bugun.

Bir adet Iron Cobra power glide aldim. Memnun olacagim gibi. Kutusunda kullanma kilavuzu, kendisi ve mikadan bir cantasi var.Daha fazla bilgi isteyenler icin ileride kaynak olabilirim herhalde.

Irob Cobra iyi hoş pedal da Yamaha Flying Dragon'unkinden sonra çok pürüzlü geldi Cobra'nın footboard'u; pütürlü yüzeyi var. Slide'larda fazla takılma hissi veriyor ve üzerinde çok karikatür var. Yıllardır footboard'unu düzeltmedi Tama. Onu da yapsa, daha da başarılı, güzel bir pedal olacaktır bence...

abi peki pearl a ne diyosun cam gibi üstü artı kısa ve dar pedalıyla bi okadar güven vermiyor ve kayıyor. ama yamaha ya puan veririm. ki zannedersem zincirsiz şaftlı modeli fena deil gibi gerçekten

Pearl pedallarını çok etüt etmedim; edesim de gelmedi hiç nedense. Zaman zaman Zuhal'e gidince çalarım ama footboard'uyla ilgili problemimi olmadı. Ama kayması benim hoşuma giderdi sanırım. Bazen program arasından sonra sahneye çıkmadan önce eğer lavaboya girme hatasında bulunursam -ki bu durumda ayakkabılarım ıslanır- tekrar davulun başına dönünce ayakkabılar ıslaklıktan bir süre pedala yapışıyor ki en nefret ettiğim hadiselerden biri... Kurudukça ve kayganlaştıkça rahatlıyorum. Pearl'ü biliyorum da Tama'da ayakkabı kuru da olsa ıslak da olsa aynı etkiyi hissediyorum, sürtünüyor; sürtünme katsayısı gayet yüksek...

Zincirsiz şaftlı model derken acaba 9410'u mu kastettin; Direct Drive'lı? Yoksa kayışa değiştirilebilir DFP9310 twin'i mi?... Eğer güzel ayarlarsan bence 9310 çook rahat ve yetenekli bir pedal...

abi işte o pearldeki kaymada rezil bişey yani. ondan tamanın at yüzeyi ve tırtıkları süper tutunuyo.

modelini bilmiyorum yamahanın ama zincirsiz olandı işte sanırım

Geri