[Eski] VİDEO MONTAJ İÇİN HANGİ PROGRAM

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

En kullanışlı yorumu şahsa göre değişir lakin piyasada bilinen,güvenilir programlardan bazıları şunlar ;

Avid Xpress Pro
Adobe Premiere Pro
Apple Finalcut Pro
Newtek Speededit
Sony Vegas
Canopus Letsedit

Müzik programlarını kullanmaya alışmış olanlar için en uygunu Vegas'dır.

Mac kullanıyorsan imovie baya iş görür. Biraz daha ciddi işler için ise Final Cut Xpress ya da Final Cut Pro iyi oluyor.
Ayrıca Pro tools'un son sürümünde video edit imkanları var.

otante' Alıntı:
Müzik programlarını kullanmaya alışmış olanlar için en uygunu Vegas'dır.

Ne anlamda?
Ne demek istedigini pek anlayamadim.Hangi yonden?
Hic duymadim bu programi uc yildir studio'da montaj isi ile de ugrasiyor olmamiza ragmen.

Vegas'ın arayüzü Acid ile aynıdır ve Cubase,Logic gibi diğer müzik programlarındaki kesme,kopyalama,yapıştırma vs. işlemleri büyük benzerlik gösterir,ses konusunda da diğerlerinden daha başarılıdır.

Bir de, dvd oluşturabiliyoruz vegas ile gelen bir diğer programda. Surround 5.1 ve alt yazi ekleme başlık hazırlama gibi konularda gayet başarılı.

Çok Teşekkür Ederim. :D .

otante' Alıntı:
Vegas'ın arayüzü Acid ile aynıdır ve Cubase,Logic gibi diğer müzik programlarındaki kesme,kopyalama,yapıştırma vs. işlemleri büyük benzerlik gösterir,ses konusunda da diğerlerinden daha başarılıdır.

Final cut yada avid bu konularda profesyonel olarak is yapabilme ihtimallerini barindiyor.
Bence sen final cut yada avid i denemelisin.
Cunku montaj isi cok ayri bir platform.Cubase'e benziyor diye(kullanim olarak) zorlanmayacagimiz anlamina gelmez.

Sanirim montaj isiyle ugrasanlar daha cok soyleyebilirler.
Ben final cut ile calisiyorum.Ve cok memnumum

Finalcut'ın sadece Mac'de çalıştığını,Avid'in de aslında donanıma entegre dizayn edildiğini ve birçok formatı kabul etmediğini unutmamak gerekir.

otante' Alıntı:
Finalcut'ın sadece Mac'de çalıştığını,Avid'in de aslında donanıma entegre dizayn edildiğini ve birçok formatı kabul etmediğini unutmamak gerekir.

Sanirim ayni platformlardan bahsetmiyoruz.
Ben production yapan firmalarin mac'siz -avid'siz -final cut'siz calistigini gormedim ve duymadim.
Eger oyleyse amator is yapilmaktadir.

neyse benden bu kadar bu konu hakkinda.
cunku o program iyi bu program kotu tartismasina girmem.
basarilar

Yıllardır içindeyim şu müzik ve video montajı işinin... Şu tartışma bitmedi gitti.... iki sektördede sidik yarışı sürüp gidiyo...

Ne öğrendin derseniz... Pro anlamda Video montajda Mac te FCP, Pc de Avid...
Müzikte Mac te Logic , Pc de Nuendo kullanıyor.

Olsun, olsun. Biz amatörler iş görebilecek ve bütçemizin ve bilgisayarımızın hacminin kaldırabileceği programların varlığını bu tartışmalardan öğreniyoruz. Siz devam edin arkadaşlar.

Avid ve Finalcut olmadan da VelocityQ gibi programlarla profesyonel iş yapılır,programların şöhreti özelliklerini etkilemez.

otante' Alıntı:
Avid ve Finalcut olmadan da VelocityQ gibi programlarla profesyonel iş yapılır,programların şöhreti özelliklerini etkilemez.

Bu senin fikrin.
Hani Bu programlara sahip olmayip ve de denemeden niye sohretleri ozelliklerini belirlemez yargisina varilior onu anlamiyorum.
Hani dersin ki "kardesim ben pyramix'i sevmiyorum protools da daha iyiyim"
Bu demek degil ki pyramix kotudur.
Ha profesyonel olarak bir seyler yapilabilecegine inaniyorsan yaparsin.Ama sanmiyorum.
Cunku bir program'i yapmak da ekonomi ile ilgili bir gelisme.Ve bu pazar 'da isim yapabilmekte ekonomik gucle alakali bir konu.
Cok yatirim bilimsel gelisimlerin onunu aciyor.
Ha bu arada bende marka sevdalisi degilim.Ama bu islerde neyin ne oldugunu on yillar gecince anliyorsun.
Simdi bu islerde yillarini harcamis insanlara deki adobe ilede profesyonel isler yapilir vs Simdi bu isle ugrasan bu vadandas ne der?
Evet abi yillardir ben avid yada final cut ile bosuna ugrasmisim.
vs vs vs
Yapilirsa yapmak lazim;
Ama kimse sunu soylerken emin olabilirmi(eger denenmis ise lafim yok)
"valla abi PC ile de cok pro isler yapilir bakmayin MAC in sohretine"
demek istedigim bu yani
Yapilir ama kullanim alani , kolayligi ,islem gucu , Kapasite
falan bunlar cok onemli noktalar;
Yani ben yillarca PC ile calistim cok iyi seylerde yaptim.Ama hic bir zaman "herhangi bir program sohretinden dolayi "sohretlidir"demedim.
Sence oyleyse oyle olsun dostum;
En iyi dogru bizim bildigimiz dogrudur.
Saygilar

Adobe ürünleriyle pro. iş yapılamayacağına dair bir kanıt,yetersizlik vs. var ise bunu öğrenmemiz yerinde olurdu.Premiere de monitor out verir,betacam'e kopyalar,Cineon gibi HD formatları destekler,yüksek çözünürlükte de çalışır.

otante' Alıntı:
Adobe ürünleriyle pro. iş yapılamayacağına dair bir kanıt,yetersizlik vs. var ise bunu öğrenmemiz yerinde olurdu.Premiere de monitor out verir,betacam'e kopyalar,Cineon gibi HD formatları destekler,yüksek çözünürlükte de çalışır.

bunun icin final cut ve avid'i deneyim gormen lazim derim.
Eger adobe 'da ve digerlerinde mutluysan bana bir sey demek dusmez.
Basarilar
Benden bu kadar

Avid Xpress Pro kullandım,Finalcut'ı tecrübe edemedim lakin hakkında tutorial'lar izledim,e-kitap'lar okudum.Avid eğer Mojo gibi donanım kartıyla beraber kullanılıyorsa hız avantajı sağlıyor,Premiere'in bu konuda bir desteği bulunmuyor.

Avid ile Premiere arasında görüntü özellikleri açısından bariz farklar göremedim.Avid'de beni rahatsız edenler format kısıtlamaları ve ses özelliklerinin yetersiz oluşuydu.Kullanım alanına göre bunlar çok farketmeyebilir lakin şahsen Premiere'in PS,Illustratior,After Effects gibi diğer Adobe ürünleriyle tam uyumluluğu,zengin format ve ses desteğini düşündüğümde toplamda Avid'den daha başarılı buluyorum.

Geri