[Eski] VIRUS TI serisi tavsiye lütfen

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

KeyMaster

Yeni üye
Selamlar,

Çok yakın zamanda bir Access Virus TI synth alacağım. Ama modeller arasında kararsız kaldım. Gönlümde yatan Polar. Ancak bütçem buna yetmezse Desktop ya da yeni çıkan Snow modüllerinden birine yönelip bir MIDI klavye ile beraber kullanabilirim. Özellikle Desktop ve Snow arasındaki farkları iyi bilenlerin tavsiyelerini bekliyorum...

selçuk selamlar abi, amerikadaki forumlarda snow un 4 part desktopun ise 16 part olduğu ayrıca 50 ye karşı 80 polifoni gibi bir farktan bahsediliyor şimdi okudum. sen desktop kullanıyorsun bilirsin. çok sıkıntı yaratır mı acaba? ayrıca bişey daha sorabilir miyim? desktopta sesleri sırayla seçmek yerine örneğin A34'ten C67'ye atlamak falan kolay mı? sanki snowun dizaynını buna uygun yapmışlar gibi?? midi klavye bağladığında desktop'un kumandası kolay oluyor mu?

bu konuda bulduğum fikirleri paylaşmak istiyorum:

"Sonically I think there are no differences between the TI and the Snow. They have exactly the same synthesis features, so they can create and share exactly the same sounds.

The difference is that the TI uses two DSP chips, and the Snow has one DSP chip, so the TI will have more polyphony than the Snow, and I think the TI can be 16-part multi-timbral while the Snow can be just 4-part multi-timbral.

So basically they are identical, but the TI just has more horse-power.

Other obvious differences include the user interface, and the Snow has two analog outputs as opposed to the TI's six. However, I believe the Snow will have 3 x stereo USB-based audio outputs, for a total of 4 x stereo outputs (1 via analog out, and 3 via USB). However, I think TI OS v2.7 will also give the TI 3 x stereo outputs via USB too, so the TI will have 6 stereo outs in total (3 x analog, and 3 x USB)."

Hakikaten dediğin gibiymiş. Sayfalarında hiç açıklama yapmamışlar. Polifoni konusunda şunu söyleyebilirim, 80 polifoni meselesi biraz yalan.

Yalan demek doğru değil belki ama mantığı şöyle, 3. osilatörü kullanırsan, moog filter kullanırsan, reverb veya delay kullanırsan veya release time'ı yüksek sesler kullanırsan bunlar polfoniyi azaltıyor ve 80 ses yalan oluyor.

C serisinden farkı daw entegrasyonu (bu da biraz tartışmalı) ve yeni eklenen osc çeşitleri olabilir. 4 part olması aslında çok büyük bir sorun değil zaten bu polifoniyle 4 kanal haydi haydi yeter.

Bence bir de Waldorf Blofeld'i incelemek lazım veya Dave Smith Prophet 8 desktop da farklı bir alternatif, hemen hemen aynı fiyata analog synth satın alabilirsin. Biraz daha araştır.

Bu arada dekstop'ta bankalar ve patchler arası geçiş ne yazık ki sırayla oluyor. Midi klavyeyle gayet iyi çalışıyor sorun yok o konuda.

Aslında TI'deki polifoni, diğer benzer cihazlarda da benzer durum var zaten, Selçuk'un da bahsettiği gibi kullanılan sesin içeriğindeki karmaşıklığa bağlı olarak azalabiliyor ama sonuçta bu cihazı 'multi-timbral' olarak da kullanma eğiliminde isen yoğunluğu aşırı olmayan düzenlemelerinde pek sorun olmaz.

Prophet 08 ve Blofeld'i aynen denemeni öneririm; özellikle de analog synth'lere meraklıysan Prophet 08'i mutlaka test et derim... Yine de özellikle 'virus' tonu istiyorsan ve tercih ediyorsan, ki onun yeri her zaman ayrıdır bence, TI de keşfettikçe derinliğini belli eden mükemmel bir cihaz gerçekten..

Virus TI Snow ısmarladım yolda geliyor!

Bu cihazla en iyi hangi MIDI klavye uyum sağlar? Ben E-Mu Xboard düşündüm. Bir de yıllardır istediğim Roland AX7 var; onunla uyumlu olur mu? Yani controllerlar ve kullanım kolaylığı açısından hangi modeller en uygun olur?

Geri