[Eski] Vokal doubler plug-ini

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Merhabalar,

Vokal kayıtlarımı doubler yardımı ile dolgunlaştırmak, hatta öylesine dolgunlaştırmak ki, bünyeyi doygunlaştırmak istiyorum.

Bildiğiniz ücretli-ücretsiz VST önerilerinize sonuna kadar açığım.

Daha önce Waves'in Doubler'ını kullandım. Bunun yanı sıra adını hatırlayamadığım benzer bir VST'si daha vardı. İkisi de mükemmel bir şeydi; lakin malum bilgisayarın artık Waves' karşı yorgun düşmesi sebebiyle, Waves plug-inleri ile ilişkimi kesmek zorunda kaldım. Bilgisayarı bayağı yoruyorlardı.

Cubase kullanıyorum, her ne kadar söylemenin VST açısından değiştireceği pek bir şey olmasa da.

Yanıt bekliyorum, deliler gibi.

Hocam bu ne işe yarıyor tam vokali dubler yapmak.

Yani ben duble vokal denilince aynı vokali tekrar girmek diye biliyorum baka bir yöntemide varmı acaba ?

Bu plugin de onu taklit etmeye çalışıyor.

Vokalin tınısı ile, zamanlama varyasyonları ile ve nota varyasyonları ile daha farklı (bunları sen belirliyorsun) bir kanal daha yaratıyor ve vokalin ile miksleme imkanı sunuyor.

Nota derken küçük koma kaymalarından bahsediyorum. Hani ne olursa olsun aynısını söyleyemezsin ya...

Başlığı unutmuşum yau.

firestorm,
Bahsettiğin plug-in'i koro amaçlı kullanma maksadıyla edinmiştim. Doubler konusunda da bir yere kadar idare ediyor beni; fakat ben daha farklı plug-inler var ise, onları da denemek isterim. Zira bu AVOX, belli bir seviyeye kadar açınca, mekanikleşiyor. Elbette mekanikleşmesi normal; lakin dinlendiğinde robot etkisi yaratıyor tamamen. Amacım bu değil tabiki. Yegane amaç, vokalin daha dolu gelmesi.

Bazen aynı bölüme ikinci vokal ekliyorum; fakat bazen buna imkan olamayabiliyor.

Çaylak, waves ve bu yolladığımdan başka bilmiyorum. Çok abartmazsan tadında bir yerde kullanılabiliyor. Bence yeterliler.

Başlığı biraz geç gördüm ama tam istediğin şekilde bir plug in mevcut. PSP frimasının Lexicon PCM 42 stereo digital delay emülasyonu.

Bence gayet başarılı, her ne kadar Lexicon PCM 42'yi deneme fırsatım olmasa da fikrimce iyi bir emülasyon yapmış olmalılar.

Hem stereo delay hem de reverb olarak kullanabiliyorsun, üzerindeki parametreler ile oynayarak oldukça farklı efektler yakalayabilirsin.

"doubler" presetini kullanmayı bir dene bence, ortadaki mix pot.'unu (dry/wet) kulağına göre bir kurcala.

Ben demosunu bir kurup denedim ve oldukça hoşuma gitti, bu aralar biraz para biriktirip almayı planlıyorum :)

İşte demo linki : http://www.pspaudioware.com/indexen.html?url=http://www.pspaudioware.com/plugins/psp42.html;

Bir de şu var, vokali dubleleme metodu olarak ille de bu tür pahalı plug in'leri kullanmak yerine vokal kanalını duplicate edip bu kanal üzerinde herhangi bir delay plug in'i ile birkaç ms geciktirerek de duble metodunu elde edebilirsin.

Bu cevap biraz geç oldu, umarım işine yarar.

Geri