Vokalleri kopyala yapıştır.

degekane

Yeni üye
Öncelikle ilginiz için şimdiden teşekkurler.
Beb cubasede kayıtlarımı alıyorum. Fakat şöylede bir sorunla karşılaştım

Nakarat olakak yapmış olduğum voklin Panlarını sağlı sollu yapmak için aynı vokaleri bir alt kanala kopyaladım fakat şimdi üstteki kayıda efek uyuguladığımda kopyalamış olduğum vokalde bundan nasibini alıyor.

Önceden soruyordu mesela alt vokalede uyguyayımmı aynı efekti diye bende tercihimi ikisiden biri olarak yapıyordum. Ama şimdi sormuyor. Ne yapabilirim bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz bir yerlerinde bir seçenek açmam kapamam gereken bir menü gibi bir şey mevcutmu.

Audio suite fx uyguluyorsan kopyaladigin kanalada uygular

Consolidate yaparsan bagimsiz hale gelir.

Yani bu her kanalın yanındaki e tuşuna basarakmı uyguluyayım demek. Tam anlamadığım için bu sorundan fazlada alternatif kullanmadım efek verirken. Yani biraz daha açarsak Affınıza sığınarak tabi.

Sesi diğer kanala geçirmek isterken kanalla beraber mi kopyala yapıştır yapıyosun?

Eğer öyleyse yeni bir kanal açıp, "sadece kopyalamak istediğin sesi CTRL+C ile kopyalayıp, o kanal içinde istediğin yere CTRL+V yaparsan problem olmayacaktır diye düşünüyorum.

Şahsen denedim şu an ve efectler kopyalanmadı.

Sesi diğer kanala geçirmek isterken kanalla beraber mi kopyala yapıştır yapıyosun?

Eğer öyleyse yeni bir kanal açıp, "sadece kopyalamak istediğin sesi" CTRL+C ile kopyalayıp, o kanal içinde istediğin yere CTRL+V yaparsan problem olmayacaktır diye düşünüyorum.

Şahsen denedim şu an ve efectler kopyalanmadı.

Haklisin Berkay

Protools--------Cubase
Audio Suite = Menu-Audio-Plug-ins
Consolidate = Bounce Selection.

degekane' Alıntı:
Önceden soruyordu mesela alt vokalede uyguyayımmı aynı efekti diye bende tercihimi ikisiden biri olarak yapıyordum.

Nerde soruyordu bunu? Nereye efek verirken soruyordu?

Eğer efekt-i kaydettiğin vokale veriyorsan, diğer kanaldaki de nasibini alır tabi. Mesela kaydettiğin vokale şarkı sonunda fade out falan uygularsan mix sırasında, kopyaladıklarında fade outu alır. Yani yukarıdaki plug-ins bölümünden uyguluyorsan öyle yapma, direk kanala uygula efekleri. boraozqm-in dediği gibi de yap, kanalı kopyalama, yeni kanal aç, oraya vokali kopyala. O zaman kopyaladıkların almaz efekleri.

Zannedersem arkadaş insert ü kullanmıyor. Efektleri direkt audio dosyasının üzerine sağ tıklayıp koyuyor.

Evet cubase soruyordu aynı dosyaya mı yapayım yenisini mi oluşturayım diye? yenisini oluştur deyince eskisi aynı kalıyordu sorun olmuyordu. Bunu nereden düzelteceğini bilmiyorum, yukarıda benim de anlamadığım bilmediğim terimlerin yazlı olduğu bir mesaj var "Consolidate" belki oradandır :)

Sana efektleri solda menüde insert ten eklemeni tavsiye ederim, böylece istediğin zaman istediğin efekti değiştirebilirsin, böyle bir sorunun da kalmaz.
Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Anladım. Söyediğiniz gibi kanala veriyordum efekti. Ama Şimdi orda kanalın yanında e tuşundan veriyorum ( kopyalayıp yeni kanala yapıştırdığım vokale efekti )
Bu tekniği pek kullanmıyorum. Belki bilirsiniz
Audio > Offline Process History seçeneğinden hallediyordum.

258wlr8.jpg

28ul11h.jpg

İşte bu resimdeki özellik.

Ama sonuç ihtibariyle sorunumu çözdüm. Yine tavsiye ettiğiniz mantık çerçevesinde.

İlginiz için teşekkürler.

Geri