[Eski] Vsti Sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

larka

Yeni üye
Bas partisini ilk önce guitar pro'dan yazıyorum. Sonra import edip Cubase'in içinde halihazırda olan vsti'yi -a1, smackdabass- kullanıyorum. (Biliyorum çok keyifli olmuyor ama şimdilik böyle yuvarlanıyoruz.) Sorun şu ki, şarkıyı başlattığım an, vsti kendi kendine değişiyor. Mesela smackdabass değilde, ===>BASS<=== oluyor veya smackdabass olarak görünüyor ama çok bozuk bir ses veriyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada Cubase SX 3 kullanıyorum.

GuitarPro, program change mesajı koyuyordur büyük ihtimalle MIDI dosyasının en başına. O program change mesajını silmen lazım Cubase'de.

Bas kanalını seç, MIDI-Open List Editor de. Program change bilgisi varsa orada görünecektir.

Ayrıca,

demo versiyonlarında bu tür uygulamalar olabilir.

Kullandığın yazılımın sürümünü incelemeni tavsiye ederim.

vsti kurulumu

arkadaşlar selam.ben cubase konusunda çok yeniyim.ve malesef etrafımda bu tür işlerle ilgilenen arkadaşım yok.bu yüzden iyiki böyle forum lar var.
benim sorum şu olucak;
indirdiğim vsti lar zip olarak masa üstünde part part bulunuyor.bu andan itibaren (extract etmek ta dahil olmak üzere) cubase e tanıtana kadar olan aşamayı aktarabilirseniz çok sevinirim.teşekkürler...

Öncelikle hoşgeldiniz.

İndirdiğim derken umarım freeware olanlardan bahsediyorsunuzdur, zira bu forumda korsan ile ilgili çok ciddi problemler çıkıyor -ki hepimiz korsana karşıyız-.

Zipden çıkardıktan sonra eğerli .dll formatında ise Cubase'in kendi VSTi klasörüne kopyalamanız gerekiyor. Bu sırada tabiki Cubase'in de kapalı olması gerek, eğer ki açık ise kopyalama işleminden sonra kapatıp tekrar açın.

Yok eğer .dll formatında değil de setup dosyası şeklinde ise normal herhangi birşey yükler gibi yükleyip Cubase'e aktarmış oluyorsunuz.

Cubase'e VSTi'leri tanıttık, şimdi ne yapacağız?
Cubase'i açtıktan sonra audio kanalınızı açıp gerekli VSTi'yi sağ tarafınızda kalan sütunun içinden Inserts butonuna basınca açılan 8 adet VSTi butonundan birine tıklayarak seçebilirsiniz.
Bu, tüm kanala uygulamak isterseniz yapacağınız işlem. Gelelim, o kanal içinde herhangi bir ses'e uygulamak isterseniz ne yapacaksınız:

Öncelikle VSTi'yi kullanmak istediğiniz sesi seçiyorsunuz, yukarıdan Audio sekmesinden Plug-ins' butonuna tıklıyorsunuz, istediğiniz plug-in'i seçtikten sonra gelen pencereden ayarlamalarınızı yaparak process butonuna basıyorsunuz. Ve sadece istediğiniz ses'e uygulamış oluyorsunuz.

Eksik ya da yanlış olan bir yer varsa düzeltin arkadaşlar.
Kolay gelsin.

Bora

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri