[Eski] Vurmalı Çalıgıcılar ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Ben bir tane yapmayý düþünüyorum, ama yapýþtýrma iþlemi için bol sayýda iþkence aparatýna ihtyiaç olacak, olmadýðýndan yapamýyorum þimdilik.

Ölçülerin önemi var. Telli ve telsiz versiyonlarý var. Ön kapaðýn altýna gitar telleri gerersen hýzlý vuruþlarda trampete yakýn bir ses alýyorsun.

Kullandýðýn tahtanýn da önemi var. Ýnternette nasýl yapýalcaðýný anlatan tek site bulabildim uzun araþtýrmalar sonucu, o da ispanyolca idi sanýrým. Babelfish gibi bir servisle ingilizceye çevirip çat pat anladým ne yapacaðýmý. Ama ekipman eksiði var. Senin yapabileceðin bir atölyen var mý?

benim bir atolyem yok ama beni seven oldukca "kafa" bir marangozum var 1-2 gun onun basına ekşimeyi dusunuyorum...

berkay o bahsettigin metni bende buldum yardımcı oldu fakat illegal bi paylasım...

ama en son kapagı kapama konusunda zaten pek acık degil..... yani o kapak uhulanırsa birdaha acılmıyacak demektir ki bir gitar telinin omru oyle bir kutunun icinde 6 ayı gecmez. ... dolayısıyla o teli degistiremiyeceksin ve butun teller koptugunda o sadece bi elbise dolabından hallice birsey olarak mevcudiyetine devam edecek demek oluyor...

daha iyi bi kaynak bulmakta fayda var ..

O teller kolay kolay kopmaz hiç merak etme. Hatta ömür yetmez diyebilirim kolay kolay, onlarý koparmaya. Çünkü gitar kadar germiyorsun zaten.

Berkay, paylaþým illegal deðil. Þimdi hatýrladým, o texti orijinal sitesinden indirmiþtim, yani sahibi bedavaya daðýtýyor zaten.

O "text"ten bir alıntı yapıyorum ;

",but you will have problems when you need to change the strings when they break or loosen(something that happens very often,almost total frequency) "

" ,teller boşaldığı veya koptugu zaman onları degistirmeye ihtiyaç duyduğunuzda problemler yaşayacaksınız(bu çok sık olan birseydir,nerdeyse her sıklıkta)"

Allah allah... Çözüm oalrak ne demiþ? Veya hazýr yapýlmýþ bir Cajon bu duruma nasýl bir çözüm sunuyor? Gevþemesi normal de kopmasýna ihtimal veremiyorum.

Geri