[Eski] Wacom Digitizer II problemim var. Lütfen bana yardım ediniz.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

horace

Yeni üye
nereye yazcaamı bilemedim. müzik ile alakalı olmadıoğı için de teknik desteğe yazamıyorum.

şimdi benim bi 12x18 digitizer II wacom tabletim var. kendisini çok severim. eski arkadaşımdır. ama bunun kablosu iktidarsızlaştı. bi temassızlık var bi yerlerinde. artık iyice saçmalıyo. eski distribütörü de yk oldu. yerine 3p bakıyo. onnar da ne teknik destek veriyolar ne de yenisini bulunduruyolar.

uzun lafın kısası, bana
digitizer II kablosu bulabileceğim yer (standart dışı bi com port kablosu)
bu kabloyu tamir ettirebileceğim bi yer
ikinci el tablet bulabileceğim bi yer
lazım.

teşekkürler türkiye. her nerede falan.

Sen bana sözlükten sordun da bilmiyorum dedim ya.. Ben de sana sorayım.. Wacom' un digitizer diye bir ürünü var mı yahu, hangisi bu? Bende graphire 2 var ama bunu hiç duymadım. Web sitesine girip baktım meraktan orada da yok.

Þimdi aleti hiç bilmiyorum ama nasýl bir kablo bu? iki ucu da standart pinli arabiirm sunan bir kabloysa içi açlýr, ayný kablodan bir tane daha yapýlýr çok zor br þey olmasa gerek. Her türlü elektronikçi yapabilir sanýyorum muadilini.

Alakasýz bir þey ise kusuruma bakma, belki iþe yarar.

wacomun digitizer diye eski bi ürünü var. ben de çok yeni sayılmam zaten. :roll:

24301527_5554.jpg

şunun bi üst modeli filan. ama çok benziyo.

kablo şöyle. dişi-erkek comport kablosu işte. fazlası var ama, bilgisayara girdiği kısımda adaptör ile enerji alıyo :? adaptör girişi var yani... bi tamir ettirmeyi denedim. edememişler. :/

Bu port COM değil PS2..

Not: Fotoğraftakine göre yazdım fakat modeli farklıymış anladığım kadarıyla..

Not: Biraz Googling yapınca gördüm ki COM değil kesinlikle.. SERIAL (seri) PORT..

sevgili ege. benimki com port. :) böyle bi hata ile on küsür yıldır kullanmam zor olurdu tableti :p

sağol ilgilendiin için.

Yeni model alsan hem daha ucuza gelir 3P' den alacağın kabloya nazaran, hem de yedek parçaları kolay bulunuyor. Yedek parça dediğim de kalemin ucu eskirse, kablosunda falan sorun olması zor. Ama bu digitizer, mimari çizimlerde falan kullanılan aletlerden mi yoksa, ölçekli çizimleri birebir bilgisayara geçirmek için(gerçi onlar da hesap makinesine benzer bir arayüz de görmüştüm, rakamları girerek falan çizim yapıyordun, o derece ilginç bir şey :) )Wacom' un yeni tabletlerinden hangisi bu işleri de görüyor bilmiyorum ama hepsi eskilerden çok daha iyi. Sadece serbest el çizim yapıyorsan zaten hiç düşünme. Eski tabletlerden eski işyerimde kullanmıştım, pek işe yaramazlar, uğraşmaya değmez. :)

çizim yapmak için kullanıyorum da. şimdi bu aletle intuos arasında ben bi fark bulamıyorum. yenisini almayı da pek "justify" edemiyorum bu yüzden. uğraşmaya değmez dediin tabletlerden diil valla benimki. 512 seviye basınç duyarlılığı ve 1024 ile arasında hissedilebilir bir fark yok.

şindi bu tablet 12x18. A3 yani. A3 ün Intuos II olanı bin bilmemkaç € ohalar ohası manasında. downgrade edip 9x12 alsam 800 € filan... valla inan ki arada fark yok. o eski, basınç duyarlılığı olmayan kablolu tabletlerden diil bu. gayet güzel, olmuş bi tablet. üstünde butonları da var silgisi de var. tablette shortcutlar da var. hepsi var. kullanmıycaam bi puk için de o kadar para verilmez.

vericek olsam cintiq alırım. 8)

kalem ucu eskirse demen güzel. kenara 9 tane koymuştum 6 sı duruyo hala. bi de ekstra kalemim var.

yani kısası ben bunu kullanabilmek isterdim. ama yenisini almak tabii çağa ayak uydurmak için filan güzel bişi de, bi '62 Fender Jazz ile Yeni American Deluxe V arasındaki fark kadar fark yok yani. :)

ağlasam duyar mısınız sesimi. ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri