[Eski] Wave Rider: Otomatik otomasyon plugini

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

atilla999' Alıntı:
Bebek kahve değil tabii ki, Wave Rider yüceltme başlığı olarak açılmışsa bu başlık, kusuruma bakmayın artık. :roll:

Haşa. Wave Rider kullanıp da sağını solunu beğenmediğin bir durum olur, bug vardır, AU/VST formatı arzusu içerisindesindir, buyur gel yaz. Ver veriştir.
Ama sen buraya üzüm yemeğe değil bağcı dövmeye geliyorsun kardeşim.
Ne Wave Rider'dan haberin var, ne öbüründen.

Dikkat ediyorum sen her tarafta başlıkları bu tarz mesajlarla yoldan çıkartmak için uğraşıyorsun, tarzın bu galiba. Ama sana söyleyeyim bana artık fazla gaz yapıyor.

Mundox' Alıntı:
atilla999' Alıntı:
Bebek kahve değil tabii ki, Wave Rider yüceltme başlığı olarak açılmışsa bu başlık, kusuruma bakmayın artık. :roll:

Haşa. Wave Rider kullanıp da sağını solunu beğenmediğin bir durum olur, bug vardır, AU/VST formatı arzusu içerisindesindir, buyur gel yaz. Ver veriştir.

Gene bizim meşhur "Cehennem kazanındaki Türkler" fıkrasını hatırladım nedense :lol:

Mundox' Alıntı:

Dikkat ediyorum sen her tarafta başlıkları bu tarz mesajlarla yoldan çıkartmak için uğraşıyorsun, tarzın bu galiba. Ama sana söyleyeyim bana artık fazla gaz yapıyor.

Bak şimdi sen başlığı, konuyu böyle kişiselleştirerek yoldan çıkarmaya çalışmaktasın. Hiç bir art niyetim yoktu, sadece konu açıldı, ufak bir katkı yaptım, düşüncemi yazdım. Ben "her tarafta başlıları bu tarz mesajlarla yoldan çıkarmaya" çalışmıyorum. Bu nasıl bir ithamdır Allah aşkına. Muhalif bir görüş yazdığım başlıklardan benim hatırladığım Almanya vizesi başlığı var. Onda da samimi fikrimi yazdım. Ve konunun özüne yazdım. Neden vize alınması/alınmaması gerektiği konusundaydı mesele ve ufak bir anlaşmazlık yaşandı ama kapanıp gitti. Sonra televizyon muhabbeti falan oldu. Onda da ben yoktum.

Onun dışında foruma bilgi verme ve alma adına nacizane katkılarımı yapmaya çalıştım. Çeşitli forum aktivitelerinin içinde yeraldım.

Ben Wave Rider'dan da Vocal Rider'dan da haberdarım tabii. Ve kullandığım zaman değişecek bir fikir değil benim ki, Wave Rider üreticisinin Vocal Rider üreticisine karşı tutumunda bir fikir belirttim. Firmalar arası bu tarz zorluklarla ilgili sektörle ilgili kişiler forumlarda fikir belirtir, ki Wave Rider'ın iyi bir fikrin ürünü, Vocal Rider'ında bu fikir kullanılarak çıkarılmış benzer bir ürün olduğunu söyledim.

Cehennem - Türk ilişkisi de olmadı, Türk stereotype'ına ne huy ne de başka bir şekilde uyduğumu hiç düşünmüyorum. Ama farklı fikirlere yaklaşım konusunda kim nasıl davranıyor herkesin yorumuna bırakıyorum.

Aslinda olayin ozunu kaciriyoruz biraz. Ben hala fikirlerin nasil korunmasi gerektigi ile ilgili alandayim. Bu tartismadan ogreneceklerimiz acisindan.

Atilla, benim sana elestirim soylediklerinle ilgili degil. Hatta bence tartismaya katki da yapti (benim acimdan) fakat kullandigin dili elestiriyorum. Oncelikle aramizda bu konunun magduru olmus bir arkadasimiz var. Guzel bir fikir bulmus, yatirim yapmis, her turlu detayi ile ugrasmis. Yani buyuk emek ve sermaye vermis. Basarili da olmus. Buyuk bir firma da gelmis fikrini calmis, onunla da kalmamis, web sitesindeki bilgileri de kullanmis, ismini de benzetmis. Burada yapman gereken biraz daha empati diyorum. Biraz Vedat'in bulundugu pencereden bakmaya calisirsan daha farkli bir dil kullanabilecegini gorursun dusuncesindeyim. Yine ayni yorumlarini farkli bir uslup ile buraya yazabilirsin ve kimseyi de negatif yonden etkilemezsin. Unutmaki ates dustugu yeri yakiyor...

volkanozyilmaz' Alıntı:
Aslinda olayin ozunu kaciriyoruz biraz. Ben hala fikirlerin nasil korunmasi gerektigi ile ilgili alandayim. Bu tartismadan ogreneceklerimiz acisindan.

Bildiğim kadarıyla ancak patent alarak, ya da bir markanız varsa onu tescil ettirerek mümkün. Ama patent de en az 10 bin dolar gerektiren bir yatırım. Ekonomik güç olmadan imkansız.

Bu arada Avrupa Birliği'nde mesela yazılımlara patent verilmiyor diye hatırlıyorum. Amerika'da ise meşhur "OneClick" patenti gibi patentleriniz olabilir, yeter ki ekonomik gücünüz olsun:

http://en.wikipedia.org/wiki/1-Click

volkanozyilmaz' Alıntı:

Atilla, benim sana elestirim soylediklerinle ilgili degil. Hatta bence tartismaya katki da yapti (benim acimdan) fakat kullandigin dili elestiriyorum. Oncelikle aramizda bu konunun magduru olmus bir arkadasimiz var. Guzel bir fikir bulmus, yatirim yapmis, her turlu detayi ile ugrasmis. Yani buyuk emek ve sermaye vermis. Basarili da olmus. Buyuk bir firma da gelmis fikrini calmis, onunla da kalmamis, web sitesindeki bilgileri de kullanmis, ismini de benzetmis. Burada yapman gereken biraz daha empati diyorum. Biraz Vedat'in bulundugu pencereden bakmaya calisirsan daha farkli bir dil kullanabilecegini gorursun dusuncesindeyim. Yine ayni yorumlarini farkli bir uslup ile buraya yazabilirsin ve kimseyi de negatif yonden etkilemezsin. Unutmaki ates dustugu yeri yakiyor...

Haklısın Volkan. Konu bu yazdığın yazıyla benim için kapandı. Ben yabancı forumlarda da Vocal Rider'la ilgili bir şey yazanlara, orijinal fikrin Wave Rider plug-in'inde olduğunu ona da bakmalarını tavsiye ediyorum. Bu yazışmalardan sonra da tutumum değişmeyecek. Çünkü doğru bildiğim bu.

Atilla, art niyetli olmadığını Volkan'ın da bahsettiği gibi yazdığın stili biraz gözden geçirerek gösterebilirsin.
(Almanya vizesi olayını bilmiyorum ben)

Neyse konuyu fazla uzatmayalım, toparlayalım. :D

Vedat benim ricam üzerine Türkçe bir Waverider videosu hazırladı, çok da süper olmuş eline sağlık. Sadece bana yolladığı linke tıklayanlar görüntüleyebiliyor. Vedat videoyu kamuya açmak ister misin? Herkesin çok faydalanacağına eminim.

MMA'da birazdan derste hep beraber videoyu izleyip, Waverider'ı kurcalayacağız.

atilla999' Alıntı:
Cehennem - Türk ilişkisi de olmadı, Türk stereotype'ına ne huy ne de başka bir şekilde uyduğumu hiç düşünmüyorum.

Hocam kusura bakma , ben de bu yazılım/ürün geliştirme işlerinin içinde olunca, biraz çabuk ve duygusal bir tepki verdim!

Ben ufak bir arastirma yaptim. Fikirleri korumak icin bir telif hakki korumasi bir de patent korumasi var. Bilgisayar programlari telif haklarina giriyor (Turkiye'de en azindan). Sanirim Telif ile patent arasindaki farklar da konularina gore oluyor. Yani sanayi meselelerinde patent iken muzik, resim, fotograf, bilgisayar programi gibi meselelerde telif haklari koruma sagliyor. Bu avrupa birligi yazilimlara patent vermiyor durumu acayip gelmisti, buyuk ihtimalle telif hakki korumasi veriyorlardir. Tam olarak nasil ayriliyor bilemiyorum.

Uygulanabilir olmasi acisindan dogru olan su, eger iktisadi bir gucunuz yoksa korunmuyorsunuz. Hele hele uluslar arasi bir durum varsa ugrasmak gercekten cok guc. Globallesen dunyanin bir sorunu bu belliki. Haklarinizi almis olsaniz bile yakalamak, ugrasmak pek guc.

Vedat'in yasadigi olumsuzlukla ilgili ne yapilabilir, kafamin icinde dusuk oncelikli bir thread'de donuyor.

Vedat Yeni Zelanda'da kayıtlı olduğu için oradaki government grant'ları takip etmesi gerekiyor. Bayağı bir subsidy yaparlar diye düşünüyorum, eğer paperwork ile uğraşmayı göze alırsa. UK'de öyle. Formu dolduruyorsun, business plan ile gönderiyorsun. Adamın biri geliyor ziyaret ediyor birkaç soru soruyor, adam akıllı cevap veriyorsun kendini sabote etmiyorsun, adam biraz takılıp okeyi kağıda basıp gidiyor. Sonra gelsin paralar :)

"Donde'stas, donde'stas, Zelanda..." 8)

B.

Sound On Sound dergisi Mayıs ekinde güzel bir review'ımız çıkmış. :D
Subscribe olan var mı bu dergiye? Subscribe olanlar direk online görebiliyormuş bu sayıyı.
Ben daha göremedim yazıyı. :(

Vedat Modern Müzik Akademisi kütüphanesinin aboneliği var. Ama ben mayıs sayısı ya da eki göremedim SOS sitesinde. Arattım bulamadı. :oops:

Hard copy abonelikle beraber eSub'ı ücretsiz veriyorlar zaten. Ben SOS sitesinde logged in olarak arattım çıkmadı. Ayrıca latest issue April ve Mayıs eki görünmüyor.

Elemana Amerika'da hard copy olarak gelmiş Mayıs sayısı. Online'a da düşer yakında, artık bekleyeceğiz.
Waves ile atıştırmışlar ve bizimki yemiş. 8)

Mundox' Alıntı:
Elemana Amerika'da hard copy olarak gelmiş Mayıs sayısı. Online'a da düşer yakında, artık bekleyeceğiz.
Waves ile atıştırmışlar ve bizimki yemiş. 8)

Yicek tabi:) Super bir haber bu çok sevindirici Vedat... :D

Geri