[Eski] Web tasarımına nereden başlanır?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sen de haklısın ancak;internette HTML ile ilgili birçok kaynak var.HTML öğrendikten sonra senin dediğin gibi notepad yeterli.FrontPage bence en basit olanı.1 Haftada sökmüştüm.Hem FrontPage kullanımını,hem de HTMLyi.Notepad yerine yazılım kullanma sebebim,önizleme fonksiyonu oluşudur zaten.

Saygılar...

web tasarıma ilgilenen kendini ilerletmek istiyen arkadaşlar bence herşeyden önce yenilikleri takip etmeliler.
tamam herşey <html> <title> ile başlıyor olabilir :) ama devir flashscript devri, 8) frontpage yapabileceğin en iyi şey tablo ile çalışmak layer diye birşey yok pc de yaptığın mac ta bambaşka birşey görünüyor :D. kafayı çalıştırırsan grafik tabanlı çalışan ditörlerin yaptığı birçok şeyi hotdog yada en basitinden notpad dede yapabilirsin ama örneğin; 13 ve birbiriyle eşit olmayan hücreli bir tablo, bunun içinde vesaire şeyler ,bir form, ve kimi hücrelere script olduğunu varsayalım, bunları kafamızda toparlayıp, kurgulalamız ve denememiz en iyi ihtimalle 15-20dk. alır. piyasada bilinen herhangi bir editörle iki sağ klik 4 de sol klik :D . meslele bu .
zaten web tasarımı konusunda ileerlemek isteyen herkez ister istemez kodları ve onların kullanım olaylarını ezberler heleki php yada sql olayına girdiyse. Çünkü bunalrın yanında html çok basit kalıyor ve kendimize " yahu bence onca zaman bunlarlamı oyalandım " dedirtiyor.

neyse konuyu fazla dağıtmamayayım. Bu arada evinde photoshopu olanlar ilk etapta yeni program masrafına girmeden birşeyler yaratabilirler . ancak çok geniş imkanları yok. Zira Piyasada sıklıkla kullanılan macromedia ürünleri hiçte ucuz değildir. ilk etapda eldekilerle ve freeware ile gitmek daha mantıklı gelyor. Kaldıki internet web tasarımcılığı konusunda başka hiçbir alanda bulunmadığı kadar kaliteli ve çeşitli yazılım bulunmakta. Zira grafik için fireworks shockwave için flash grafik ve imaj işleme için fireworks editör dreamweaver işin içine birde vektörel çizimler girecekse freehand hepsi altalta topladığında çıkan parayla prova stüdyosu yaparsın :D.
Birde bu iş ekip işi yani bir site inşa eden ekipte kod yazanı ayrı imaj işlemleri yapanı ayrı script yazanı ayrı müşteriye laf anlatanı ayrı. eğer kendine bununla ilgili profesyonel bir gelecek düşlüyorsan kendine bir uzmanlık seçmende faydana olacaktır.

Son olarak geçen yıl bir firmada çalışırken gittiğim ve gerçekten çok kaliteli ve makul bir fiyata eğitim veren( bilge adam ile karıştırmayalım :) ) bir yer var, daha doğrusu bir dernek, bu iş için çok kom,k paralar alıyolar. adi TÜBİDER mecidiyeköyde inin aslı böreğin sokağından girin elli metre ilerde soldaki bina :D
hemen linki de veriyim burada yapılacak eğitimlerin programını bulabilirsiniz. Bir de hatırlatma: burada yalnız html değil bileşim sektörünü ilgilendiren hemen her konuyla ilgili kurslar açılıyor. Faydalı bir yer :)

TÜBİDER

sektörel dağılımda şu anda

+ puanlar
tabii ki her şeyden önce HTML'e manual müdahale edecek kadar bilgi, basic-flash kullanabilme yeteneği, en az bir web programlama dili, ilgili dil ile muhakkak veritabanı kontrolü, bunun için de mesela SQL,
bunun yanında grafik deneyimi güzel bir artı puan olmakla birlikte,
+ buçuk: Linux kullanmış olmak.

++
XML, JavaScript ve CSS, DHTML, AJAX vb. gibi HTML içine gömülebilen düzenleyici etkenler. Aslında JavaScript'i neden yukarıdan web programları arasından alıp buraya koydum bilmiyorum ama bence JavaScript'e hakimiyet güzel bir artı puan.
AJAX özellikle türkiye'de nedense az kimsenin bildiği bir uygulama. İlk boş vaktimde öğreneceğim şey.

+++ puanlar
object oriented programlama, UML gibi daha kompleks projeler için gereksinim olabilecek hadiselerde en azından temel bilgi, deneyim ++ puan kazandırıyor.

++++
.NET üstüne kapsamlı deneyim/bilgi, ya da büyük bir Java/C++ vb. vb. projesinde yer almış olmak. Dil önemli değil, daha çok deneyim diyelim aslında buraya. Önemli bir programlama deneyimi olmak.

EKLER
şirketler masrafsızlık için PHP ve MySQL seçerken, profösyonel projelerde Java ya da ASP kullanılıyor. PHP'nin serkeşçe seyri sanırm makro projelerde paralı olmasına rağmen kullanılmasında belki etken olabilir.
ASP bilmediğim için hep eksik hissettim kendimi. Belki de bilmediğimi zannediyorum. Malumunuz diller birbirine benzer.
PHP'nin avantajı bedava olması, öğrenciler okulda bunu öğrenince şirkette de bunu kullanıyorlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri