[Eski] Windows Vista

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MrBarrish

Yeni üye
Nedir ne değildir hakkında neler duydunuz?
Beta sürümleri ortalarda dolaşıyor. Ayrıca kendisinden bir devrim olarak bahsediliyor. Birde duyduğuma göre sistem gereksinimi olarak 512 MB RAM istiyormuş bizim için kötü bir haber olabilir. Bu kadar RAM istemesi sanırım görsel olarak da baya cafcaflı olacağını gösteriyor.

Ben simdilik "geciniz!" diyorum. Epey radikal degisiklikler var bu isletim sisteminde, tum grafikler artik vektor vsvs galiba. Bir de onemli degisikliklerden birisi sistemin altyapisi "managed" kod, yani Microsoft .NET ile yazilmis bastan.

Gecenlerde 2 surumu de elime dustu. Ilk yayimlanan beta 1 ve 1 hafta once yayimlanan beta 2. Ikisi de daha cok teknoloji demosu gibiydi. Cok degisen birsey gormedim icon'lar ve effect'lerden baska. Audigy ses kartini bir turlu tanitamadim ve cok fazla da ugrasmak istemedigimden sildim en sonunda. Simdilik gorundugu kadariyla pek bir degisiklik yok sistemde kozmetik degisiklikler disinda. Tabi arkada calisan yeni bir suru servisi falan saymazsak. Eger duzgun calistirabilecegim bir beta cikarsa bir review olayina girerim ufaktan...

vista.jpg

A Windows Vista Premium Ready PC includes at least:

1 GHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
1 GB of system memory.
A graphics processor that runs Windows Aero
128 MB of graphics memory.
40 GB of hard drive capacity with 15 GB free space.
DVD-ROM Drive
Audio output capability.
Internet access capability.

Vista x64 e geçmemle birlikte ses kartı almamı zorunlu ertelemiş sistem. Fakat asio4all ile mevcut ses kartımla 2ms ye inebiliyorum hala(Audigy LS). Fakat performans olarak işlemcinin gücünü daha iyi ortaya koyuyor, o yüzden bekleyeceğim sürücülerin çıkmasını.

Özellikle giriş seviyesindeki ses kartlarının bazılarında Vista x86 (32bit) için bile anca çıktı sürücüler. daha Vista X64 için ortada bişi yok. Benim gibi Vista x64 kullanan biri bu ses kartını kullanamayacak ne yazıkkı :( Bundan dolayı en azından 64bit sürücüler çıkıp yorumları görmeden biraz beklemek lazım.

Vista su anda hiç guzel bi izlenim yaratmadı ama ilerki SP lerle bişeler duzelecek die umuyorum.Cok guzel yanları da var cok kotu yonleride.Ornegin sadece masaustu ortamnda 900 mb ram kullanıo.bunu optimize ederek dusurebilirsiniz ama yinede fazla.O yuzden yaygınlaşması biraz sıkıntılı....

Sırf sorun bu işletim sistemi. Komşum yeni bir bilgisayar almış. Vista işetim sistemi var. Daha bir ay olmadı sistem sorun çıkardı. Sorunda şu :

İşletim sisteminin otomatik güncelleştirmeleri açık durumda. Son güncelleştirmeleri tamamlamış. Ardından bilgisayarı kapatmışlar. Ertesi gün bilgisayarı açtıklarında ise güncelleştirme yapmaya çalışıyor ama yapamadan kendisi otomatikman geri sayım yapıp kapatıyor. Sürekli aç-kapa yapıyor sistem. Gelde delirme. Sorunda format ile çözüldü.

Zaten sürücülerinin çıkmaması, destekleyen programlarının olmaması başlıbaşına sorun. İşlemciyi daha iyi kullanıyor demiş bir arkadaşımız. Ben buna katılmıyorum. Tam aksi bir durum söz konusu. Performans sıfır bence. Bu sistemin sorunları çözülene kadara hayatta kullanmam. Buda bir 3 seneyi bulur sanırım. Bir daha aldıgım bilgisayara artık.

abartısız önümüzdeki 5 yila kadar vista kullanilmaz. vista sistem güvenlik aciklari olarakta performans olarakta tercih edilmeyecek bir isletim sistemidir. microsoft görüntüden cok işleve öndem verseymiş keşke. dos zamanlarini unutmuslar galiba

Şu anda kullandığım Vista ile gelen dizüstü bilgisayarda tek bir problem bile yok.
Son 2-3 yoruma kesinlikle katılmıyorum. Vista ile çalışarak müzik yapan arkadaşlarım da var.
Ayrıca yazılımlar RAM üzerinden çalıştığı için Windows XP'den daha hızlı gibi.
Ayarlamasını da biliyorsanız, kesinlikle XP'ye hız olarak fark atar.
Artık Vista ilk çıktığı zamanlardaki kadar bug da içermiyor. Geçen sene ile bu sene arasında büyük bir fark var. SP1 da gelince çok iyi olacak bence.

Söyledikleriniz dogrudur... bende uzun süre kullanmadim vistayi yani yapamadim fazla cevremdekiler ve nette okudugum yorumlara bakilirsa cogu insan memnun degil vistadan... Ben biraz görsellikten uzak performansa bakarim(yani kisisel olarak)... Gerci bilgisayar konusunda deneyimli olan insan vistada da rahat olur 98de de. insanlarin bilgisayar konusunda bilgisizligi etken olabilir bilirsiniz biz türkler iste... Bilgisayari kapat ac derler monitörü kapatir acar yaptik sanariz. Yazdiklarim kisisel görüslerim fakat biraz eksik oldugunun farkina suan vardim. Insanlarin suanda vista tercihlerinin sebebini merak ediyorum.(kötü anlamda degil harbiden merak)
Dedigim gibi vista hakkında kesin bir kullanici olarak bilgilere sahip degilim sadece kullanip görüklerim...

Çoğumuz işletim sistemi konusunda bize sunulan ya da dayatılan şeyleri yapıyoruz.

Vista benim de 'tercih ettiğim' bir işletim sistemi değil. Ama aldığın donanım onunla geliyorsa, ve çalıştırıp kullanabiliyorsan direnmenin de pek bir alemi yok. En azından benim için. Örneğin bir Macintosh alsam, 'İlla ona da Windows XP kurayım' diye uğraşmam.

Kız kardeşim de dizüstü aldı, o da 'XP olsa' dedi, ama sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Wireless modem-router'ı ve bağlantıyı kendi kendine kurdu sistem. Alet: 'yeni bir wireless bağlantı donanımı buldum, kurayım mı' gibisinden bir şey sordu. Ne driver sorunu oldu ne de başka sorun. MAC adresini girdim, o kadar - zaten onsuz da olmaz.
Vista'ya alışmak da sanıldığı kadar zor değilmiş. Ben onu farkettim son 6 ayda.

vista sp1 de çıktı.Kurdum hemen, deneme amacı ile ciddi performans vede driver iyileştirmeleri olmuş.Tabi benim eskiden çalıştıramadığım programlar gene çalışmadı ve de xp pro DAW editionuma geri döndüm.

Ama yeni ses kartıları + yeni sistemlerde audio kayıt teknolojisinde 64bit processing avantajınında bir kenera bırakılmaması gerektiğine inanıyorum.Cakewalk Sonar 7.0.2 de 64bit audio processing özelliğini açınca sanki (psikolojikte olabilir) daha bir ferah kayıt aldım.

Benim için daha 1 sene var ama o bir senin geçmesinide sabırsızlıkla bekliyorum hani :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri