[Eski] Windows Vista

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Windows Vista kullanmaya başlayanlar var mı? Yeni işletim sistemi ile ilgili bildiklerim istediği yüksek konfigürasyon, görüntü güzelliği ve en düşük versiyonunun mevcut XP'lere göre bir yenilik getirmemesi.

Bir müzik bilgisayarında kullanılmak üzere nasıl bir işletim sistemidir acaba.

Daha driverlar çıkmadığı için denemeye kalkışmadım.Maudio daha vista driverları çıkarmamış ekran kartımda daha desteklemiyor. Epey bir vakte ihtiyaç var oturması için.Ben 6-7 aydan önce cesaret edemem kurmaya herhalde.

bencede şuan için gereksiz bir yazılım, sorunsuz olarak çalışması için @Mahcem' in dediği gibi bir kaç sene lazım.. kurmayı hiç düşünmüyorum bir çok sorun çıkarıcak başımıza.. :)

Microsoft, XP'ye desteği kesmediği sürece XP ile devam edeceğim.

Aslında kesse de, muhtemelen DAW makinem bir 5 sene daha XP ile güzel birşekilde çalışır.

Ýlk defa bilgisayarýmý bir üst windows sürümüne yükseltmek için hevesli deðilim.Genelde bu geçiþleri ilk yapan ben olurdum. :)

Microsoft da windows da tu kakacýlardan deðilim, olmadým asla zira windows ile her zaman çok stabil bir sistemim olmuþtur ancak vistanýn ne yaparsan yap büyük bir yük ile geliyorum havasý beni uzak tutmaya yetiyor, 64 bit ve çift çekirdekli bir iþlemci kullanmama raðmen. Çevremde de bir çok kiþinin benzer bir yaklaþým segilediðini görüyorum, microsoft herkesi vistaya yakýn zamanda geçirmek için gerekli kanallarý kullanacaktýr tabi ki, zira kullanmamýz elzem olan programlar vista ile çalýþmaya baþladýðýnda ve o sistemin potansiyel avatnajlarýný kullandýðýnda insanlar pýtýr pýtýr geçmeye baþlayacaktýr, iþler böyle yürüyor.

Ancak bilgisayarýmý daha çok canlý performans için kullandýðým için malesef öyle riskler alamýyorum artýk. Stabil XP sistemimden memnunum. :)

Denemesi bedava. RC1 sürümünü indirip kurdum ikinci bir partisyona, vakit bulursam müzik yazılımlarını kurup deneyeceğim. Böyle konularda en iyisi birinci elden denemek.

(Microsoft sitesinden hala indirilebiliyor mu bilmiyorum ama)

RC1 sürümünü Microsoft kendi sitesinde kapatmış. Zaten bu Vista'nın birden fazla sürümü mevcut bu hangisinin deneme sürümüydü acaba. Daha önce de söylediğim gibi fiyatı en düşük sürümünün yer kaplamaktan başka yaptığı bir şey yok diyenler var.

Ben bilgisayarımın bir bölümüne vista kurdum. Müzik için ayrı bir XP kullanıyorum. Ancak izlenimlerim şu doğrultuda; sanki vista kurulu bölüm daha verimli ve hızlı çalışıyor. Tabi müzik yazılımlarında denemek daha gerçekçi olur bizim için, fakat bu izlenimimi yine de aktarmak istedim. Kurduktan sonra bilgisayarım daha güçlü bir sistem gibi geldi bana.

Konfigürasyonum
Pentium D 2.8
1 GB ram
200 GB HDD
E-mu 0404
Ati x1600 pro
vs...

Selamlar; Lightsaber - E-MU'nun driverlari henuz yoktu sanirim, generic driver mi kuruyor?

Vistayi sirkette bir kac bilgisayara kurduk, genel olarak ben begendim, kullanimi vs cok rahat, goze guzel geliyor ve bu goze guzel gelen seyler video kartina yukleniyor sisteme yuklenecegine.
Simdilik sorun yazilimlarin ve suruculerin durumu, bir cok yazilimin guncellenmesi gerekiyor, ve cogu surucu hazir degil.
Burada gayri-resmi vista uyumlu programlarin listesi var:
http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/W ... ility_List

XP ve vista karsilastirmasi suradan okunabilir (ingilizce)

http://www.tomshardware.com/2007/01/29/xp-vs-vista/

Ozetle cok da buyuk fark yok ayni donanimda.

Generic driver'ı kullanmıyor. Tanıyamıyor yani. Ancak güncelleştirmeler yaparsanız e-mu audio processor driverlarını indirmeyi öneriyor. Ben müzik işlerini hala XP'de yapıyorum kurmayı denemedim. Açıkcası E-MU'nun ilk çıkartacağı driverlardan da hiç umutlu değilim. Şimdiye kadar konuştuğum herkes E-MU'nun driver yazma konusundaki beceriksizliğinden söz ediyor.

Ayrıca Windows Xp için kullanılan driverların bir çoğu da vista için kullanılabiliyor. Ben TV kartımı direkt eski driverlarla tanıttım. Gayet iyi çalışıyor.

Ben Vista'yı biraz gereksiz buluyorum, hem fiyat hemde şu an yaşanan sorunlar var driver sorunlarından dolayı. Açıkcası arayüz oldukça başarılı olmuş ama XP'de desktop managerlar kullanarak benzer bir arayüz edinebilmek olasıl. En büyük dezavantajı hem oyun oynayayım, hem media center olsun gibi ihtiyaçlar farklı farklı ise Ultimate sürümü çok pahalı ve sistemi kasıyor. Her ne kadar bir çok dergide benchmark'lar hep Vista lehine ise, gerçekte benim izlenimim pek öyle değil. Şu an en mantıklısı XP'ye devam etmek bence.

lightsaber' Alıntı:
Şimdiye kadar konuştuğum herkes E-MU'nun driver yazma konusundaki beceriksizliğinden söz ediyor.

Bende emu kullanıcısıyım mesela ne gibi problemlerle karşılaşılmış savunma anlamında değil karşılaştırma için.

Selamlar,

Beş kuruş etmez.

Geçen aylarda bir bilgisayar fuarında Bilge Adamın Vista tanıtımına katıldım. Bakınmaya başladığımın ilk dakikası (Not Responding) hatasını şanına yakışır bir şekilde verdi. Ben de buna nispet bu güzel notunu masa üstü yapıp ne menem olduğunu tüm dünyaya haykırdım kendimce..

CC

Bir, iki sene icinde gececegim, henuz sonar harici hic bir program WaveRt adli yeni surucu sistemini kullanmiyor ( ASIO ve WDM yerine gelecek olan sistem).
Zaten bir cok ses karti imalatcisi da, bu suruculeri yazmis degil.
Ama bir kez devreye girince, yazilimlar windowsdaki k-mixer'e girmeden ses kartlari ile direk iletisim kuracaklar.
Bu da bizim icin cok daha az gecikme (latency) ve daha az islemci gucu harcayarak kayit ve mix yapma imkani surecek 8)

Ben de onu duymuştum Burak.

DirectX de aradan çıkacak. Aslında teoride güzel kesinlikle. Sağlam sürücüler yazıldıktan sonra denenebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri