[Eski] Windows XP SP2 platformunda PT HD 8.0.3'ten sonrası

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

BoraUslusoy

Yeni üye
Avid resmi olarak en son HD 8.0.3 ile XP SP2'yi destekliyor, ben de tam orada duruyorum. 8.0.4 , 8.0.5 ve 8.1 XP SP3 destekliyor. SP3'ü kurmak istemiyorum, daha önce eski bir kaç laptopa kurduğumda makineleri neredeyse işlevsiz hale getirecek kadar kasmıştı.

Ancak Waves Musicians Bundle II'de gelen bazı RTAS Renaissance plug in'leri şu an kurulu olan HD 8.0.3 cs2'de kitlenmelere noise burst'lere sebep oluyor. Bir yandan da Waves update'leri olup olmadığını da kontrol ediyorum.

Aynı platformda, anılan Waves plug inleriyle sorun yaşayan var mı? SP2'de HD 8.0.3'ün üzerinde bir versiyonu sağlıklı çalıştırabilen var mı?

Sorun çözüldü. Şöyle ki:
Waves Answer base'in dediğine göre bazı Avrupa isletim sistemleri Pro Tools'da çökmelere sebep oluyor. Nitekim benim sorunum çözüldü:
Pro Tools crashes on European Windows OS
Please take these steps:
1. Go to Start Menu > Settings > Control Panel.
2. Select Regional and Language Options.
3. Click on the Customize icon.
4. Make the following changes:
- Decimal symbol: . (dot)
- Digit grouping symbol: , (comma)
- List separator: , (comma)
- Negative number format: -1.1
------------------------------------
WUP süresi içinde değilseniz satın almış olduğunuz Waves ürününe teknik destek verilmiyor. Oysa WUP sadece yeni bir işletim sistemine geçtiğinde yeni versiyonu ücretsiz elde etmek için şart denirdi. Çok ayıp bence. Waves'le hakkaten With or Without You durumları. Bir daha Waves alırken 2 kere yerine 3 kere düşüneceğim. Millet o kadar lafı boşuna söylemiyormuş demekki. :evil:
-----------------------------------
Çözümü bulana kadar SP3'e terfi etmek, ardından HD 8.1.1 yükleyip geri kaldırmak, sonra geri dönüp 8.0.5 kurmak gibi atraksiyonlara girmek zorunda kaldım. 8.1.1'de Aurora'yı görmedi. :x
Vedat ve Caci keşke PC'de (de) olsaydınız. Şu postuma siz bari bir cevap yazardınız hiç değilse. :D
Sakın mac/pc tartışmasını kışkırtacak mesaj yazmayın. İkinci HD setup'ın Mac Pro'da, bu sistemin PC'de kalması gerekiyor, nokta. 8)

selam'lar siz iyi hoş diyosunuzda ben bu pro toolsu ne sp2'de nede sp3'de çalıstırabildim cd orjinal m-audio fast track pro usb ile gelen cd 7,4 pro tools ama bir türlü çalısmıyor. bakınız burda sorunumu yazdım aldığım hatayı yazdım mahcem abi yardımcı oldu ama çalıstıramadım galiba olmiycak cubase devam :( viewtopic.php?f=6&t=32685

Geri