[Eski] windows xp tercihi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nimbostratus

Yeni üye
uzun aramalarım sonucu laptop modeli konusunda karar verdim fakat ufak bir sorum var.almayı düşündüğüm modelin içindeki windows xp türkçe.şu ana kadar ingilizce windows xp kullandım ve çok fazla bir sorunum olmadı.acaba kullanacağım production programlarımla (ableton,fruity vs...) türkçe windows xp düzgün çalışır mı?

bence hiç bir sorun yaşamazsın. sadece TÜRKÇE yani başka bir farklılık yok ki eng Xp ye göre...

kullandığın programları sorunsuz kullanırsın bence...

elinde xp ingilizce varsa daha sonra onu da yükleyebilirsin... türkçe kalcak diye bi zorunluluk yok ki :wink:

kolay gelsin...
mcan.

Ben yýllardýr TÜRKÇE windows kullanýyorum.Programlarla ilgili bir uyumsuzluk hiç yaþamadým.

Ben de yıllardır Türkçe kullanıyorum ancak kuzenim İngilizce kullanmaktan yana ve bana da baskı yapıyor, nedeni ise güncelleştirmelerin önce İngilizce versiyonunda olduğu ve Windows da zaten henüz bir takım bug lar olduğu tam hatırlamıyorum ama Eng. versiyonunda 500 ün üzerinde kod hatası diğer versiyonlarda bunların 1500 civarında olduğunu söylüyor. Bu arada kendisi Amerika 'da bilgisayar mühendisliği bitirmiştir. Ama ben yinede Türkçe kullanmayı sürdürüyorum ve hiç bir problemim yok.

DazeJar' Alıntı:
Eng. versiyonunda 500 ün üzerinde kod hatasý diðer versiyonlarda bunlarýn 1500 civarýnda olduðunu söylüyor.

Bildiðim kadarýyla Türkçeleþtiriken ayrýca bir kod hatasý oluþturmak diye biþey olmamasý lazým çünkü , yeniden kod yazýlmýyor sadece gözüken komutlar farklý dillere çevriliyor.

software' da sorun yaratmaz ama işletim sistemine yapmış olacağım yamaları yüklerken 2 kez düşünmeni öneririrm :wink:

noyan' Alıntı:
software' da sorun yaratmaz ama iþletim sistemine yapmýþ olacaðým yamalarý yüklerken 2 kez düþünmeni öneririrm :wink:

Ýþletim sistemine yamayý yapan kim ? Ben mi , sen mi yoksa Microsoft mu ?

DazeJar' Alıntı:
Ben de yıllardır Türkçe kullanıyorum ancak kuzenim İngilizce kullanmaktan yana ve bana da baskı yapıyor, nedeni ise güncelleştirmelerin önce İngilizce versiyonunda olduğu ve Windows da zaten henüz bir takım bug lar olduğu tam hatırlamıyorum ama Eng. versiyonunda 500 ün üzerinde kod hatası diğer versiyonlarda bunların 1500 civarında olduğunu söylüyor. Bu arada kendisi Amerika 'da bilgisayar mühendisliği bitirmiştir. Ama ben yinede Türkçe kullanmayı sürdürüyorum ve hiç bir problemim yok.

Bu bilgi Canada da yaşayan yine bilgisayar mühendisi olan arkadaşımdan banada geldi. Ancak bende bugüne kadar hiç bir problem yaşamadım. Ancak PT yi İngilizceye kurulması konusunda Compel daha uygun olacağı söylendi.

Türkçede ki en büyük sıkıntı Microsoft Türkçesiydiki zamanla alışıyorusn 95 ten bu yana ama hala şunu anlamış değilim

"hard disk uyumsuzluk (yada uyumluluk) kipini kullanıyor"
Onulmaz hata (Yanlış hatırlamıyorsam artık pek görünmüyor)
Anlayan varsa beri gelsin :lol: :lol:

Ben Windows'un türkçesine alýþamýyorum bir türlü, ne demeye çalýþtýðýný anlamýyorum genelde, ingilizce terminolojiye alýþkýn olduðum için. Bu yüzden hep ingilizce kullanýyorum, ama Türkçe windows ile ilgili herhangi bir ekstra sorunun olmamasý gerekiyor.i

Ýþletim sistemi bir hata verdiðinde orijinal ingilice hatayý google daaratýrsan sorununun çözümü ile ilgili pek çok yere rastlayabilirsin, ama Türkçe hata mesajlarýnde öyle bir þansýn pek olmuyor bu arada, bu da önemli benim için.

BrN' Alıntı:
noyan' Alıntı:
software' da sorun yaratmaz ama işletim sistemine yapmış olacağım yamaları yüklerken 2 kez düşünmeni öneririrm :wink:

İşletim sistemine yamayı yapan kim ? Ben mi , sen mi yoksa Microsoft mu ?

Service pack 1-2 şimdi Offical Korsan olan 3 :roll: versiyonun farklı dillerde bilgisayara aktarılması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri