[Eski] WinRar CRC Failed

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

wareyha

Yeni üye
Dosyalarımı arşivleyip CD ye kopyalamıştım fakat şimdi kullanmak istediğim de "CRC Failed" böyle bir hata veriyor ve açamıyorum.. ilk önce sorunun CD'nin formatında olabileceğini düşündüm ama dosyayı HDD ye kopyalayabiliyorum ve boyut aynı, bu sorunu düzeltebilirmiyim bir fikri olan var mı?

Önce sorunun nerden kaynaklanabileceğini söyleyeyim:
1) Hardiskten veriler okunurken yada yazılırken hata oluşmuş olabilir.
2) CD'ye yazarken yanlış yazmış olabilir.

Sorun CD'nin formatı ile ilgili değil. CRC bir çeşit hata tespit yöntemidir. Dosya boyutu aynıdır ama içeriği değişmiş sonuç olarak.

Eğer dosya çift tıklanınca winrar açılıyorsa, sadece dosyaları çıkartırken crc hatası oluyor ise şunu dene:
Dosyayı açınca Repair diye bir buton olmalı onu tıkla. Yok ise menülerde vardır muhtemelen. Var ise dene. Ama öyle bir seçenek olmaya da bilir haberin olsun.

Eğer böyle bir şey ile karşılaşmak istemiyorsan bence dosyaları arşivledikten sonra winrar ile test et. Çıkartmana gerek yok, test (yada check) diye bir buton olmalı. CD'ye yazarken de daha düşük hızla yazmayı dene.

cok eskiden bana da olmustu, dosya aciliyor , rarlayip cdye aktariyorum, acilmiyor, bende ki sorun virustenmis, herhalde kopylarken veya rarlarken virus hoplayip duruyormus, nortonla temizledikten sonra problem kalmadi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri