[Eski] Xaphoon - Cep Saksafonu :)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

saksafon çalmayanlar için yapýlmýþ sanki, ben tuttum mesela..

bu arada Bb olana fiyat farkýný yansýtmýþlar direk, tam türk aklý.. 1 inç uzunmuþ :lol:

http://xaphoon.easystorecreator.net/

akustik ortamlarda, piyano da yoksa eğer, bir klavyeci için çok faydalı bir 2. enstruman olabilir. Aslında nefesli enstruman çalmak isteyenler için de başlandıç olarak blok flütten de daha faydalı olur sanırım.

benim de çok hoşuma gitti :)

Valla tam bana göre, alırım öğrenirim ben bunu. Ya da mantığını çözüp burada yaptırsak birine? :lol:

açıkçası ben de düşünüyorum almayı.. siteden kontrol ettiniz mi türkiye'ye shipping var mıymış? 100$'ın altındaki modelleri vergi ödemeden getirtilebilir gayet.

burda yaptýrmýþken 12 tondan yaptýrmak lazým ayrý ayrý :lol: fazla da kasmýyalým.. :lol:

klonu çýkar bunun kesin..

sipariþ verip de bilgilendirmeyen ne olsun.. (gidip gümrükten mi alýnýr babýnda, hiç kasmadan direk kapýya gelirse ben de alabilirin)

bu saksafon ağızlığı beni düşündürdü biraz, üflemesi çok sorun olur mu acaba? özellikle de blok flüt ve mızıkadan başka üflemeli alet çalmamış olan çoğu türk insanı için?

Sitede de "The Xaphoon and Pocket Sax require more wind pressure than a recorder player is accustomed to. You have to use your lip muscles a little differently, too -- essentially the Xaphoon requires same playing skills that a sax player has" gibi bir açıklama var tabiy ama, denemeden anlamayacağız galiba.

olcay anar' Alıntı:
cd'si var 25$, onu da almak lazım..

Aslında onu alana kadar klarnet ya da saksafon çalmayı bilen arkadaş bulup bir iki soru sorsak yeter gibi geliyor bana. Zira asıl sorun üflemesi, geri kalanı parmakları çalıştırmaktan ibaret.

Geri