[Eski] XP'de ramları sonuna kadar kullanmak?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

NEG

Yeni üye
XP'de ramları sonuna kadar kullanmak?

2GB Ram var fakat Adobe Audition'la çalışırken en fazla 900MB ram kullanıyor. Vista ile denememde bir hayli yüksek rakkamları görmüştüm.

Bir yolu var mıdır acaba sonuna kadar kullanmanın? Ya da bir ayar ile ram kullanımını Vista'daki gibi yapabilmemin?

Belki biraz daha açmakta fayda olacak;

Vista'da Audition'la çalışırken ram kullanımı bir hayli yüksekti. 1,6 GB'ları görüyordum, Bu da çalışmaya hız kazandırıyordu!
Ancak XP de 900MB'ı geçemiyorum. Sürekli HD ile alışveriş yaptığından çalışma/işlem hızım düşüyor.

Vegas kullanırken bu durum oluşmuyor yani Vegas'ta ramlar 1,6 GB'a kadar kullanılabiliyor!

Audition'da yapılabilecek bir ayar var mı?

XP de yapılması, eklenmesi gereken bir yazılım ya da bir ayar var mı?

Sanırım o sınırlama Adobe Audition'dan kaynaklanıyor. XP'de 3GB sınırına kadar hafızayı kullanabiliyorsun (SP1'e kadar 2GB, sonrası 3GB'ye izin veriyor diye hatırlıyorum).

Audition ayarları konusunda ise bilgim yok, o programı hiç kullanmadım.

M.

Adobe Audition'da preferences'de wave cache bölümünden ram kullanımını yükseltebiliyorsun fakat Vista'da, bu ayarlar standartken denediğimde, yukarıdaki sonuçları vermişti.

Böyle yükseltmenin yan etkisi var, daha Audition açılınca ram rezerve ediyor ve başka yazılım çalıştırınca sorun çıkartıyor.
Vistada yüklenebildiğin kadar yüklenebiliyordum...

Vistaya geçersem sadece bu yüzden geçebilirim ama çözebilirsem ömür boyu geçmem:)

Konfügürasyonunuzu bilmiyom fakat madem ses/grafik işleriyle meşgulsünüz ve nihai amacınız "hız", o halde macintosh alacaksınız. Yok maddi açıdan zorlar diyorsanız o halde bitane extrem işlemci alacaksınız. Makinanızın ve/veya yazılımınızın çok ram kullanması işini iyi yaptığını göstermez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri