Evet sonunda aldým bilgisayar.
Aldýðým yer Kadýköyde Focus Bilgisayar isimli bir yer. Bu þirket daha çok gamerlar için uygun fiyatlarla custom ürettiði laptoplarý ile ünlü. Yani kendileri bir marka oluþturmuþlar ve o isimden satýyorlar bilgisayarlarýný. Donanýmhaber forumlarýnda Kullanýcýlarýn sorularýný da yanýtlýyorlar, kendileriyle olan iletiþimim ve diðer kullanýcýlardan gördüðüm feedback, þirketin gayet güvenilir ve müþterisine desteði tam bir þirket olduðu yönündeydi, gittim konuþtum.
Þimdi daha çok oyun oynayan kiþilere laptoplar tedarik etitkleri için bütün modellerinin üzerinde 256mb-512mb arasý ekran kartlarý var, fiyat da uçuyor haliyle. Benim ekran kartý ihtiyacým yoktu, oyun oynayan bir ideðilim, bu konuda bir þey yapýp yapamayacaklarýný sordum, onboard ekran kartlý bir bilgisayar çýkarttýlar bana, verebileceðim paraya göre, ve içime sinen bir bilgisayar aldým. Özellikler þöyle:
Core 2 Duo T7200 2ghz 4mb cache iþlemci
1gb 667mhz ddr2 ram
80gb 7200rpm HD
Centrino duo paketi(intel chipset, intel wireless network, intel iþlemci)
Intel onboard ekran kartý
15.2" WXGA Parlak ekran
2.8kg kadar sanýrým.
Dahili bluetooth yok ama bluetooth adaptör hediye ettiler.
Kamera ve parmak izi aygýtý yok, ihtiyacým da yok.
DVD Writer var
3 x usb 2.0
1 x Firewire
Onboard ethernet
Sanýrým bu kadar.
Benim için en avantajlý olan yaný, þu an hemen hemen hiç bir notebook üzerinde bulunmayan t7200 iþlemci oldu. 2000$ altý bir modelde bu iþlemciyi þu an bulmak gayet zor(araþtýrdýðým kadarýyla). 7200rpm için hd boyutundan feragat etmek zorunda kaldým. 7200rpm 80gb bir disk, 100gb 5400rpm bir diskten 40-50$ daha pahalý, büyük bir 5200rpm yerine ufak bir 7200rpm aldým.
Zaten eski harddiskimi external oalrak depo olarak kullanacaðým, kayýtlarýmý bu bilgisayarda yapabileceðim için hd hýzý çok önemliydi, ve depo olarak kullanmadýðým sürece fazlasýyla yeterli bir harddisk.
Hepsi için 1200$ + kdv verdim.
Þu an iyi geçiniyoruz kendisiyle, kurulmam taþýnmama tamamlanýnca a k mý kara mý iyice belli olacak. Þu an gayet memnunum.
Yardýmcý olan herkese teþekkürler(ben her ne kadar bildiðimi yapsam da yine

)
Sevgiler.