[Eski] YAMAHA DTX mi? - Alesis Dm5 mi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

musicapuerte

Yeni üye
Merhaba, Bu cihazları tanıyan arkadaşlara bir sorum olacak : bu iki drum modülünden hangisi tercih edilmelidir. Elbette çok çeşitli drum modülleri arasında bu ikisi önemli cihazlar olmayabilirler ama bunlardan birini tercih edersem takasla alacağımdan benim için rahat olacak.

Kullanım alanım şu : sahnede digital piyano çalarken (akustik piyano sesiyle) arkadan destek verecek bir kick istiyorum. drum modüllerinin seslerini tanımıyorum. Aradığım kick sesi mümkün olduğunca doğal ve tatlı olmalı. Aksi taktirde çok sinir bozucu olabilir. Cihazları tanıyan arkadaşlardan fikirlerini rica edebilir miyim?

Alesis sr-16'yı da yukardaki bahsettiklerime ekliyorum. Ben bu cihazlardan anlamıyorum ama bahsettiğim bu 3 cihaz farklı kategorilerde sanırım. İkisi yani Alesis sr-16 ve Yamaha dtx aynı kategoride. Alesis Dm5 ise farklı bir kategoride. Yorumlarınızı bekliyorum.

ALESIS SM-16

ALESİS DM5

Drum machin olayından pek anlamam ama , daha önce bu ikisinin karılaştırıldığı bir video izlemiştim . Alesis çok daha gerçekçi ve hoş soundlar destekliyordu , tabi videodan nekadar anlaşılır bilemem ama , çoğu kimse Alesis tercih ediyor .

Geri