[Eski] yamaha mo ve motif es sesleri birbirlerine aktarılabiliyormu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

inanckanarya

Yeni üye
arkadaşlar uzun süredir motif 6 ve motif es7'yi beraber kullanıyordum. motif 6'yı sürekli taşımaktan bel ağrılarımın artması sonucu değiştirmeye karar verdim ve motif 6 klavyemi mo6 ile değiştirdim. fakat motif 6 kalitesini geçtim, motif es kalitesini bile mo6'da bulamadım. motif es'te olupta mo6'da olmayan, mo6'da olupta motif es'te olmayan sesler mevcut. bunları birbirlerine aktarabilirmiyiz? aktarabilirsek nasıl aktarabiliriz? uzantıları birbirlerini tutuyor mu? bu konuda bana yardımcı olursanız çok memnun olurum...

motif classic ve motif es'i beraber kullanmanızı tavsiye ederim... uzun süre kullandım ve motif 6'mı sattığıma pişman oldum. bu pimanlığımı gidermeme yardım edin nolur...

MO-6 da, Motif ES-6 da aynı sample wave'leri kullandığı için pratikte MO-6'daki sesler Motif ES-6'da da çalışır. Ancak bildiğim kadarıyla ES-6'ya sample ses atılabiliyor. Buna göre ES-6'ya sample olarak atılmış ve düzenlenmiş sesleri MO-6'da çalıştıramayacağınızı düşünüyorum.

MO-6 tuşe ve polifoni açısından ES-6'nın gerisinde olduğu doğrudur, ama ifadenizden klasik Motif-6'nın Motif ES-6'dan daha üstün olduğunu anlamaktayım. Eğer bir yanlış anlama yoksa hangi açılardan Motif-6'yı Motif ES-6'dan daha üstün buluyorsunuz? Biraz aydınlatabilir misiniz?

Archimed' Alıntı:
MO-6 tuşe ve polifoni açısından ES-6'nın gerisinde olduğu doğrudur, ama ifadenizden klasik Motif-6'nın Motif ES-6'dan daha üstün olduğunu anlamaktayım. Eğer bir yanlış anlama yoksa hangi açılardan Motif-6'yı Motif ES-6'dan daha üstün buluyorsunuz? Biraz aydınlatabilir misiniz?

sanırım bir yanlış anlama söz konusu:)) ben motif classic'i motif es'ten daha üstün bulduğumu söylemedim. hem motif classic hem de motif es serilerinin mo serisinden daha başarılı olduğunu söyledim. çok uzun süre motif classic6 ve motif es7'yi beraber kullandım üst üste, ve birbirlerini inanılmaz derece tamamlayan klavyeler. bunu böyle yapmamın sebebi de motif classic'te olupta motif es'te olmayan seslerin varolmasıydı. aynı sorumu motif classic ve motif es içinde yönelteceğim. motif classic'te olupta es'te olmayan sesleri, classicten es'e nasıl aktarabilirim? böyle bir imkanım mevcutmudur? champ, rabbit, thecno cho wide pad gibi sesler es serisinde yok. bu sesleri classicten alıp es'e nasıl aktarabilirim???

ve herkese bir öneri sadece, şayet motif classic, es ve xs kullandıysanız, mo6 serisini altta master performance klavyesi olarak düşünmeyin. diğer serilerden sonra çok cılız kalıyor. fakat üstte yardımcı bir klavye olarak kullanabilirsiniz. bir motif classic, es ve xs'in üstüne koyarak iyi bir performans alabilirsiniz. ama master klavyeniz daima "motif" olsun...

Evet ses motorları aynı olduğu için birbirlerinin datalarını sorunsuz bir şekilde okuyorlar, denenmiştir.

Şu yolu izlemeniz gerekiyor. Motif içindeki almak istediğiniz preset sesleri User bölümüne toplayın. Daha sonra bu User grubunu USB Flash belleğe save edin. Mo6ya takıp içinden yükleyin. Bende Mo6 yeni çıktığında bir arkadaşım için yapmıştım, detayları tam hatırlamıyorum ama pek bir detayı da yok zaten. Kolay gelsin.

söylediğiniz tarifi daha önce birebir uyguladım fakat mo6da sesleri açamadıım. ve şu anda şöyle bir durumla da karşı karşıyayım. mo6'yı sistem user olarak usbye kaydedemiyorum. klavye kendisini usb belleğe kopyalamıyor. bunun nedeni acaba nedir???

Geri