[Eski] Yamaha Mo6 Yardım..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Omurersoy

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar ben home stüdyo ve sahne olarak kullanmak için aldığım mo6da bi kaç sorum olucak..

1.slipt yapmak için reform bölümünden sesleri yazarak yapıyorum klavyeyi bölerek sesleri yazıyorum yani ama buda sesler arası değişim yaparken slipt bölümünde saniyede sürmese kesilmelere neden oluyor buda pek hoş olmuyor..
2.song bölümünde kayıt yaparken ddavul arpejlerini kayıt ediorum mesala 1. kanala bir davul ekleyip FunkA1 arpejini 1 ölçü kayıt ediorum sonra 2.kanala geçip davulu ekleyip arpej açıyorum 1. kanaldaki arpej siliniyo kayıttan bi çözüm bulamadım.. :/
3.yaptığım kayıtları klavyeye kayıt edemiorum kapatıp açınca hepsi silinio
4.daw remote bölümünü anlayamadım hiç bir şey yapamıyorum..

Bu soruları cevaplarsanıp çok sevinirimm.. :)

1- slipt değil de Split yaptığınızda ya da tek ses kullandığınızda, başka bir perform'a (reform değil) malesef tüm Motif serisi susuyor ve yeniden başlıyor. Ancak song veya pattern bölümünde çalışırsanız track'ler arası geçişlerde kesilme olmuyor.

2- Mo serisinde sadece 1 (bir) adet arpej kaydedilebiliyor. yeni bir track açıp başka bir arpej seçerseniz önceki gider.

3- kayıtları klavyenin üstüne değil de flaş diske kaydetmelisiniz.

4- DAW remote, cubase vb programları kontrol etmeye yarar. bilgisayara USB ile bağlanır.

teşekkür ederim keymaster ama kayıtlar için ve reform bölmündeki kesilmeler için büyük bi eksik tek bi klavyeyle sahne yapmak çok zor olcak ama yinede çok teşekkür ederim

Geri