[Eski] Yamaha Motif Es için Ram...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

KeyMaster

Yeni üye
Yamaha Motif Es için Ram arıyorum. Nereden bulacağım? Nasıl özellikte RAM uygun olur? Çıkma bilgisayar parçası satan yerleri önerdiler fakat ne tür ram soracağım???

SD Ram kullanıyor motif serisi, dolayısıyla SD Ram bulabilirseniz çalışır kanısındayım.

12_1_b.JPG

sd ram bulman lazim. 100 MHZ ve 133MHZ ikisi de calisiyor fakat dikkat etmen gereken sey ram ler cifter cifter calisiyor. yani bir tane 256 bulduysan tek basina kullanamazsin. ayni buyuklukte ve tercihen ikiz ram olmalari lazim.
ben iki tane 64 mb buldum taktim sorunsuz calisti. simdi elimde iki tane 512 var ama ayni marka degil. daha denemedim ve calisacagini da pek dusunmuyorum

öneriler için teşekkürler,

Önerilen ram'lerden bir çift aldım (sd 133mhz 2 tane 128 mb). Ancak henüz takmadım motif'e. taktıktan sonraki aşama için şimdiden aklıma gelen bir şeyi sormak isterim:

Birçoğumuzun çok iyi bildiği Sezen Aksu'nun Şinanay adlı şarkısında KORG M1'de bulunan "Koto Trem" isimli bir Prog ses kullanılıyor. Çalıştığım grupla bu şarkıyı seslendireceğiz ve niyetim bu sesi aynen kullanmak. Bir M1 buldum fakat bunu sample olarak almam lazım, aleti sahnede kullanamam. M1'deki bu sesi Motif'de kullanacak şekilde nasıl sampling yapabilirim? Bilgisayar'dan destek alsam mı; yoksa direkt M1 ve Motif bağlantısı işime yarar mı? Sadece 6 notalık bir intervali kapsayan bi melodi bu; dolayısıyla sesin tamamını tüm klavye üzerine yaymayıp, sadece ihtiyacım olabilecek kadarını (max 1 oktav) almak için ne yapabilirim?

CDXtract'ın Samplit programı var.Al bence ilerde işine yarayabilir.Klavyedeki seslerin istediğin kadarını sampling yapabiliyorsun.Yaptığın samplingi istediğin formatta kaydedebiliyorsun.

su anda motif imden cok uzaklarda oldugum icin bazi ayrintilari atlayabilirim ama genel ayrintilariyla hatirladigim kadar yardimci olmaya calisayim.

1)M1 in cikisini motif in girisine takiyoruz ve sampling dugmesine basiyoruz.
eger farkettiysen ram takmadan bu dugmeye basinca ram install edilmedi diye bir hata veriyor
2)M1 de bir oktavlik alani kapsayacagini soylemissin. malum motif te bir ses dort elementten olusuyor, bu durumda ortalardan ornekleme almaya basliyoruz. misal C# E G# B notalarindan ornekler aliyoruz.
3)aldigimiz ornekler wave tablosuna kaydediliyor. eger istersen ki istemelisin, bu orneklere isim veriyoruz.
4)voice moduna geliyoruz, job dugmesine basiyoruz, init new sound diyoruz burada initialization sekmesinde all yazan secenegin isaretli olduguna emin oluyoruz, yeni bir patch i yaratiyoruz.
5)yeni patch i yarattiktan sonra edit diyoruz, sirayla 1 2 3 ve 4 uncu zone lari secerek wave tablosunda birinci ses olan piano sesini kendi aldigimiz orneklerle degistiriyoruz. bu safhada zone sinirlamalarini yapmayi unutmuyoruz. misal c# notasi ni aldigimiz ornek icin upper limit D3, lower limit C3 seciyoruz.
6)butun bu islemleri yaptiktan sonra file tusuna basiyoruz, save all file seciyoruz ki bikac saatlik emeklerimiz bosuna gitmesin.

uzunca bir aciklama oldu, dedigim gibi sevgili motif imin basinda olamadigim icin atladigim bazi noktalar olabilir ama genel olarak yapman gereken islemler bunlar. umarim yardimci olabilmisimdir

Motif xs 6 klavyem için 256mb ram aldım ama ramleri taktım integrated sampling tuşuna bastığımda '' No DIMM Memory installed '' diye bi yazı çıkıyor. Ram leri görmüyormu acaba alet. Ramlar 2 adet 16 çip 256mb sd ram 133mhz. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Motif XS'de SD Ram ile calisiyor, ancak Ramlerin çift ve ikisinin de birbirinin tam tamına aynısı olması gerekiyor.

Geri