[Eski] Yamaha psr300 ile altyapı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

şimdi biliyorum bu forumda ki çoğu kişi birer müzik dehası sayılır. ama bilmediğim şey ise ne kadar yardım edebilecekleri. çünkü cidden sorduğum şeyi anlatmak için teknolojik terimlerle değil 19 yaşında yeni başlayan birine anlatır gibi anlatmaları gerekiyor zira öyleyim :) .

bizim elimizde böle bir alet var yamaha psr300 ve bu aletin arkasında midi in ve midi out die iki giriş var . merak ettiğim ben depeche mode un enjoy the silence ını yada rammstein du hastın girişini bu klavyede bu girşleri kullanarak çalabilir miyim. yada bir alt yapı oluşturabilir miyim ?

lütfen ama lütfen yardım edin :oops:

o girişleri kullanmadan da çalabilirsin :) notaları önüne al ve çal :wink:

yapmak istediğin şey nedir? bilgisayarda kayıt için mi soruyorsun??

öyleyse bir ses kartına ihtiyacın var. ondan sonra o midi in / out ları kullanırsın. şimdilik işine yarayacağını sanmıyorum...

kolay gelsin

hayır yaa klavyeden bazı alt yapıları direk duyurtmak istiyorum mesela dediğim gibi enjoy the silence orada 3 - 4 klavye var bende bir tane psr300 hadi ortadan ikiye böldük geri kalan 2 sini nasıl verecem. midi inputtan bir şekilde ekleyebilir miyim ?

mesela do re mi fa sol la si do caldırmak istiyorsun klavyene ne yapıyorsun ?
midi diskt ten yerleştiriyorsun calıyor.
farklı bir midi sinyal yollayıcıya önceden notalarını hazırlıyorsun midi in kısmına 5 pin kabloyla giriyorsun klavenden do re mi fa sol la si do cıkıyor. yapabileceklerin bunlar o iki giriş cıkış ile...
Bilgisayar destekli kullanabilirsin bilgisayardan sinyal yollayarak.
Bir midi dosyası hazırlayarak bunu bir disket vs. ile klavyene girebilirsin, yine calar.
Bir başka yol da bildiğin düğünlerde kullanılan looplar gibi kendine enjoy the silence loopları hazırlamak... Zahmetli bir iş ama senin istediğin bu şekilde de yapılabilir ...

Keyboard hakkinda biraz bilgi yazayim

yamaha psr a 300 aciklama

1. midi parcalari caliyormu
evet çalıyor.

2. midileri bilgi sayardanmi caliniyor.
hayır, usb'den yükleniyor (musicsoft downloader ile)

3.usb yemi yukleniyor
evet

4. midi yapilabiliyormu orgta
kayıt olayı 2 kanallık, ben midi yapmadım.

5.midi bilgi sayardami yapiliyor
denemedim

6 . ritim disardan usb ile yukleniyormu
evet

7.yamaha serisinin ritimlerini okuyormu
evet ancak bütün ritimleri değil. mesela tyros ve psr- 9000 ritimlerini okuyamıyor diye biliyorum.
hangi numaralarin ritimi okuyor.

8. disardan ses yuklene biliyormu

veya orgun icinden kendin ses yapabiliyormusun.
hayır, çipi bekliyoruz.

buyrun devam edin

Geri