[Eski] Yamaha Tyros 4

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

10000 lira eder herhalde yeni modeli. Neredeyse Korg OASYS parası workstation'la kıyaslarsak.

Gerçekten o farkı yaratıyor mu acaba; kullananlar ne diyor merak ediyorum.

tyros3 ü kurcalamışlığım var epey...
içindeki bazı sesler motif in aynısı...
ama aynı ses; motif te tyros a göre çok derinden ve güçlü geliyor...iyi bir kulak hemen farkedebilir...
zaten tyros3 bile 4000 eurolara satılıyordu.tyros 4 ü düşünemiyorum bile :!:

Casio'nun ev tipi orglarına benziyor nerdeyse, tasarım basit ve kötü, benim 10.000 tl'm olsa kesinlikle az daha ekler Korg Oasys alırdım, bu alet aklımın ucundan geçmezdi. Yamaha paso Motif'e kassın bence...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DjbQ1XFEwUY&feature=player_embedded#![/youtube]

İçinde barındırdığı teknoloji açısından hiçte küçümsenecek bir alet değil. Tek kusuru abartılı fiyatı.

Ritmli değil ama fiyat olarak neredeyse aynı. Hani ikisinden birini alacaksın deseler Oasys'i seçerdim.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gT0ptCM4iro&feature=player_embedded#[/youtube]

Böyle bir kullanım tarzı da mümkün tabi, ama 10000 lira vermezdim ben.

Bence gereksiz pahalı. Yamahanın sesleri bu tip klavyeler arasında bazı zevklere göre en güzeli. Ancak dizaynı güzel değil ve evde kullanılan ritmli klavyeler gibi bir görüntüsü var.

Tavsiyem yeni çıkan Korg PA3x yönünde. Tabii Korg seslerini seviyorsanız. Artık 8 adet stereo multi effect blok sistemine sahip. Yani kendiniz eski Korg enstrümanları gibi combi sesler oluşturabilirsiniz. Tabii Kronos için combi çıtası 16 ya çıktı. O da başka bir konu.

Ayrıca bir eleştirimde PA1 ve 2X Pro modelleri için. Bence artık bunlarda gereksiz pahalılar.

TRITON' Alıntı:
...Yani kendiniz eski Korg enstrümanları gibi combi sesler oluşturabilirsiniz. Tabii Kronos için combi çıtası 16 ya çıktı.

pa2x'de yalnız 3 ses karıştırılabiliyor. Combi beklentisine girmek yanlış olur. Combi'lerde 16 ses kullanılması durumu Oasys ve M3'de de vardı, yeni değil.

Cevit, herhalde aramızda tatlı bir forum arkadaşlığı başlayacak, açıkça söylemeliyim yanlışımı kabul ederim. Ancak kısmen alıntı yaparken özü kaçırmışsın ya da benim ifadelerim eksik demeliyim. Ben ilgi alanımdaki iki yeni Korg klavyesi üzerinden konuya yaklaşmıştım. Tabii bu konu Can / tüneldeki arkadaşlarla da aramızda daha geçenlerde sohbet konusu olmuştur. Söz konusu klavyelerden biri PA2X değil PA3X dir, diğeride KRONOS. Yani internet üzerinden derlediğim bilgilere dayanarak yazmıyorum.

Oasys (onların yalancısıyım) Türkiye de 8 adet satılmış. M3 de iyi seslerine ve yenilikçi yaklaşımına rağmen (ben hardware teknolojisini çok sevdim, modüler olması aslında bayağı hoş bir yenilikti. Özellikle keşke tuş takımı sevilen bir çok klavyede kolayca yenilenebilse, ama o kadar) ilgi alanımda değil. Ancak Combi özelliği bakımından haklısın. Ama ben 16 ses combi oluşturulan tek klavye yeni Kronos olacak demedimki?

Mesela ben klavye üretmeye çalışsam üzerinde ilk çalışacağım konu tuş takımının aynı bilgisayar klavyesi gibi basit bir şekilde değiştirilebilir olması gelir. Elektronik aksamdada bir çok upgrade yapılabilir ama synt lar bilgisayar gibi muazzam bir alıcı topluluğuna hitap etmediğinden, ticari nedenlerle yapmadıklarını düşünüyorum.

Haddimi aşmak istemem ancak KORG klavyelerine kişisel bir bağlılığım vardır. Bir kısmının içine elimi bayağı sokmuşluğumda var.

Ancak dikkatine tşk ler. Anlaşılan eksik bırakmamalıyım... :)

Geri