[Eski] YARDIM: PCye Mac OsX Leopard kurmam mümkün müdür?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Ben bunları zaten biliyorum. Mac'lerin içinde büyücü olmadığı, onların da normal bilgisayar olduğu elbette doğru. Doğru Hackintosh'u kuran kişi mutlaka keyfini çıkaracaktır, fakat bu işten anlamayan biri Hackintosh'tan pek de keyif almayacaktır diye düşünüyorum. Sorun olmadığı sürece problem yok. 1992 yılından beri Mac kullanıyorum, ve inşallah bir aksilik olmazsa iki hafta sonra 12. Mac'imi alacağım. Şimdiye kadar 1 tane bilgisayar donanım problemi çıkartmadı. Sadece 97'de kullandığım PowerPC Apus 3000'in ses kartında bir problem olmuştu, o da Apple'ın ürettiği bilgisayar değildi. PowerPC olayı da, Apple'ın Mac'leri PC mantığıyla satmaya çalışmasından ileri geliyordu ve başarısızlığa uğradı.

@DazeJar niye son yazın olsun ki? Güzel güzel tartışıyoruz işte.

edit: O PsyStar ile ilgili olan gürültü ve açılma kapanma süresi de kulaktan dolma bilgi değil, Gizmodo'nun yaptığı video testlerinin sonucu. iMac ile karşılaştırmışlardı ve gürültü ve açma kapama sürelerinde ciddi bir fark vardı.

Öncelikle şunu soleyim pc platformunda mac os sürümlerini kurup çalıştırmak şuan için illegal değil...Çünkü legal olarak ta kullanamazsınız..Bir apple storedan pc için leopard alamazsın..Kafa karıştıran kısmı işletim sistemi kırılmış diye dusunulmesi ki, program kırmakla karıştırılmasın bu..Yani bu işin içinde emin olun apple da var. Dikkat ederseniz artık power pc işlemcili mac kalmadı. Bunların hepsi bir proje.Daha bir sene olmadı adını sanını unuttuğum bir apple yetkilisi os x in pc platformunda çalıştırıldığını yalanladı..Pc ustunde kullanım paylaşım oyle arttı ki orjinal mac kullanıp aldığınız herhangi bir hatayı google yazarsınız kesin x86 platformunda bulursunuz kendinizi.
10 senedir win/cubase son iki senedir de mac os kullanan biri olarak artılarını eksilerini yazıyorum ki elime para gectiği gibi imac alıcam..
apple böyle gelişeceğini tahmin ettiği için izin verdi..yoksa işletim sisteminin beyni kernelin editlenebilmesine ve nette paylaşılmasına izin verirmiydi?

Oncelikle logic/cubase kıyaslaması yapmadan sunu soliyim...Mac os ustunde hangi alternatif program olursa olsun win versiyonundan iyi çalışıyor. Geliştirenlerin tasarıma verdiği gayret kadar bütün herşey kullanıcı dostu mac te...en basiti masaustunu resim olarak yakalamak istiyosunuz...winde dusunun! mac te elma+shift+4 bir foto sesiyle ekran goruntunuz masaustunde..her ayrıntı cok ince dusunulmuş...anlatmakla bitmez. Vistayla muhakeme bile etmek gercekten akıl almaz...Emin olun ki leopard taki grafik arabirim ve effectler vistada olsa 5 gb ram yetmez:)

Gelelim logic'e, kırılamayan ender programlardan biriydi ilok sayesinde...
Ve kırılamadıda, apple bunada el attı ve logic pro 8 de ilok uygulamasını kaldırdı..Bununda nedeni malum, kullanım artsın...insanlar farkı görsün...
Senelerce cubase kullanan biri olarak, Logic studio $499 dan satılıyorsa, cubase $100 eder ve bu değişmez. Logic studio yu cubase studio gibi kısıtlı versiyon dusunmeyin...aksine tam paket 7 dl dvd ile geliyor :)

Winde Asio suruculeri gibi, mac te core audio var ve inanamazsınız latency değerlerine.. Yalnız firewire kart kullananlar core audio kullanamıyor bu kotü aklınızda bulunsun...aradaki fark oyle buyuk ki asio kullanmazsınız..
Yazıcak şey çok..benden bu kadar...

resim1lg2.png

Writed_best, "Apple buna izin verdi" deyip korsan savunuculuðu yapmak doðru deðil. Apple bu konsepte mesafeli, yani daha önce de yazdýðým gibi enseye binmiyor ve bu durumu kendine bir avantaj olarak kullanýyor.

Ýþletim sisteminin kernelinin açýk olmasýna "izin vermesi" gibi bir þey söz konusu deðil. Bu izni veren Apple deðil. Apple OS X için open source bir kernel kullanmayý tercih etti (unix-like bir sistem elde etmek için) ve o kernelin kullaným "lisansý" bunu mecbur kýlýyor. Yani bu kerneli kendi iþin için kullanýrsan kaynaðýný açmak ZORUNDASIN diyor. Apple bu lisansa uymak zorunda olduðu için iþletim sisteminin kernelinin kaynaðý açýk.

Nette paylaþýlmasýna "henüz" karýþmamýþ olmasý, dediðim gibi, pc kullanýcýlarýnýn os x tecrübesini görebilmesinin avantaj olarak algýlanmasýndan ileri geliyor. PC de osx çalýþtýrabilmiþ birinin bir sonraki bilgisayarýnýn bir Apple ürünü olacaðý aþaðý yukarý belli. Fakat bu durum bir avantaj olmaktan çýktýðý anda, yani deðiþik þirketler PClerini "alýn bunla osx kullanýn" þeklinde pazarlamaya baþladýðý anda gardýný alýyor. Çünkü "bir sonraki bilgisayar" tercihinin bir Apple ürünü olmamasý durumu söz konusu olduðunda bu "deneme" avantajý ortadan kalkýyor. "Trial" versiyonu olan programlarýn aksine, bu iþletim sistemi bugüne kadar gerçek bir apple donanýmý almadan denenebilir deðildi. Ve apple'ýn resmi olarak böyle bir þeye (denemeye) destek vermesine imkan yok. Bu imkaný artýk komünite saðlamakta.

Korsan dengesini saðlamak ve "bedava kullanýmýn" bir kýsmýna göz yummak hemen hemen her büyük þirketin yaptýðý bir þey. Fakat "bunu onlar da istiyor çalýn çýrpýn gari" þeklinde algýlamamakta fayda var. Burada bir Müziktek yöneticisi olarak, forumun oldukça hassas olduðu "korsan" konusunda legalliði hala þüpheli bir konu hakkýnda biraz rahat konuþuyor olmam, buradaki insanlarýn "kiþisel hak" ile korsanlýk arasýndaki ayrýmý artýk iyi yapabileceðini varsaymamdan geliyor. "Apple da istiyor, yani iyi bir þey yapalým, logici de kýralým bakýn korumayý da kaldýrmýþ" þeklinde bir kendini inandýrma havasý aldým yazdýklarýndan, eðer böyle bir þeyin savunmasýný yapacaksan (yaptýn demiyorum, niyetin yapmak ise diyorum) bu forumda böyle bir þeye izin yok. Ben söyleyeyim sonra canýmýz sýkýlmasýn. Apple'ýn herkes Mac Os'u PC de çalýþtýrsýn Logic'i de kýrýp kullansýn diye düþündüðünü sanmýyorum yoksa.

Ve foruma hoþ geldin. :)

Birincisi apple buna izin verdi diyerek korsan savunucusu olmam...

"Apple da istiyor, yani iyi bir şey yapalım, logici de kıralım bakın korumayı da kaldırmış" şeklinde bir kendini inandırma havası aldım yazdıklarından, eğer böyle bir şeyin savunmasını yapacaksan (yaptın demiyorum, niyetin yapmak ise diyorum) bu forumda böyle bir şeye izin yok.
demişsin..
Bir forum yöneticisi olarak, yazdıklarımından bu anlamı çıkarıp, ilerideki niyetimi bile sorgulaman beni üzdü..

illegal kullanımı öven yada herhangi bir şekilde kullanımına yol gosteren bir yazı değil benim ki.
Forumda böyle bir şeye izin verilmemesini doğal karşılamakla beraber, kendi deyiminle yazdığım yazıdan aldığın havayla, bir yönetici olarak bana istinaden yazdıklarını, legal kullanıma duyduğun saygı ve getirdiği kurallarla bağdaştıramıyorum..

forumdaki arkadasların hiç daha once kullanmadığı, bilmediği bir sistemin yazılımsız haline legal kullanım adına iki katı para verip, riske girmesini kullanıcısı olmamla beraber etik bulmuyorum.

Apple'ın herkes Mac Os'u PC de çalıştırsın Logic'i de kırıp kullansın diye düşündüğünü sanmıyorum yoksa.

Apple'ın ilgisi olan belli bir kesim için Mac Os'u Pc'de çalıştırsın Logic'ide kırmaya gerek kalmadan deneyebilsin nasıl olsa dönüşü Apple'ladır dediğini düşünüyorum.

hoşbulduk ;)

Geri