[Eski] yeni başlayan birine yan flüt metodu tavsiyesi(türkçe)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

CemKaraalan

Yeni üye
yan flüt çalmak isteyen bir arkadaşım bana danıştı,lakin ben bu konudan anlamıyorum.kendine bir yan flüt almış nasıl başlaması gerektiğini bilmiyor.konuyla ilgili metod bulamamış.yardımcı olursanız sevinirim...

Allbay, arkadaşının bilen birinden ders almasını tavsiye ediyorum. En hızlı ve doğru bu şekilde öğrenir.

Flüte nasıl başlanır tarzı metodlar bilmiyorum ama işin temelini attıktan sonra yardımcı olabilirim. Ayrıca flüt ve benzeri enstrumanların bir bilenle alınmasını farz olarak görüyorum. Şimdi arkadaşın ayarı bozuk, güderisi patlamış sorunlu bir flütten hiç haberi olmadan ses çıkarmaya çalışabilir. Bu onun hevesini kırar ve bu işten bıkmasına sebep olur.

Yukarıda saydığım sebeplerden dolayı arkadaşının bir hoca bulması, flütü hocaya göstermesi ve ders alması gerekir diye düşünüyorum.

Ogretmenim Canim Benim

Bir enstrüman hakkında tüyolar almak için metod kullanmak akıllıca bir çözümdür ancak pratikte başarı elde etmek isteniyorsa kesinlikle bilen birinden yardım alınmalıdır. Enstrüman öğrenmek için kendi kendini yetiştirmiş dehaları tamamen istisna kabul ederim, kişi kendini hangi sınıfa koymak istediğine kendi karar versin.

Herkese kolay gelsin. 8)

Geri